Good morning darling

En ole kovin aamuvirkku. Etenkään silloin, kun lämpötila on laskenut miinus kahteenkymmeneen ja olo tukkoinen ja flunssainen, mutta koira herättää aamulla silti ja vaatii ulospääsyä. Puin tänään villapaidan väärinpäin ja jumppahousut sukkahousujen päälle, kiedoin itseni vaatekerroksiin ja menin hetkeksi palelemaan ulos, koska pakko. Ajattelin toki jatkaa unia heti ulkoilutusreissun jälkeen, mutta kirpakan pakkasen piristävä vaikutus muuttikin suunnitelmia. Lettutaikina tekeytymään, teevesi kiehumaan ja päivä käyntiin.

Toisin kun voisi helposti kuvitella, herkulliset letut syntyvät helposti ilman kananmunaa. Siis helposti paistettavat, hyvin koossa pysyvät letut. Yksinkertaisimmillaan vegaaniset aamiaisletut syntyvät siis pelkästään jauhosta, kasvimaidosta, halutessaan taikinaa voi tuunata marjoilla, banaanilla, tai melkein millä vain – itse kaipasin tänään jotain piristävää, ja sekoitin taikinaan raastettua inkiväärtä ja sitruunan kuorta.

Sitruuna-inkivääriletut (vegaaninen)

3 dl vehnäjauhoa
5 dl soija-tai mantelimaitoa
1 tl suolaa
raastettua inkiväärtä ja sitruunan kuorta

Sekoita jauhot, maito ja suola. Raasta n. 1cm pala inkivääriä ja yhden luomusitruunan kuori joukkoon. Anna taikinan vetäytyä puolisen tuntia. Paista öljyssä pannulla pieniä lettuja. Tarjoile terveellisesti marjojen ja hedelmien kera tai vähemmän terveellisesti puristamalla lettujen päälle hiukan sitruunamehua ja ripottelemalla reilusti sokeria.

Related Post

5 comments on Good morning darling

  1. Ai että kuulostaa hyviltä letut tässä aamupuuroa syödessä! 😀 oman kokemuksen mukaan vegaaniset letut on jopa helpommin paistettavia ja paremman makuisia

  2. Samaa mieltä, en muista milloin lettujen paisto on viimeksi ollut näin helppoa! 🙂 Yleensä tämäntyyliset aamiaiset on vain viikonloppujen herkkua, mutta joskus ehtii arkiaamunakin panostaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *