Vegaaninen mutakakku

vegaaninen mutakakku

Mmm, mutakakkua! Ei tulisi mieleenikään leipoa tällaista tuhtia ja hyvin suklaista kakkua keväällä tai kesällä, mutta kylmänä ja pimeänä syysiltana se tuntuu loistavalta ajatukselta. Omasta mielestäni suklaan paras sesonki on nimenomaan syksyllä, huipentuen joulukauteen – erilaisten suklaakakkujen ja . Tämän ihanan vegaanisen mutakakun reseptin löysin täältä, ohje ei vaadi mitään erikoisaineksia ja sen pystyy pyöräyttämään illanistujaisiin alle puolessa tunnissa. Vegaaninen leivonta on joskus, etenkin esimerkiksi aquafaban kanssa leikkiessä vähän hankalaa, mutta tästä kakusta voin sanoa että tumpelompikin leipuri onnistuu tässä varmasti.

Itse tarjoilin vegaanisen mutakakun vaahdotetun soijakerman, suklaapalojen ja vadelmien kera, mutta kakku on herkullista ihan sellaisenaankin tai klassisemmin pinnalle ripotellun tomusokerin ja vaikkapa kauravaniljajäätelön kera.

vegaaninen mutakakku

Vegaaninen mutakakku

2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruokosokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa
1 dl rypsiöljyä
2 dl kasvimaitoa
100g tummaa suklaata
1-2 rkl omenaviinietikkaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa 18cm irtopohjavuoka leivinpaperilla, öljyä reunat.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja soijamaito, sekoita hyvin. Sulata suklaa huolellisesti vesihauteessa, ja sekoita suklaasula taikinaan. Lisää vielä viinietikka ja sekoita huolellisesti. Paista uunissa n. 20 minuuttia ja anna jäähtyä.

Tarjoile vegaaninen mutakakku halutessasi soija/kaurakermavaahdon, suklaapalojen ja vadelmien kera.

vegaaninen mutakakku

Ihania leipomishetkiä!

Related Post

6 comments on Vegaaninen mutakakku

  1. Ah, tätä on ihan pakko koittaa! Mun aquafabakokeilut eivät ole vielä onnistuneet, en tiedä onko vika sitten meidän supervanhassa uunissa vai missä. Onneksi on myös paljon näitä kakkureseptejä missä sitä ei tarvitse!

  2. aquafaba on kyllä vähän haasteellinen välillä, itse olen myöskin pari kertaa möhlinyt sen kanssa. Ja aina ei jaksa sähläillä monen eri leipomisvaiheen kanssa, onneksi on tällaisia helppoja ja nopeita reseptejä myös!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *