Puutarhan kesäkeidas

Kaupallinen yhteistyö IKEA & Asennemedia

Puutarhapalsta on ollut tämän kevään henkireikä. Olen viettänyt siellä aikaa enemmän kuin koskaan, viime viikkoina ihan päivittäin. Vaikka tuntuu että olen tehnyt puutarhatöitä enemmän kuin koko viime kesänä yhteensä, hommaa riittää edelleen: vielä olisi paljon  taimia istutettavana ja rikkaruohoja kitkettävänä. Parhaillaan olemme tehneet tulevan kasvihuoneen ja kesämajan valmistelu-ja pohjatöitä, joissa riittää vielä työtä pitkälle kesäkuuhun saakka. Jokainen, joka on ikinä hoitanut pihaa tai edes kukkia parvekkeella, tietää, että puutarhanhoidossa mikään ei tule ikinä valmiiksi. Siksi onkin tärkeää oppia hyväksymään keskeneräisyys ja ottaa rohkeasti aikaa myös puuhastelun keskellä nauttimiselle ja rentoutumiselle.

Meidän kesäkeidas, ultimaattinen rentoutumispaikka, sijaitsee puutarhalla juuri nyt omenapuiden juurella. Siirtolapuutarhalla on menneillään ehkä kaunein aika vuodesta: hedelmäpuut kukkivat tai ovat puhkeamassa kukkaan ja kaikkialla on kukkivaa ja vehreää. Myös säätilassa tapahtui yhtäkkinen täyskäännös, kun parin viikon takaiset räntäsateet muuttuivatkin yhtäkkiä hellelukemiksi. Päivän mittaan kesäkeitaalla syödään lounasta, otetaan nokosia ja tehdään etätöitä – illalla istutaan pöydän ääreen nauttimaan lasilliset ja ihastelemaan ympäröivää kauneutta.

Kesäkeitaan kaunistus ovat SOLVINDEN-valaisimet, joilla olen koristellut omenapuut. Valaisimet toimivat aurinkokennolla: niiden akut latautuvat päivän aikana ja pimeän tullen ne syttyvät ja valaisevat puutarhan taianomaisella valollaan. SOLVINDEN-valaisimia on saatavilla eri värisinä ja kokoisina, minun lampuista näkee mitkä ovat lempivärini siirtolapuutarhan sisustuksessa: valkoinen, vaaleanpunainen ja okra. Näiden loisteessa on tanssahteltu ensimmäiset pienet puutarhatanssit, toivoisin että kertoja tulee vielä runsaasti lisää.

Ostin jo kolme vuotta sitten SALTHOLMEN-ulkokalustesetin, joka palveli ensin vanhalla mökilläni ja nyt jo toista kesää siirtolapuutarhalla. Ajattoman klassiset pihakalusteet ovat kestävä hankinta, edelleenkään näissä ei näy juurikaan käytön jälkiä. Kokoontaitettavat kalusteet eivät vie juurikaan tilaa varastosta ja siksi olenkin ajatellut hankkia tulevaisuudessa noita tuoleja lisää tulevia puutarhajuhlia silmällä pitäen. Pienessä mökissä kun säilytystilaa ei ole koskaan tarpeeksi ja massiivisen isot kalusteet eivät tule kysymykseenkään. SALTHOLMEN-tuolit ja pöytä on myös helppo pakata auton takakonttiin ja ottaa mukaan vaikka kesäretkelle tai piknikille.


 

Kesäkeitaan sisustukseen kuuluuvat lisäksi myös KRYDDPEPPAR-kukkajalka ja  BETSÖ / VÅRHOLMEN-aurinkovarjo, joka tarjoaa loistavan etätytöpisteen myös auringon porottessa. Iso varjo tulee tarpeen etenkin säiden lämmetessä – vaikka aurinkoa rakastankin, ei suorassa paahteessa pitkään oleilu ole koskaan terveellistä. Kukkajalan taas ajattelin syksyn tultua tuoda puutarhalta kotiini, KRYDDPEPPAR sopii pihan lisäksi myös sisätiloihin. Suloisen vaaleanpunainen kukkajalka muistuttaa minua haaveestani, vaaleanpunaiseksi maalatusta uudesta mökistä, joka ehkä joskus tulevaisuudessa toteutuu.  Sitä odotellessa keskityn nauttimaan puutarhan kauneudesta ja kesäkeitaastani, joka on täydellinen juuri tällaisena.

Millainen on sinun kesäkeitaasi?

IKEA:n verkkokauppa on mainio apulainen pihan somistamiseen ja kesäkeitaan rakentamiseen sisälle tai ulos. Uudistuneen Click & Drive -palvelun myötä verkko-ostokset ovat nyt noudettavissa myös suoraan tavaratalon parkkipaikalta tai lastausalueelta ja IKEA Lähinouto toimittaa tuotteet noutopisteille ympäri Suomea.

3 comments on Puutarhan kesäkeidas

  1. Kaunis keidaspaikka. Mistä noita ihana värisiä riisipaperivarjostimia oot löytänyt?
    Mukavaa kesää.

Comments are closed.