Vegaaninen juustokakku äidille

vegaaninen juustokakku

Helsinkiin on tullut kesä. Ennen vappua satoi vielä lunta ja yhtäkkiä ulkona tarkenee jo kesämekossa. Edessä häämöttävä aurinkoinen viikonloppu näyttää sopivan mitä parhaiten äitienpäivän juhlistamiseen perheen kesken. Itse en tänäkään vuonna pääse viettämään äitienpäivää vanhempieni luokse, mutta jos pääsisin, niin tekisin äidilleni tällaisen vegaanisen juustokakun. Se on myös gluteeniton – vaikkei äitini juurikaan perusta vegaaniudesta, niin uskoisin että tästä kakusta hän kuitenkin pitäisi. Se on sopivan mehevä, maukas ja marjaisa, olematta kuitenkaan liian raskas.

Vegaanisen “juustokakun” reseptin löysin luottoblogistani, Chocochilistä. Kiilteen sijaan kuorrutin kakun marjoilla, hedelmillä ja syötävillä kukilla ja vaihdoin tavalliset digestivekeksit gluteenittomiin kekseihin. Soijatuorejuustoon ja soijajugurttiin pohjautuva kakku onnistui yli odotusten kaikilta muilta osilta, paitsi ulkonäkönsä puolesta, koska kakku halkeili päältä aika paljon. Toisaalta halkeamat oli helppo peittää marjoilla, joten harmitus epäonnistumisesta jäi pieneksi. Käytin itse suhteellisen pientä, ø 18 cm irtopohjavuokaa, mutta ehkä isommalla vuoalla halkeamien määrä vähenee?

vegaaninen juustokakkuvegaaninen juustokakku

Vegaaninen juustokakku (gluteeniton)

ø 18 cm irtopohjavuokaan

200 g gluteenittomia keksejä (esim. Semper kauradigestive)
0,5 dl margariinia (keiju)
1 dl soijamaitoa
1 pkt Tofutin maustamatonta soijatuorejuustoa
750g maustamatonta soijajugurttia tai esimerkiksi soijarahkaa
1 luomusitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
1,5 dl tomusokeria
3 rkl perunajauhoja
1 tl aitovaniljajauhetta


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Murenna keksit, lisää joukkoon sula margariini ja soijamaito. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. 

Notkista tuorejuusto haarukalla. Sekoita mukaan soijajugurtti, sitruunan kuori ja mehu. Lisää tomusokeri ja perunajauhot siivilän läpi seokseen, ja lisää lopuksi vielä aitovaniljajauhe.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista kakkua ensin 175 asteessa 20 minuuttia, vähennä tämän jälkeen lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä toiset 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla,  koristele sitten marjoilla, hedelmillä ja kukilla.

vegaaninen juustokakku

Related Post

one comment on Vegaaninen juustokakku äidille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *