Tyylikkäät ystäväni: Janita Autio

janita autio

Aloitin viime kuussa täällä blogissani tyylikkäät ystäväni-sarjan, jonka ensimmäisessä postauksessa esittelin pikkusiskoni Tuovin tyyliä. Tänään sarja saa jatkoa, vuorossa on hyvä ystäväni Janita, jota kävin kuvailemassa viime viikolla. Janita Autio on nuori ja erittäin lahjakas valokuvaajalupaus, jonka kuvapainotteista blogia voi seurata täällä. Janita on ihana ja persoonallinen tyyppi, ja tyyli heijastelee hyvin hänen luonnettaan – mielenkiintoinen, kaunis, inspiroiva ja yllättävä.

Janita itse kuvailee tyyliään näin:

“Tällä hetkellä mun lempparijuttuja pukeutumisessa ovat kuparinvärinen hame sekä led-kengät. Tykkään yhdistellä yksinkertaisia vaatteita persoonallisimpiin kuoseihin. Tosin myös ns. kokoasut ovat siistejä, eli ylä-ja alaosa saamaa kuosia. Uusin innostukseni on metallivärit vaatteissa, vaikkei kaapista niitä vielä paljoa löydykään, mutta esimerkiksi tänään löysin hopeanhohtoisen kevättakin. Käytän myös paljon harmaata ja mustaa. välillä myös kirkkaampia värejä. Tykkään tosi paljon myös leveälahkeisista housuista, kaikenlaisista sormuksista sekä mun hampparirepusta.”

janita autio

“En seuraa juuri ollenkaan muotilehtiä enkä tyylijuttuja nettisivuilta, mutta instagramissa välillä tulee vastaan tosi tyylikkäitä ja inspiroivia ihmisiä. Oman vaatekaappini sisältö on yksinkertaisesti syntynyt niin, että vaatekaupassa on tullut vastaan ihana vaate tai kuosi ja olen lähtenyt miettimään sen ympärillä asukokonaisuutta. Kiertelen todella paljon kirppareita ja kierrätyskeskuksia – yläasteella ja lukioaikana vanhempieni kodin varastot täyttyivät mun kierrätyskeskuksesta raahatuista vaatteista (voi äiti parkaa) – silloin hankin ne kuvauksia varten, mutta nyt uskallan pitää niitä ihan normivaatteina.”

janita autio

“Olen kotoisin pikkupaikkakunnalta Pohjois-Suomesta ja ennen ajattelin että täytyy muuttaa vähintään Lontooseen, jotta uskaltaisin pukeutua kuten haluaisin. Olen kuitenkin huomannut, että ehkä se loppujaan on vain omasta asenteesta ja itsetunnosta kiinni. Muiden kummaksuvat katseet voi kääntää positiiviseksi.” 

4 comments on Tyylikkäät ystäväni: Janita Autio

  1. Mulle tuli niin hyvä mieli tästä postauksesta, tulen varmaan jo kolmatta kertaa katselemaan näitä kuvia 🙂 Kaverillasi on niin hyvä meininki! Lisää tällaista 🙂

Comments are closed.