9: Joulukukkia aamuhämärässä

Yhteistyössä Kauniisti Kotimainen

Blogi tuo välillä eteen sellaisia tilaisuuksia ja projekteja, mistä en ole osannut nuorempana haaveillakaan. Kun sain syksyllä yhteydenoton kauppapuutarhaliitolta, että haluaisinko tehdä stailauksen heidän joulukukkatilaisuuteensa, melkein hyppäsin innosta kattoon. Kukka-asetelmat, joulutunnelman ja visuaalisen kokonaisuuden luominen – juuri tällaisia asioita rakastan tehdä. Oli ihana saada vapaat kädet koko homman suhteen ja tilaisuuden tapahtumapaikaksi Roots, joka on yksi lempikahviloitani koko Helsingissä.

Tunnelma aamiaistilaisuuteen luotiin suomalaisilla joulukukilla: joulutähdellä, hyasinteilla, ritarinkukilla ja tulppaaneilla, mukana oli myös eukalyptusta ja pistaasinoksaa sekä jonkin verran luonnosta poimittuja materiaaleja, kuten havuja, oksia ja käpyjä. Rootsin ihana teollisuushenkinen ja harmaansävyinen tila sopi mielestäni loistavasti pohjaksi perinteisille joulukukille, ja lopputuloksesta tuli mielestäni ihanan tunnelmallinen ja jouluinen, kukat saivat loistaa pääosassa. Oman ideologiani mukaisesti kaikki asetelmat ja kukkakokonaisuudet syntyivät hyvin helposti, ja kuka tahansa pystyisi tekemään kotonaan saman.Oma suosikkini joulukukista on hyasintti, joka tuoksuu ihanalle ja näyttää kauniilta sekä nupullaan olevana että auenneena. Hyasintteja myydään pääosin ruukuissa, mutta sitä voi käyttää myös leikkokukkana maljakossa – itse teen usein niin, että jos hyasintin varsi pääsee kasvamaan kovin pitkäksi, leikkaan kukan maljakkoon. Hyasintteja saa valkoisena, vaaleanpunaisena ja sinisenä, päätin itse käyttää stailauksessa pääosin valkoista hyasinttiä, että kokonaisuus pysyisi tarpeeksi rauhallisena.Suurimmaksi haasteeksi koin stailausta suunnitellessa joulutähden, johon itselläni liittyy ehkä liikaa vanhahtava mummolatunnelma. Joulutähti on kuitenkin komea kukka, ja olin itse yllättynyt, että sitä saa myös raikkaan valkoisena ja jopa vaaleanpunaisena perinteisen punaisen lisäksi. Suosittelen käyttämään rohkeasti joulukukkia kotona vähän joka puolella: tulppaanikimpun voi eritellä moneen osaan pieniin pulloihin, hyasintit näyttävät kauniilta lasipurkeissa, joulutähden voi laittaa myös roikkumaan amppeliin ja ritarinkukka näyttää kauniilta sekä yksinään että isommassa rykelmässä.

 

Lisätietoa-ja ideoita suomalaisista joulukukista ja niiden hoidosta löytyy hyvin Kauniisti Kotimainen-sivustolta.Oli ihana viettää aamupäivä joulukukkien, hyvien tyyppien ja herkullisten vegaaniruokien äärellä – Kiitos kauppapuutarhaliitto, Roots Helsinki ja kaikki paikalla olleet vieraat! <3 Oli hauskaa myös löytää viime viikolla oma naamansa Maaseudun tulevaisuuden jutusta.

 

Mikä on sinun suosikkisi joulukukista?

one comment on 9: Joulukukkia aamuhämärässä

  1. Kaunista! Ihailen sun tyyliä.
    Hyasintti on minunkin lempijoulukukka etenkin lasipurkissa tai kirkkaan lasimaljakon sisällä ilman multaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *