Take me back there

Vuodenvaihteessa tekemäni matka Balille oli monella tapaa erilainen kuin muut aiemmat reissuni. Jollei lasketa sitä kun olin 18-vuotiaana kuukauden Unkarissa, niin se oli pisin matkani ikinä. Ensimmäistä kertaa myös palasin matkalta kotiin oikeasti vastahakoisesti, ikävää tuntien. Yleensä palaan matkoilta aina iloisena siitä, että pääsen taas nukkumaan omaan sänkyyni ja palamaan arkirutiinien ääreen, mutta Balilta palatessani koin ahdistusta. Tietenkin elämäntilanteeni ja vuodenaika toivat paluuseen epämukavaa kontrastia – muutin suoraan reissun jälkeen omaan yksiööni ja siirryin trooppisesta lämmöstä suoraan keskellä ankeinta tammikuuta ja pimeyttä. Ikävöin silti edelleen Balia, sen lämpöä, huolettomuutta, ruokaa ja rentoutta.



Loppumatkan majapaikkamme, Bisma Eight, teki kotiin lähtemisestä vieläkin hankalampaa. Ubudissa sijaitseva boutique-hotelli teki minuun ja matkaseuralaisiini lähtemättömän vaikutuksen ja kruunasi matkamme hienoimmalla mahdollisella tavalla. Tuntuu oudolta hehkuttaa vain yhtä hotellia näin, mutta Bisma Eightissä käyneet tietävät mistä puhun. Siellä jokainen pieninkin sisustuksellinen yksityiskohta on huolellisesti harkittu, tunnelma on hyvällä tavalla mystinen mutta kuiteknin viihtyisä, maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit ja henkilökunta todella ystävällistä. Yövyimme Bisma Eightissä ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan, mutta tsekkailin myös huoneiden hinnat eivätkä  ne järkyttäneet siinä mielessä mitä tuolta laadulta olisi voinut odottaa. Balin edullinen hintataso mahdollistaa sen, että länsimaista tulevalla normituristillakin on helposti varaa luksukseen.




En tiennyt ennen Bisma Eightiä, miltä tuntuu tilata aamiainen huoneeseen. Miltä tuntuu aloittaa päivä auringon noustessa ulkoilma-joogalla. Katsella hiljaisella altaalla, kun laskeva aurinko värjää taivaanrannan oranssiksi. Istua iltaa kattoterassilla 30 asteen lämmössä ilman huolen häivää. En yleensä innostu hotelleista, sillä hienotkin sellaiset ovat usein persoonattomia ja vähän tylsiä. Bisma Eight oli kaikkea muuta kuin tylsä, se oli enemmänkin seikkailu. Meidän oli tarkoitus viimeisten päiviemme aikana tutustua Ubudiin, mutta pysyimmekin pääosin hotellilla – se ei helpolla päästänyt otteestaan. Haaveilen jo nyt siitä, että viettäisin tuolla seuraavankin joululomani, ainakin osittain..



Bisma Eight – the most lovely place to stay in Ubud. Breath-taking atmosphere next to beautiful landscape, stylish rooms with carefully designed details. Morning sunrise yoga, sunset at infinity pool , a breakfast in the room.. I can’t even describe how hard it was to leave this amazing place.  Looking forward to be there again, hopefully very soon. 



Photos: Me & Mustarttu