Ruokamatkalla Balilla: The Shady Shack

the shady shack
Viikko Balilla on vierähtänyt yllättävän nopeasti. Maanantaina jätimme hyvästit kauniille villallemme ja muutimme Cangguun vähän edullisempaan homestay-majoitukseen. Seuraavat kaksi viikkoa majailemme siis täällä Canggussa, surffaajien ja hipstereiden unelmakylässä, joka on täynnä toistaan tyylikkäämpiä ravintoloita ja kuppiloita. Hyvin syöminen ei täällä tule kovin kalliiksi: vähän paikasta riippuen ateriat tai runsaat aamiaiset kustantavat juomineen yleensä 5-10e. Halvimmillaan paikallista ruokaa syö täällä parilla eurolla, tarvittaessa täällä voi siis elää todella edullisesti.

Ruoka on yleensä matkoilla itselleni yksi tärkeimmistä asioista, ja parantumattomana foodiena haluan jakaa teillekin muutamia vinkkejä täältä Ruokamatkalla Balilla-postaussarjan muodossa – toivottavasti näistä on myös vähintäänkin visuaalista iloa ja inspiraatiota niille, ketkä eivät suunnittele lähiaikoina matkaa Balille, olen itse ainakin saanut täältä hurjasti ideoita tuleviin kokkailuihin ja kokeiluihin. Bali tuntuu olevan vegaani-ja kasvisruokailijan taivas: sen sijaan että listalla olisi yksi ankea kasvisvaihtoehto, täällä on monta pelkkää kasvisruokaa myyvää ravintolaa, vegelle on joka ravintolassa aina useampi vaihtoehto mistä valita ja lähes aina pyydettäessä saa jäälaten soija-tai kookosmaitoon. Lisäksi lähes jokaisessa paikallisessakin raflassa saa yleensä pääruuan lihan / kalan sijaan tempellä tai tofulla. Tempe on erityisesti ollut täällä hyvää ja sitä on hyvin saatavilla, näin toivoisin olevan Suomessakin, sillä tempe sopii ainakin omalle vatsalleni paremmin kuin tofu tai soijatuotteet.

ruokamatkalla balilla

ruokamatkalla balilla: the shady shack

Yksi ravintola, johon pääsemistä odotin jo etukäteen ennen matkaa oli The Shady Shack Canggussa. Kasvisruokaravintola, josta saa upean näköisiä bowleja, avokadoleipiä, smoothieita ja kaikkea hyvin herkullista, mutta kuitenkin terveellistä. Menimme Shady Shackiin jouluaaton lounaalle, kerrankin joululounas mistä ei tullut minkääntasoista jälkiähkyä, pelkkä hyvä olo. Tilasin itse lost in paradise-smoothiekulhon, avokadoleivän ja vihermehun, kaikki oli herkullista ja vaikka paikka oli vähän peruskahvilaa kalliimpi, maksoin kokonaisuudesta hiukan alle kympin. Seuralaisenikin olivat innoissaan annoksistaan, joten tänne tulemme varmasti vielä uudestaan, etenkin kun ravintola sijaitsee nyt aivan majapaikkamme lähellä.
Jos Bali kiinnostaa enemmänkin, niin käykää lukemassa myös bloggaavien matkaseuralaisteni Peetan ja Artun, sekä täällä jo pidempään majailleen Annikan reissupostauksia!

Related Post

2 comments on Ruokamatkalla Balilla: The Shady Shack

  1. Hei, saattaa olla liian henk.koht kysymys ja ymmärrän jos et vastaa, mut viimestään nyt tän Balin joulupostausten kohdalla oon miettiny, et missä sun mies on?

    1. Eihän tuo ole mulle liian henk.koht. kysymys, koska se koskee miestäni, joka on toivonut erikseen että hän ei olisi esillä blogissani. Mutta hänelle ei ollut tällä kertaa mahdollista lähteä reissuun, mutta en nähnyt sitä esteenä oman matkan toteutumiselle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *