4: Joulu tuli kotiin

joulu tuli kotiin
Kaupallinen yhteistyö: Kauniisti kotimainen & Asennemedia

Viime perjantaina, joulukuun ensimmäisenä päivänä joulu tuli kotiin. Kävin ostamassa joulukuusen, hankin joulukukkia ja koristeita. Siivosin iltamyöhään kodin lattiasta kattoon (tai ainakin melkein) ja yön pikkutunneilla kaivoin joulukuusen valot ja koristeet esille ja siinä sitten tunnelmallisten joululaulujen soidessa koristelin itsekseni pienen kotini joulukuntoon. Myönnän, että olen ehkä vähän ajoissa, mutta ehdinpä nyt ainakin nauttia tästä ihanasta tunnelmasta kunnolla koko joulukuun edestä.


Se on mielestäni aika uskomatonta, miten suuri merkitys kodin kasveilla ja kukilla on omaan mielialaan. Pieni kuusi ja ympäri asuntoa asetellut kukkaset jaksavat ilahduttaa pimeänäkin päivänä, kun ulkona tunnelma on kaikkea muuta kuin jouluinen. Vaikka kodissani muuten kalusteet ja tekstiilit pysyvät täysin samana vuodenajoista riippumatta, niin kasveilla ja kukilla on mielestäni ihanaa ja helppoa sisustaa sesongin mukaan. Jos perinteiset punaiset tai valkoiset joulukukat eivät jaksa innostaa, niin nykyään löytyy paljon myös muita värityksiä – esimerkiksi Jenni oli löytänyt ihanan vaaleanpunaisen amarylliksen ja kauniin persikansävyisen joulutähden.

Olen joulukukkien suhteen aiemmin vähän vierastanut ritarinkukkaa, se on tuntunut kaikessa komeudessaan jopa liiankin majesteettiselta omaan maanläheisen rustiikkiseen tyyliini. Toisaalta ritarinkukka on myös älyttömän helppohoitoinen, se kukkii pitkään ja etenkin näin lasiruukussa kaikessa yksinkertaisuudessaan todella kaunis. Joulutähteäkin olen pitänyt ennen vähän vaikeasti lähestyttävänä ja  mummolamaisena, mutta nykyään toisaalta kaikki mummolamaisuus kiinnostaa älyttömän paljon, joten joulutähtikin on noussut täysin uuteen arvoon. Näin se ihmismieli muuttuu vanhetessaan.

Haluan suosia kotimaisia kukkatuottajia niin paljon kuin mahdollista, ja siksi ostan joulukukkanikin suomalaisilta lähituottajilta – esimerkiksi nämä postauksen kukat ovat peräisin Vihdistä. Lisätietoa lähikukista ja joulukukkien hoidosta löytyy Kauniisti kotimaisen sivulta.


Sisustatteko te kotia jouluksi?

3 comments on 4: Joulu tuli kotiin

  1. Ihastuttavia kuvia, ihana tunnelma välittyy. ❤ pakko kysyä, mistä ostit noin kauniin kuusen ja mistä koristeet?

    1. Kiitos Riikka-Maria! Kuusi on ostettu plantagenista, samoin osa koristeista 🙂 Koristeita olen aiempina vuosina myös hankkinut milloin mistäkin, stokkalta, s-marketista.. 😉

Comments are closed.