21: Joulun helpoin jälkiruoka – karamellisoidut päärynät

21: Joulun helpoin jälkiruoka - karamellisoidut päärynät
Mikä on erittäin helppo valmistaa ja tuo ihanan jouluisen tuoksun keittiöön? No karamellisoidut päärynät. Söin tänään Sis.Delissä lounaalla herkullisia karamellisoituja omenoita soijajugurtin kera ja se muistutti tästä herkusta, jota myös poikaystävänikin rakastaa. Nopeaa ja helppoa ja AH niin hyvää. Jos et siis jaksa esimerkiksi leipoa jälkkäripöytään tätä suklaakakkua ja luumurahka jo kyllästyttää, niin kokeile näitä.

Karamellisoidut päärynät (vegaaninen)

2 päärynää
iso nokare sinistä keijua tai muuta vegaanista margariinia
0,5 dl vettä
2 rkl sokeria
1 tl aitovaniljajauhetta
kanelia

Kauravaniljakastiketta tai soijajugurttia tarjoiluun

Halkaise päärynät, poista siemenet ja ripottele niiden päälle sokeria ja kanelia. Sekoita sokeri ja vaniljajauhe veden sekaan, kunnes sokeri sulaa veteen.

Laita margariininogare pannulle ja kun se on sulanut, laita päärynät pannulle leikkuupinta alaspäin. Paista päärynöitä noin viisi minuuttia, kunnes ne alkavat karamellisoitua. Käännä päärynät, kaada niiden päälle vesi-sokeriseos ja hauduta pehmeäksi kannen alla noin 6-8 minuuuttia tai kunnes päärynät ovat pehmeitä.

Asettele päärynät tarjoiluastioille, kaada päälle sokerilientä pannulta. Tarjoile heti esimerkiksi soijajugurtin (ihana happaman ja makean yhdistelmä) tai kauravaniljakastikkeen (oikeille herkkusuille) kera.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *