tuunattu kirpputorimekko

Pitkästä aikaa luvassa diy-aiheisia postauksia. Yleensä se menee niin, että kevään pahimpien kiireiden helpottaessa ompeluinnostus nousee ja vaatekaappikin tarvitsee täydennystä talven jäljiltä. Edullinen ja suhteellisen helppo tapa hankkia uusia kesämekkoja on metsästää kirpputoreilta leininkejä, joista saa pienellä tuunauksella uusia lempparimekkoja.

Vinkkejä kirpputorimekon tuunaukseen:

1) Valitse mahdollisimman yksinkertainen malli. Jos mekko koostuu monesta kymmenestä eri osasta ja sisältää monimutkaisia leikkauksia, sitä on todennäköisesti hyvin hankala muuttaa.

2) Kiinnitä huomiota materiaaliin. Liukkaita kankaita on hankala ommella ja polyesterit eivä yleensät tunnu mukavalta.

3) Jos lyhennät helmaa, aloita varovasti, leikkaa mielummin liian vähän kuin liian paljon. Nimimerkillä hups, tästä tulikin aika lyhyt…

4) Aina et välttämättä tarvitse ompelukonetta. Esimerkiksi kuvien mekon mallia ja pituutta muutin näppärästi vyötärölle solmittavalla nyörillä (toki sitä ennen poistin hihat)



Inspiraation kampaukseen sain Pupulandian Jennin ihanasta 20-lukua henkivästä lookista. Kampauksen ja puukorkojen avulla kirpparikolttukin muuttuu elegantiksi 🙂

3 comments on tuunattu kirpputorimekko

  1. Hieno! Tuntuu siltä, että sulla kaikki näyttää hienolta kyllä. Itellä tuontyyliset saattais näyttää vähän lumpummalta 😀 Hehee, ehkä kyse onki just siitä että miten sen kantaa ja mitä asusteita laittaa. 🙂 Kokonaisuus on kyllä huippu!

  2. Heini, en usko että näyttäisi sun päällä lumpulta ollenkaan! Mutta totta tuo, että kaikki riippuu siitä, miten vaatteen kantaa.

    miijamarya, voi kiitos, ihanaa viikonlopun jatkoa!

Comments are closed.