Ruokamatkalla Tallinnassa

ruokamatkalla tallinnassa
yhteistyössä Asennemedia ja Tallink

Viikko sitten pääsin toteuttamaan kivan yhteistyön Tallinkin kanssa – matkasimme neljän hengen seurueen kera kahdeksi päiväksi ja yhdeksi yöksi Tallinnaan, nauttimaan talvisesta tunnelmasta, herkuttelemaan ravintoloissa ja viettämään laatuaikaa ystävien kesken. Kuten viime postauksessani totesin, edellisestä Tallinnanmatkasta oli päässyt vierähtämään vähän liian pitkä aika, onneksi tilanne on nyt korjattu. Olisi ihana mennä käymään Tallinassa vaikka päivämatkalla vielä ennen joulua, viikon päästä perjantaina siellä alkaa joulumarkkinatkin.

Tallinna on kyllä ihan loistava kohde jos aikaa on vähän mutta halu päästä vaihtamaan maisemaa on suuri. Siinä missä lentokentällekin matkaa helposti tunnin, niin laiva lähtee ihan keskustan tuntumasta ja matka merellä kestää leppoisat kaksi tuntia. Menomatka sujui Tallink Superstarilla rauhallisesti viihtyisässä Business Loungessa, jossa ruuhkasta tai jonotuksesta ei ollut tietoakaan: tarjolla oli aamiaista, päivän lehtiä ja mikä somettajille tärkeintä, langaton netti. Majapaikkamme Tallink City Hotel sijaitsi ihan keskustassa, Virukeskuksen vieressä, yhdeksännen kerroksen hotellihuoneesta kelpasi ihastella kun aurinko laski talvisen Tallinnan kattojen ylle.

Paluumatkalla istuimme laivan buffetissa emmekä uskaltaneet poistua pöydästämme kertaakaan, merenkäynti oli sen verran hurjaa. Positiivinen yllätys oli buffetin kasvisruokapöytä, josta löytyi hyvin vaihtoehtoja myös vegaaneille. Olin ylipäätään vaikuttunut siitä, miten monipuolinen tarjonta laivalla oli matkaajille – perinteisen buffetin lisäksi oli monta muutakin ravintolaa mistä valita. Odotan sitä, että uusi ympäristöystävällisempi Megastar-laiva aloittaa liikennöinnin, siellä on matkustajien viihtyvyys huomioitu entistäkin paremmin.

Tallinna on ruokamatkailijan unelma: ruoka on edullista ja hyviä ravintoloita ja kuppiloita löytyy vaikka kuin paljon. Nämä vinkit keskittyvät nyt keskustan alueelle, mutta kävimme myös Telliskiven trendikkäällä alueella testaamassa suositun F-Hoonen, seuraavalla visiitillä haluaisin pyöriä tuolla Telliskivessä enemmänkin.

Vegan Restoran V

V:tä on kehuttu todella paljon, eikä suotta. Tätä voi suositella ihan kaikille, oli vegaani tai ei: tunnelmallinen ja rustiikkinen ravintola keskellä vanhaa kaupunkia, eikä listalta löydy mitään eläinperäistä. Maistoimme läpi kaikki alkuruuat ja seurueestamme jokainen oli enemmän kuin tyytyväinen omaan pääruoka-annokseensa. Maut olivat kohdallaan, samoin hintankin – neljän hengen alku-ja pääruuat juomineen ja kahveineen kustansivat alle satasen. Paikkaan kannattaa varata pöytä hyvissä ajoin etukäteen, me teimme varauksen kaksi viikkoa aiemmin ja saimme pöydän lounasaikaan, ilta oli jo täynnä. Tänne haluan pian uudestaan!

Frank

Frank on tyylikäs bistro-kahvila vanhassa kaupungissa Sauna-kadulla. Tulimme tänne lämmittelemään ja kahvittelemaan, tilasimme vähän ruokaakin, vaikka mahat olivat vielä vähän täynnä hotelliaamiaisesta. Frankin listalta löytyy valmiiksi vegaanisia annoksia ja aamiaisvaihtoehtoja ja kahvit saa kasvimaitoon. Hyvän ruuan lisäksi Frankissa kiinnosti tyylikäs, vähän 50-luvun henkinen sisustus.

Klaus Kohvik

Halusin lisätä Klaus Kohvikin tähän listaukseen vaikka tällä reissulla en ehtinyt siellä käymään itseasiassa lainkaan. Kuvat ovat kuukauden takaiselta Pärnun reissulta, poikkesimme täällä kahvilla ja smoothiella bussia odotellessa. Klaus Kohvik sijaitsee aika lähellä Tallinkin terminaalia, joten se on hyvä vaihtoehto laivamatkustajalle. Ihana sisustus, ihanasti tarjoillut soijalatte ja erittäin herkullinen smoothie – samoin viereisen pöydän pannukakkuannokset saivat minut vihreäksi kateudesta. Selvitin että täältä saa myös vegaanista ruokaa kysyttäessä.

Kiitos vielä Tallink sekä ihanat matkakumppanini Arttu, Peeta ja Paju onnistuneesta matkasta!

Photos by Me, Mustarttu & Peeta

Related Post

2 comments on Ruokamatkalla Tallinnassa

  1. Upeita kuvia. Tunnelma oikein välittyy tänne ruudun toiselle puolen. <3 Tallinnassa on ihan törkeen hyviä ruokamestoja ja aina siellä käydessä onkin testattava jokin uusi, koska vaikka vanha on hyvä niin niitä hyviä on LIIKAA! Ja kaikissa pitää tietysti käydä! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *