Keittiön uusi seinä ja pari DIY-ideaa

Yhteistyössä Tikkurila

Olen rakastunut. Rakastunut keittiöni uuteen seinään – jos nyt seinään rakastuminen on mahdollista? Olen pitkään ajatellut, että ainoa oikea seinäväri on valkoinen, sillä valkoinen sopii kaikkeen ja väriä voi tuoda sitten kalusteilla ja tekstiileillä. Olen jo parin vuoden ajan kuitenkin haaveillut muista väreistä, etenkin vihreän ja sinisen eri sävyistä seinissä. Viimeinen niitti taisi olla se, kun siskoni maalasi kodissaan osan seinistä tumman sinisellä ja vihreällä. Vihreästä seinästä tuli lähes pakkomielle, ja muuttaessani tähän uuteen kotiin kysyin heti vuokranantajalta lupaa seinän maalaamiseen.

Onneksi lupa heltisi, pari viikkoa sitten sain vihdoin haettua maalit ja pääsin remppapuuhiin. Oikea sävy löytyi Tikkurilan Color Now 2017 Hazy-värikokoelmasta, jonka on koonnut Teemu Muurimäki. Sävyksi valikoitui Nefriitti, harmaaseen taittava vedenvihreä, tämänhetkinen lempivärini melkein kaikessa. Lopputuloksesta tuli ihanampi kuin osasin toivoakaan, ja yllättävää miten pieni keittiö näyttää nyt paljon tilavammalta, kun yksi seinä on tummemman sävyinen – sitä helposti ajattelisi, että valkoinen avartaa, mutta toisaalta tummempi seinä tuo syvyyttä ja kontrastia.


Maalauspuuhissa mielestäni aina työläin ja pelottavin osuus on oikean värisävyn valinta. Usein kannan kotiini ison kasan niitä pikkulappuja enkä pääse puusta pitkälle siitä, mikä väri näyttäisi sopivalta isolla pinnalla. Onneksi Tikkurilalta voi tilata nykyisin helposti A4-värimallin, joka antaa 100% sävylupauksen, lopputulos ja värimalli olivat täysin samaa sävyä. Allaoleva kuva on otettu ensimmäisen maalauskerran jälkeen, tästä syystä valkoinen kuultaa vielä läpi. Mallin voi tilata Tikkurilan sävyvalikoimasta ja sen hinta on 1,90 e.


Keittiön seinän maalaamisen lisäksi toteutin samaan syssyyn pari pienempää maalausideaa. Olen meinannut heittää monta kertaa roskiin ikivanhan, aikoinaan kierrätyskeskuksesta löytyneen jalkalampun, mutta päätin antaa sille vielä mahdollisuuden kuparinsävyisen Taika Helmiäismaalin avulla. Kyllä kannatti! Kotonani muuten kaikki on niin pastelli-tai maanläheissävyistä, pieni metallinhohtoisuus tuo vähän rouheutta ja tietenkin näyttää tosi hyvältä. Innostuin samalla sutimaan kuparimaalia muutamaan kukkaruukkuunkin, mitäköhän seuraavaksi?


Tikkurilan sivuilta näet ennen-kuvat ja projektin kaikki työvaiheet. Mitä mieltä te olette lopputuloksesta?

Related Post

8 comments on Keittiön uusi seinä ja pari DIY-ideaa

  1. Siis vau, ihan mielettömän hieno, sekä sävy että lopputulos! Olen itsekin ajatellut että valkoiset seinät on se mun juttu, mutta nämä kuvat sai ajattelemaan vaihtoehtoja ihan uudella tavalla. Kiitos siis inspiraatiosta, sitten kun jonain päivänä asun kodissa missä seinien maalaaminen on mahdollista!

    1. Kiitos Mari! Asutko vuokralla? Yleensä lupa seinien maalaaminen heltiää ainakin jos lupaa vuokranantajalle, että seinän voi maalata takaisin valkoiseksi tarvittaessa. Ainakin itse sain luvan tällä tavalla. Tietenkin on mahdollista, että joudun ehkä näkemään vaivan jos joskus muutan tästä pois, mutta ainakin se oli sen arvoista!

  2. EI OLE TOTTA! Great minds think alike, again… Olen juuri tämän sävyistä seinää suunnitellut meidän makuuhuoneeseen, sängyn pää-päätyyn!!! Itsekin uskon tavallisesti valkoisiin seiniin, mutta tämä ajatus kumpusi ties mistä – enkä ilmeisesti ole yksin 😀

    1. Täähän on melkein huvittavaa, miten yksi yhteen meillä menee ajatukset usein! Toisaalta, onhan nämä maanläheiset kylmät sävyt olleet pinnalla tässä jo hetken. Ehdottomasti maalauspuuhiin vaan, jos se on mahdollista! 🙂

  3. Aivan superihana tuo sävy! Väreillä voi todellakin saada ihmeitä aikaan. Nuo kukkaruukut näyttävät tosi kivoilta kuparimaalin kanssa.

    1. Kiitos Jasmiina! Aika pienellä vaivalla sai kyllä ison muutoksen, olen itsekin ihan onnessani 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *