Vegaaninen parsarisotto

vegaaninen parsarisotto

Viime viikolla syötiin kevään ensimmäiset parsat! Tämän ruokasesongin otan aina yhtä suurella innolla vastaan. Vihreää parsaahan saa kaupoista talvellakin, mutta perulainen parsa ei kuulu meidän ruokapöytään, odotellaan aina eurooppalaisia. Ja kun ne vihdoin huhtikuun tienoilla ilmestyvät kauppojen hyllyille, koen samaa lapsellista intoa keväästä, parsakaudesta ja lähestyvästä grillisesongista. Elämäni parasta parsaa olen syönyt lapsuudenkodissani, äitini on kasvattanut sitä oulussa omalla pihalla. Jos joskus saan oman pihan, niin aion välittömästi aloittaa parsankasvatuksen, vaikka se ei kuulemma olekaan mitään hätähousun työtä: yleensä parsa tuottaa sesonkia vastan kolmantena tai neljäntenä vuonna.

Vegaanisille resepteille tuntuu olevan kysyntää kovasti snapchatissa, joten pyrin kunnostautumaan tässä asiassa myös blogin puolella. Olen ruokakuvaajana vähän ajoittelija vielä, mutta ei pidä laittaa rimaa heti liian korkealle, ehkä tällaiset yksinkertaisemmatkin ja vähemmän stailatut kuvat ihan oikeista ruokailuhetkistä ovat välillä paikallaan.

vegaaninen parsarisotto

Vegaaninen parsarisotto kahdelle

Nippu vihreää parsaa
Oliiviöljyä
2 salottisipulia
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
5 dl kuumaa kasvislientä
violife prosciutto parmesania tai muuta vegeparmesania
suolaa ja mustapippuria

Huuhtele parsat ja napsauta tyvestä puumainen osa pois. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria! Paloittele parsapalat ja levitä uunivuokaan, valuta päälle oliiviöljyä ja paista 225-asteessa n. 10min.

Hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla tai kattilassa, ja kuullota sipuleita hetki. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää tämän jälkeen kasvislientä aina desilitra kerrallaan, kunnes se on imeytynyt – risotto on valmis, kun kaikki neste on imeytynyt ja riisi on sopivan kypsää ja kosteaa.

Lisää risottoon parsanpalat, säästä nuput. Kuumenna risotto ja mausta suolalla ja pippurilla. Annostele lautasille, raasta päälle reilusti violifen parmesania ja koristele parsannupuilla. Nauti heti.

Related Post

4 comments on Vegaaninen parsarisotto

  1. Tänään punnitsin kaupassa parsanipun kanssa, mutta totesin että vielä hetken odotan hintojen laskua. Aivan ihana ohje ja täytyy käydä hakemassa risottoriisiä paketti kaappiin odottamaan niitä parsoja! (tunnetusti jos muistan hakea parsat unohdan risottoriisin) Ihana ohje 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *