Ehkä maailman paras parsakaalisalaatti

parsakaalisalaatti

Tämä parsakaalisalaatti on tullut minulle tutuksi jo lapsena – se oli erilaisten kesäjuhlien vakioherkku ja rakastin sitä heti ensipuraisusta lähtien. Tässä yhdistyy ihana parsakaalin rapeus, viinirypäleiden makeus ja pekonin ja majoneesin tuoma suolaisuus. Salaatti sopii ihan loistavasti juhlien lisäksi grillattavien herkkujen kylkeen tai illanistujaisiin, kun haluaa tarjota jotain helppoa ruokaisampaa salaattia.

Kun siirryin suosimaan kasvipohjaisia ruokia, yksi huolenaiheeni oli se, että miten tämä lempparisalaattini toimii vegaanisena versiona. Kriittinen ainesosa, rapea ja suolainen pekoni ei nimittäin kuulu vegaanin ruokavalioon ja itse suhtaudun vähän skeptisesti kaikkiin korvikkeisiin. The Vegetarian Butcherilta löytyy kuitenkin hämmentävän hyviä kasvipohjaisia tuotteita, ja käytinkin tässä salaatissa merkin vegepekonia, jonka pääraaka-aineena loistavat porkkana, herneproteiini ja hernekuitu – silti tuote näyttää, tuoksuu ja maistuukin ihmeellisen pekoniselta. Ja toimii parsakaalisalaatissa älyttömän hyvin! On ollut kiva huomata miten tämä vegaaninen versio on vienyt monien lihansyöjienkin kielet mennessään ja reseptistä on tullut paljon kyselyitä.

The Vegetarian Butcherin tuotteita saa toistaiseksi Suomessa vain Vegekaupasta, mutta netistä löytyy useita reseptejä itse tehtyyn vegepekoniin. Vegaanista majoneesia löytyy taas varmaan lähes joka marketista, sillä mm. Xtran light-majoneesi on vegaaninen.

vegaaninen_parsakaalisalaatti

Parsakaalisalaatti vegepekonilla

1 pieni parsakaali
1 pieni kukkakaali
n. 1 rasia viinirypäleitä
1 dl vegaanista majoneesia (esim. Xtra light tai Emils vegane mayo)
1-2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
1 pkt The Vegetarian Butcherin vegepekonia tai itse tehtyä vegepekonia
Cashewpähkinöitä

Pilko parsakaali ja kukkakaali sopivan pieniksi ja puolita viinirypäleet. (Viinirypäleitä voi laittaa oman maun mukaan, itse tykkään laittaa niitä reilusti.) Parsa-ja kukkakaalit sekä viinirypäleet muodostavat salaattipohjan.

Lisää sitruunamehu ja rouhaise mustapippuria majoneesin sekaan. Paista vegepekoni pannulla rapeaksi. Lisää pekonit salaattipohjaan. Sekoita mukaan majoneesikastike. Ripottele päälle cashewpähkinöitä. Ohjeesta riittää parsakaalisalaattia useammalle herkuttelijalle lisukkeena ja lounaaksi noin kahdelle.

parsakaalisalaatti_vegaaninen

Vinkki! Jos haluat tehdä reilumman satsin esimerkiksi juhliin tarjolle, niin kannattaa säilöä salaattipohja, majoneesikastike ja valmiiksi paistetut pekonit erillään jääkaapissa. Valmiin annoksen voi kasata nopeasti tarjolle, muistat vain lisätä cashewpähkinät.

Related Post

5 comments on Ehkä maailman paras parsakaalisalaatti

  1. Hei! 🙂 Näyttää ihanalta! Lisätäänkö parsa- ja kukkakaalit tähän raakana? Terkuin Anniina

  2. Tämä oli todella hyvä salaatti! Vegepekoni, jota maistoin ensimmäisen kerran elämässäni, sopi tähän mainiosti. On kiva saada uusia kaalireseptejä, kun oma mielikuvitus tahtoo loppua ja kaaleja olisi kuitenkin hyvä lisätä ruokavalioon. Kiitos tästä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *