Joulutoritunnelmaa Tallinnassa


Kaupallinen yhteistyö: Tallink & Asennemedia

Miten ja mistä löytää joulumieltä, kun ulkona sataa kaatamalla vettä ja kokoajan on kylmää ja harmaata? Lähdimme selvittämään tätä eilen ystäväni Artun kanssa Tallinnaan piparinkuvat silmissä. Me ollaan molemmat Artun kanssa sellaisia perinteisiä joulufiilistelijöitä, jotka aloittaa glöginjuonnin ja joululaulut jo lokakuun loppupuolella ja sytyttävät jouluvalot ehkä sitäkin aiemmin. Tallinnan päiväristeilylle lähdimme siis odottavin mielin, pakenemaan työkiireitä ja etsimään sitä tuttua lämmintä joulufiilistä.


Näin Tallinnan joulutorin eilen ensimmäistä kertaa – vaikka olin nähnyt siitä kuvia ja videoita, en ollut yhtään tajunnut, miten upea se oikeasti onkaan! Sokkeloisten vanhan kaupungin kujien keskeltä avautuu aukio, jolle on pystytetty jättimäinen joulukuusi, jota ympäröivät pienet suloiset kojut, karusellit ja jouluvalot. Putiikeista löytyy käsitöitä ja glögiä, taustalta kuuluu joulumusiikkia ja pienellä lavalla esiintyvät kansantanssijat perinneasuissaan. Juuri tällaisesta tunnelmoinnista nostalgiannälkäinen joulufiilistelijä tykkää! Jotenkin mahtavaa, että tällainen keski-eurooppalainen joulutoritunnelma löytyy näin helposti vain kahden tunnin laivamatkan päästä Helsingistä. Joulumarkkinat alkoivat viime perjantaina ja kestävät 7.1.2018 saakka, joten vielä on hyvin aikaa päästä kokemaan tämä ihanuus.


Matkustimme Tallinnaan jo viime keväänä tutuksi tulleella Megastar-laivalla, joka on muuttanut käsitykseni täysin laivamatkustamisesta: vanhat mielikuvat epämiellyttävistä paattiseikkailuista ovat vain haalea, kaukainen muisto. Itseasiassa laivamatkustaminen on Megastarin ansiosta noussut yhdeksi lempimatkustusmuodoistani – siellä voi syödä hyvin, shoppailla, rentoutua Business-tai Comfort loungessa ja ennenkaikkea liikkua vapaasti. Etenkin kun kävellyt koko päivän pitkin Tallinnan kujia tihkusateessa, osaa arvostaa mukavaa nojatuolia, rauhallista miljöötä ja herkullista ruokaa. Paluumatkalla hoitui samalla muutamat jouluostoksetkin laivan superstoresta.

Mutta miten kävi, löytyikö sitä joulumieltä? Vaikka luminen Tallinna jäi vain haaveeksi, saimme reissulta oikeastaan juuri sen mitä lähdimme etsimäänkin – päivän suloisessa joulukuplassa, ilman stressiä ja kiireen tuntua, mikä omassa arjessa on melkein jatkuvasti läsnä. Tästä täytyy tehdä jokavuotinen perinne!


Jos Tallinna ja joulumarkkinat kiinnostavat, niin alennuskoodilla TS123710 saat päiväristeilyn Tallinnaan hintaan 16e / aikuinen ja 8e / lapsi kansipaikoin. Varaus-ja matkustusaika alekoodilla on 19.12.2017 asti ja paikkoja on rajoitetusti. Megastarin ostosristeilyllä on lisäksi voimassa ostosetu: Jalkamatkustajat saavat 10€ hyvityksen ostosten ylittäessä 150€ ja automatkustajat vastaavasti 30€ hyvityksen kertaostosten ylittäessä 400€.

Kuvat: Minä, Mustarttu ja Lina Hurmerinta