Uusi koti löytyi!

Siinä se on: uuden kotini pohjapiirros. Kauppakirjoja ei ole vielä allekirjoitettu, mutta kaupoista vetäytyminen maksaisi myyjälle tai minulle tässä vaiheessa melkein kymppitonnin, joten eiköhän peli ole jo aika selvä. Ostan vihdoin oman asunnon, uskomatonta!

Kaikki tapahtui oikeastaan älyttömän nopeasti: sain yhtenä iltana ilmoituksen sähköpostiin uudesta kiinnostavasta asunnosta ja soitin samantien välittäjälle. Yksityisnäytön jälkeen päätin tehdä tarjouksen ja asunnosta kilpailemassa oli kanssani kaksi muuta ostajaehdokasta. Olin stokkalla, kun välittäjä soitti ja kertoi, että tarjoukseni oli hiukan muita parempi ja asunto olisi minun. Olin varautunut siihen, että uuden asunnon etsimiseen voisi mennä useita kuukausia, ehkä jopa vuosikin, mutta loppupeleissä ehdin aktiivisesti etsiä uutta kotia vain reilun kuukauden ajan. Asiat loksahtivat kohdalleen nopeammin kuin uskalsin edes toivoa!

Uusi koti on pieni kaksio, joka löytyy Kalliosta 60-luvun talosta. Neliöitä on pari enemmän kuin nykyisessä ja saan vihdoin erillisen makuuhuoneen, mahtavaa! Muita pieniä ilonaiheita tulevassa kodissa ovat myös ranskalainen parveke ja pesukoneen mahtuminen kylppäriin (altaan alle). Sen sijaan joudun luopumaan leveistä ikkunanlaudoista ja korkeista huoneista, mutta onneksi myös 60-luvun estetiikka viehättää. Uusi asunto vaati perusteellisen pintaremontin ja joitain isompiakin suunnitelmiakin on, kuten keittiön muuttaminen avokeittiöksi ja mahdollisesti jopa koko keittiön remontointi. Nyt pitäisi selvitellä ja suunnitella huolella, jotta heti asunnon vapauduttua remontti voisi lähteä käyntiin sutjakkaasti.

Seuraavaksi edessä on muutto ensin väliaikaisesti poikaystäväni luokse ja toivottavasti maaliskuun loppuun mennessä uuteen kotiin – moni asia riippuu remontin laajuudesta ja kestosta. Täytyy toivoa, ettei remppaprojekti tuo mukanaan hurjia piileviä yllätyksiä ja hommat luistavat niin, että huhtikuussa asuisin jo onnellisesti uudessa osoitteessa. Jatkossa on luvassa siis varmasti kaikennäköistä remontti-sisustus-ja asuntopohdinta – lähimmät ystäväni ovat jo kyllästyneet mun jatkuvaan asunnosta jauhamiseen, joten ihana päästä jakamaan innostusta täällä!

8 comments on Uusi koti löytyi!

  1. Hei! Aloitin tänään rakennusalan opinnot ja voi olla, että teen ainakin osan näytöistä sisustusalan yrityksissä. Siispä remppa- ja sisustusjutut kiinnostavat nyt erityisen kovasti! Onnea uudesta kodista!

  2. Onnea asunnonomistajalle! Remppa- ja sisustusaiheet ovat itsellenikin ajankohtaisia, eli odotan niitä innolla! Hienoa päästä seuraamaan tällaisen pienemmän asunnon projektia- usein remppablogeissa uudistetaan omakotitaloja, ja se taas ei ole minulle kovin kiinnostavaa.

    1. Laura, kiitos! Ja kiva kuulla, että pikkukämpänkin remontointi kiinnostaa 🙂 en malta odottaa että pääsen raportoimaan kämpän remontin edistymisestä!

Comments are closed.