3 x juhlakampaus, joka sopii myös lakin kanssa

Kaupallinen yhteistyö Herbina

juhlakampaus joka sopii myös lakin kanssa

Minulla on käytössäni kolme erillaista juhlakampausta, joihin olen luottanut eri juhlatilanteissa jo 10 vuoden ajan. Joskus toki on ollut jotain variaatioita, mutta uskaltaisin väittää, että näillä kampauksilla on menty 90% aikuiselämäni juhlista. Miksi muuttaa jotain, joka toimii niin älyttömän hyvin? Tykkään laittautua, mutta en jaksa kuitenkaan käyttää  tuntikausia kampauksen tai meikin tekoon, joten yksinkertaiset ja nopeat ehostusvinkit ovat minun juttuni. Siksi jaan nyt sellaisia – tässä siis vinkit kolmeen luottokampaukseeni! Vastavalmistuneiden ylioppilaiden iloksi nämä sopivat myös loistavasti yhteen yo-lakin kanssa – oli aika hauska olla kuvattavana lakki päässä ja palata ajatuksissa omaan lakkiaispäivään. Oi nuoruus!


Pari perusasiaa on hyvä tietää, kun lähtee tekemään juhlakampauksia itse:

1. Pese hiukset mahdollisuuksien mukaan jo edellisenä päivänä. Juuri pesty tukka ei ole paras pohja kampauksille, vaan päinvastoin. Kokeile  Herbinan syväkosteuttavaa hoitoainetta ja shampoota, joka puhdistaa tukasta aiemmat muotoilutuotteiden jäämät tehokkaasti. Herbinan hiustenhoitotuotteet ovat 100% vegaanisia ja ne valmistetaan Heinäveden tehtaalla Itä-Suomessa.

2. Hyvät muotoilusuihke on pitävän kampauksen pohja, ja muotoilusuihkeella saa hiuksiin sopivaa rakennetta ja pehmeyttä, jos kampauksentekopuuhiin ryhtyy heti tukanpesun jälkeen – suihkuta vain muotoilusuihketta pyyhekuiviin hiuksiin ja föönaa. Näiden kaikkien kampausten pohjalla on Herbinan 4in1 muotoilusuihke, joka toimii myös lämpösuojana.

3. Kampausten tekeminen ei ole itse ollenkaan niin vaikeaa kuin luulisi! Varaudu kuitenkin kokeilemaan pari kertaa – harjoitus tekee mestarin. Älä kuitenkaan ala harjoitella ensimmäistä kertaa juhlapäivän aamuna.



Lettikruunu niskaan

Yksi lempikampauksistani on pään päälle sidottu lettikruunu, jonka ohjeen jaoin joku aika sitten instagramissani. Tämä on sen niskaversio eli rennommin kutsuttuna takaletti, joka sopii puolipitkiin ja pitkiin hiuksiin. Tehdään siis oman maun mukainen jakaus ja kaksi sivulettiä, jotka yksinkertaisesti kiinnitetään niskaan mummopinneillä. Lettien päät piilotetaan lettien alle. Lopuksi kampaus kiinnittään vahvalla hiuskiinteellä.

Vinkki: jos sinulla on sama tilanne kuin minulla, eli juurikasvu on venähtänyt vähän pitkäksi, suosittelen kokeilemaan Herbinan tummille hiuksille tarkoitettua kiinnettä. Se ei jätä tummaan tukkaan valkoista jälkeä, mutta sopii myös vaaleille hiuksille.

juhlakampaus joka sopii myös lakin kanssa

Niskakierre

Niskaan kieputettu kampaus on takaletin elegantimpi versio. Tähän kampaukseen luotan erityisesti juhlavissa tilaisuuksissa, kun asuna on iltapuku tai vaikkapa vanhan ajan tunnelmaa henkivä mekko. Kampaukseen sopii oikeastaan mikä jakaus vaan, mutta oon kokenut sivujakausen olevan tälle kampaukselle erityisesti eduksi. Niskakierre syntyy, kun hiuksia kiepsutetaan kierteelle molemmilta sivuilta ja rullataan loput tukasta vielä kampauksen sisään, kuvan mukaisesti – kampaus kiinnitetään paikoilleen pinneillä. Jos kampauksen haluaa tehdä vielä huolellisemmin, voi molemmat sivut kiepsutella erikseen ja kiinnittää pinneillä ja lopuksi rullata takatukan vielä kampauksen sisään. Viimeistele hiuskiinteellä.

Tähän kampaukseen et tarvitse yhtä pitkiä hiuksia kuin minulla on, hiukan lyhyemmälle tukalle tämä voi olla jopa helpompi tehdä. Tästä kampauksesta saat myös tuloksena hurmaavat laineet seuraavaksi päiväksi!

juhlakampaus joka sopii myös lakin kanssa

Kiharat

Jonkun mielestä tämä voi olla tylsä vaihtoehto, mutta mielestäni kiharat ovat aina kaunis vaihtoehto juhlakampaukseksi, ihan sellaisenaan. Itse juhlin aikoinaan lakkiaisina juurikin kiharapäänä, ja voisin hyvin tehdä niin nytkin. Kiharat saa aikaiseksi suoristus-tai muotoiluraudalla – muista lämpösuoja hiuksille!

Millaiseen tukkatyyliin sinä luotat juhlapäivänä?

Jaan tulevan kesän aikana yhteistyössä Herbinan kanssa kampaus-ja tukkavinkkejä somekanavissani – kaikki hiusvinkit löydät instagramistani!