Harmonian ainekset


Kaupallinen yhteistyö, Iittala & Asennemedia

Kynttilä-vuodenaika on alkanut. Päivän pituus on nyt 12 tuntia ja se lyhenee kokoajan – siksi tekeekin mieli sytyttää kynttilät aamiaisellakin, fiilistellä hämärää. Yhä useampana iltana jään myös mielummin kotiin kuin lähden ulos, viltti houkuttelee enemmän kuin yölliset riennot. Kesän aikana hyllyissä pölyttyneet kirjat ovat taas ahkerassa lukukäytössä ja teetä kuluu vähintään yksi paketti viikossa. Mieli on virittäytynyt tunnelmointi-taajuudelle – tämä on kai nyt sitä hyggeilyä.

harmonian ainekset

Miten syntyy harmoninen ja viihtyisä tunnelma kotiin? Itselleni tärkeimpiä harmonian aineksia ovat oikeanlainen valaistus, siisteys, visuaalisesti kaunis ympäristö ja tunnelmallinen musiikki. Kun ympärilläni on siistiä ja tavarat ovat paikoillaan, on helpompi ajatella ja olla. Sisustuksessa suosin rauhoittavia elementtejä, kuten maanläheisiä sävyjä, luonnonmateriaaleja ja viherkasveja. Tunnelma viimeistellään aina valaistuksella ja musiikilla – yksinkertaisimmillaan sytyttämällä kynttilät ja valitsemalla spotifysta fiilikseen sopiva soittolista. Vaikka hygge onkin sanana ärsyttävä, se sopii täydellisen hyvin kuvaamaan tätä syystunnelmointia:

“Näinä poliittisten myllerrysten aikoina ajatus ulkopuolisen maailman sulkemisesta ulkopuolelle ja käpertymisestä jonnekin kodikkaaseen paikkaan rakkaimpien kanssa on erityisen houkutteleva. Sisustamisen näkökulmasta hygge on luokseenkutsuvan, viihtyisän ympäristön luomista. Pehmeää valaistusta, pyöreämuotoisia huonekaluja ja erilaisia pintoja.”

(Charlotte Abrahams, “Hygge: A Celebration of Simple Pleasures”)

Iittala on tuonut valikoimiinsa tänä syksynä mm. Alvar Aalto-uutuuksia ja rakastetut Nappulat teräksisenä. Rakastuin yllättäen erityisesti kauniisiin ruusukultaisiin Aalto-vateihin ja sateensiniseen Aalto-maljakkoon – jos vuosi sitten joku olisi sanonut että tulen pitämään aalto-maljakoita esillä kodissani, niin en olisi ehkä uskonut. Pidän älyttömän paljon tällaisista kauniista käyttöesineistä, jotka tuovat iloa jokaiseen arkipäivään: minulla ei ole koskaan ollut erikseen esimerkiksi juhla-astiastoa, vaan voin juoda tuoremehuni coctail-lasista vaikka ihan tavallisena maanantai-aamuna. En säilö mitään kaappiin odottamaan tärkeämpää päivää, vaan asettelen hedelmät ja kasvikset Aalto-vadeille enkä järkyty, vaikka steariinia valuisikin hiukan Nappuloille. Kauniitkin esineet on tarkoitettu käytettäväksi.


Miten sinä luot harmoniaa kotiisi?

Related Post

9 comments on Harmonian ainekset

 1. Ah, nuo teräksiset Nappulat tuntuvat juuri nyt jotenkin todella raikkailta. Syvien värisävyjen, pehmoisten materiaalien ja metallin yhdistelmä toimii omasta mielestäni niin hyvin! Tällaisella syyspäivän kattauksella olisi ihanaa nautiskella brunssista – ihania kuvia ♡

  1. Hanna, samaa mieltä – teräksinen versio on ihanan raikas lisäys Nappula-sarjaan! Nämä uudet saivat näyttämään mun vanhat valkoiset ja harmaat nappulat jopa hiukan kulahtaneilta 😉

   Ja kiva kuulla että tykkäsit <3

 2. Syksyisin tulee panostettua erilaisiin viltteihin ja tyynyihin, joita on kiva tarjota vieraille vaikka lattialla istumista varten kun on pieni asunto ja se mikä vasta on tunnelmallista kynttilän valossa ja luo sitä tiettyä harmoniaa. Todella kauniit nuo Alvar Aallon vadit!

  1. Viltit <3 Tuli mieleeni, että lattialla istuskelussa on ihan oma tunnelmansa, vaikka tilaa olisi istua penkeilläkin. Minunkin kotona istutaan usein lattialla jos on enemmän väkeä kylässä, siksi hyvä olla niitä tyynyjäkin sitä varten 🙂

   Ja eivätkö olekin? Ihana myös lahjaideana. En ole aiemmin oikein ollut niinkään metallisävyjen perään, mutta onhan tuo ruusukultainen vati ihan mieletön.

 3. Voi miten inspiroiva sun blogi on! Rakastan astioita, sisustamista, ruokaa ja ihan kaikkea mitä sun blogikin pitää sisällään. Osaat sommitella ne kaikki niin kauniiksi kokonaisuuksiksi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *