Vegaaninen veriappelsiinirisotto

vegaaninen veriappelsiinirisotto
Veriappelsiinirisotto vegaanisena? Kyllä! Tätä herkkua on tässä kuussa hehkutettu lähes joka kanavalla ja siksi minunkin oli pakko päästä kokeilemaan. Taitavan asennekollegani Jennin ohjeen inspiroimana päätin lähteä testaamaan vegaanista versiota, vaikka sainkin vähän varoitteluja siitä, että lopputulos ei ehkä onnistuisi kovin hyvin ilman parmesania ja oikeaa voita. Toisaalta, olen risotot muutenkin jo kahden vuoden ajan tehnyt menestyksekkäästi ilman eläinperäisiä tuotteita, joten miksei nytkin? Toisinaan olen käyttänyt violifen vegaanista parmesania juustomaista makua tuomaan, mutta tällä kertaa jätin senkin pois ja lopputulos vei kielen mennessään. Voi tietenkin olla, että makunystyräni ovat muuttuneet niistä ajoista, kun käytin vielä juustoja päivittäin, enkä enää osaa niitä kaivatakaan. Hannan soppa oli muuten kokeillut oluthiivahiutaleita juustomaisuutta ja kaurafraichea täyteläisyyttä tuomaan, täytyy testata hänenkin versio tässä pian, kun veriappelsiineja on vielä saatavilla!

Veriappelsiinisesonki ylipäätään on ehkä paras asia koko alkukeväässä. Itse syön niitä eniten ihan vain sellaisenaan, mutta rakastan myös kaikenlaisia ruokia ja herkkuja, joissa niitä voi hyödyntää. Mikä on sinun suosikkisi veriappelsiiniresepteistä?

vegaaninen veriappelsiinirisotto
Vegaaninen veriappelsiinirisotto

3 dl risottoriisiä
3 veriappelsiinia
2-3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl sinistä keijua (tai muuta vegaanista margariinia)
n. 8 dl kasvislientä (sekoita kasvisfondi-tai kuutiot kiehuvaan veteen)
1 tl kuivattua timjamia
2 reilua rkl kaura-tai soijatuorejuustoa
suolaa & pippuria

Raasta yhden veriappelsiinin kuori hienoksi raasteeksi ja kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Purista kolmen veriappelsiinin mehu talteen.

Laita pannulle tirisemään sininen keiju tai muu vegaaninen margariini ja kuullota sipulit. Heitä pannulle myös timjami ja risottoriisi ja kuullota, kunnes riisi on läpinäkyvää. Kaada joukkoon puolet veriappelsiinien mehu ja anna sen imeytyä riisiin miedolla lämmöllä. Lisää kasvisliemi pikkuhiljaa n. 2dl kerrallaan, elä lisää nestettä ennen kuin aiempi annos on imeytynyt riisiin.

Kun kaikki kasvisliemi on lisätty, lisää vielä risottoon veriappelsiinin raastettu kuori, loput veriappelsiinien mehuista risottoon sekä kaura-tai soijapohjainen tuorejuusto. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla. Jos kaipaat juustoisuuden makua, ripottele joukkoon oluthiivahiutaleita tai raasta sekaan vegaanista parmesania – omasta mielestäni Risotto saa jäädä hiukan löysäksi – älä siis tee kuten minä ja päästä risottoa kuivumaan vähän liikaa..

Tarjoile ja nauti heti.

2 comments on Vegaaninen veriappelsiinirisotto

  1. Hei, haluaisin tietää kuinka monelle henkilölle kyseinen ohje on tarkoitettu?

Comments are closed.