KAKSION REMONTTI, OSA 1: seinät alas

Viikon paras uutinen: uuden kotini remontti alkoi vihdoin! 

Ensin odottelin kaksi kuukautta asunnon vapautumista. Sitten odottelin remppalupaa isännöitsijältä (se hoitui kyllä meidän taloyhtiössä varsin nopeasti!), sitten asbestinäytteen tuloksia, kunnes tällä viikolla alkoivat vihdoin remonttityöt. Ette tiedä miten onnellinen olin, kun eilen käväisin asunnolla ja huomasin, että purkutyöt olivat lähteneet jo ihan vauhdilla käyntiin. Esittelin eilen ystävälleni tuota ylläolevaa kuvaa ihan sydämet silmillä, ja hän ei ihan ymmärtänyt että miksi tuo hyvin keskeneräinen näky sai minut niin innostuneeksi.

Ennen / jälkeen-kuva sen selventää: kuvat on otettu samasta kohdasta, ottohetkien välillä on pari viikkoa. Asunnosta on nyt poistettu keittiön ja olohuoneen välinen seinä ja lisäksi beige laattalattia, laminaatit, muovimatot ja epäkäytännölliset eteisen kaapistot on purettu. Kun astuin asuntoon, sinne suorastaan tulvi valoa. Aiempi ahdas eteinen oli muuttunut tilavaksi ja keittiön seinän poistamisen vuoksi kulmahuoneiston paras puoli, kahdesta suunnasta tuleva luonnonvalo pääsee paremmin oikeuksiinsa.

Pohjakuvasta näkee hyvin, mitä asunnosta on nyt poistettu. Olen kuullut monesta suunnasta, että avokeittiöiden trendi on ohi ja myyjille jäävät käsiin ne asunnot, joista erillinen keittiö on yhdistetty olohuoneeseen. Omasta mielestäni tässä kodissa keittiön muuttaminen avokeittiöksi oli paras vaihtoehto: Nyt keittiöön saadaan enemmän tilaa ja pieneen asuntoon tulee paljon lisää valoa ja tilantuntua. Aiemmassa keittiössä vastakkaisten kaapistojen välillä oli alle metri tilaa, suositus olisi vähintään 120cm. Liesi oli myös hankalassa paikassa ikkunoiden edessä, eikä keittiön ikkunaa saanut kokonaan avattua.

Kun tein tarjouksen remontoitavasta asunnosta, oli minulle hyvin pian selvää, että tulisin teettämään remontin ammattilaisella. Haaveilin kyllä ensiksi siitä, miten viettäisin iltoja ja viikonloppuja asunnollani maalisuti tai vasara kädessä, mutta heräsin aika nopeasti elämäni realiteetteihin: minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa tai osaamista tehdä remonttia itse. Osaan kyllä maalata, tapetoida, asentaa keittiökaappeja ja ehkä jopa purkaa seinänkin, mutta kokonaisuus olisi kuitenkin minulle yksin liian iso pala. Vaikka remontin teettäminen maksaa hunajaa ja vie käytännössä kaikki rahani, niin toisaalta voin nyt hyvillä mielin jättää asunnon ammattilaisten käsiin ja päästä itse sitten nauttimaan lopputuloksista.

Tänään asunnossa pääsee sähköasentaja hommiin, ensi viikolla alkavat maalaustyöt ja sitten tuleekin jo uusi lattia! Asiat tapahtuvat nyt niin vauhdilla, etten meinaa pysyä housuissani. Keittiötilauskin on jo tehty ja näillä näkymin remontti on täysin valmis huhtikuun lopulla. Lupaan pyynnöstänne jakaa tänne kaikki vaiheet – tervetuloa remonttipäiväkirjani pariin!

3 comments on KAKSION REMONTTI, OSA 1: seinät alas

  1. Tällaisia remppapostauksia/blogeja on niin nautinto lukea! Ja vielä kun tietää, että lopputuloksen näkee jo aika pian niin jään malttamattomana odottamaan 🙂

  2. Itse ainakin henkilökohtaisesti tykkään enemmän avokeittiö-olohuone combosta. Lähinnä sillä silmällä katselenkin asuntoja, että olisi olemassansa tai helposti toteutettavissa avokeittiö. Mielestäni siis todella järkevä ratkaisu ja erityisesti tuohon tilaan, lopputulos on varmasti aivan ihana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *