Tervetuloa, joulusesonki!

tervetuloa joulusesonki

Kaupallinen yhteistyö: Iittala & Asennemedia

Tänään vietettiin joulukauden avajaisia muuallakin kuin Aleksanterinkadulla. Pienessä ullanlinnalaiskaksiossa on tänään hoilattu täysillä jingle bellsejä, poltettuja pipareita ja paketoitu ensimmäiset joululahjat. Huomenna on vuoden ensimmäinen joulukeikka, joten nyt ihan työnkin puolesta siirrytään täysin uuteen sesonkiin. Vaikka loppuvuosi on töiden puolesta aina vuoden kiireisintä aikaa, on silti joulukausi mielestäni ihana valopilkahdus tämän kaiken pimeyden ja ankeuden keskellä. Joulussa melkein ihaninta on juuri nimenomaan kaikenlainen hääräily ja hyggeily, odottaminen ja suunnittelu – eli kaikki mikä tapahtuu ennen varsinaisia juhlapyhiä. Tottakai on myös ihana aina kokoontua rauhoittumaan pariksi päiväksi läheisten tai ystävien kanssa, mutta nimenomaan tässä kaikessa valmistelussa on se taianomainen joulutunnelma.


Mielenkiintoisen säväyksen juuri tämän vuoden jouluun tuo sen, että pääsen jakamaan sen ihmisen kanssa, joka ei ole koskaan aiemmin varsinaisesti viettänyt joulua. Siinä missä minä leivoin tämän vuoden ensimmäiset joulutortut, hän elämänsä ensimmäiset. Ehkä juuri siksi tänä vuonna jouluvalmistelut ovat tuntuneet tavallistakin erityisemmiltä – on ollut hauska huomata, miten ennakkoluulottomasti toinen on lähtenyt mukaan jouluhullutuksiini.

Olen monella tapaa viime tipan ihminen ja hoidan harvoin asioita hyvissä ajoin etukäteen, mutta tänä vuonna olen skarpannut lahjaostoksien kanssa. Pieniä pikkujoululahjoiksi sopivia juttuja ja muutamia isompia hankintoja  läheisille on kerääntynyt kaappiin syksyn aikana, kerrankin olen ajoissa! Rakastan lahjojen antamista, mutta en halua lähtä mukaan ostoshysteriaan ja ylenmääräiseen shoppailuun vain joulun vuoksi. Huolella valitut ja tarkkaan harkitut pitkäikäiset lahjat ilahduttavat sekä antajaa että saajaa ja suomalainen designlahja on aina varma valinta. Tänään paketteihin pääsi ainakin punaisia Taika-mukeja ja Kastehelmi-laseja sekä herkuilla täytettyjä Kastehelmi-purkkeja – en uskalla vielä kertoa mitä aion antaa kenellekin, haluan pitää edes osan yllätyksestä.


Kuvissa esiintyvät muut Iittala-tuotteet:

Tsaikka-lasit
Kastehelmi-kakkulautanen
Ruusukultainen Aalto-kulho
Nappula-kynttiläjalat
Kuukunen lysteri-lintu

Onko teillä jo aloitettu jouluvalmistelut?