Mango-kookosraakakakku

mango kookosraakakakku

Yhteistyössä Asennemedia ja Urtekram

Olen kuluneen kuukauden aikana pyöritellyt päässäni ideaa raikkaasta raakakakusta, jossa hyödyntäisin satokauden hedelmiä. Olen huomannut että käytän hyvin usein kakuissa tuoreita marjoja, jotka tähän aikaan vuodesta eivät ehkä ole makunsa, ekologisuutensa ja hintansa puolesta parhaimmillaan, vaikka kauniilta näyttävätkin. Pinterest-ja blogiselailun jälkeen syntyi ajatus limellä höystetystä mango-kookosraakakakusta. Lopputuloksesta tuli ihanan herkullinen, kermaista kookosta tasapainottavat mango ja lime raikkaudellaan. Itse pirskottelin vielä ennen syömistä kakunpalan päälle limen mehua, rakastan pientä kirpeyttä makeissa ruuissa!

Saan ilokseni tänä vuonna tehdä useamman yhteistyöpostauksen Urtekramin kanssa, tämän ensimmäisen postauksen aiheena on kylmäpuristettu luomukookosöljy. Urtekramin monet laadukkaat tuotteet ovat kuuluneet jo pitkään keittiökaappini vakiovarustukseen, kookosöljy niistä varmaan pisimpään. Itse rakastan kookoksen makua ja käytän kookosöljyä paistamiseen, smoothieihin, monenlaisiin ruokiin ja jälkkäreihin, raakakakuissa kookosöljy on yleensä yksi perusainesosista. Kaikille ei käsittääkseni kookoksen maku ole yhtä miellyttävä, mutta suosittelen antamaan mahdollisuuden tälle urtekramin versiolle, jossa maku on mieto ja miellyttävä.

Mango-kookosraakakakku (17cm vuokaan)

Pohja:

3 dl liotettuja manteleita
4 taatelia
hyppysellinen merisuolaa

Sekoita ainekset tehosekoittimessa keskenään. Taputtele pohjataikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, ja laita pohja pakastimeen jähmettymään.

Täyte:

3 dl liotettuja cashewpähkinöitä (liota ainakin tunti)
1 dl kookoskermaa
1 dl kookosmaitoa
1 dl sulatettua, kylmäpuristettua kookosöljyä
0,5 dl limen mehua
3 rkl kookossokeria
1 tl aitovaniljajauhetta

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa sileäksi massaksi. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle. Jos haluat tarkat rajat eri kerroksien välille, laita taas kakku pakkaseen tekeytymään. Jos haluat vähän huolettoman lopputuloksen, tee ensin mangokerros.

Mangokerros:

1 mango
1 rkl limen mehua

Kuori mangosta kaikki hedelmäliha tehosekoittimeen. Lisää 1 rkl limen mehua, ja sekoita. Lisää mangokerros kakun päälle, ja tee haarukalla kiehkuroita kakun pinnalle niin että kookostäyte ja mangotäyte sekoittuvat keskenään. Voit myös pakastaa ensin täytekerroksen (n. 1-2h) ja lisätä vasta sitten mangokerroksen, niin saat siistit ja hyvin erottuvat rajat täytteiden välille. Anna kakun jähmettyä pakasteessa n. 2h, koristele ennen tarjoamista kookoslastuilla ja sitruunan ja limen palasilla. Voit pakastaa kakun pidemmäksikin aikaa, mutta muista silloin ottaa se pari tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin pehmenemään.

Related Post

6 comments on Mango-kookosraakakakku

  1. En ole koskaan vielä tehnyt raakakakkua, tämä ohje kuulostaa hyvältä ja helpolta 🙂 mietin vain,että kuuluuko kakun siis jäätyä pakastimessa vai vain hetken jähmettyä? Eli pysyykö kasassa, vaikka ei olisi jäässä?😊

  2. Hei, hyvä kysymys, kiitos siitä! Lisäsin nyt ohjeeseen pakastusajat. Kakku siis vaatii noin parin tunnin pakastamisen, jotta tulee koostumukseltaan sopivan jähmeäksi ja leikattavaksi. Eli hetken jähmettyminen ei ihan riitä, olin kirjoittanut sen kyllä vähän epäselvästi 🙂 Kokeile ihmeessä tätä, oli superherkullinen ja tosiaan helppo! Työläin osuus mielestäni on aina tehosekoittimen pesu eri täytteiden välillä 😀

  3. Ihanaa, kerro sitten mitä tykkäsit! Itse liotin manteleita puolisen tuntia, lähinnä siitä syystä ettei tehosekottimeni ole tehokkaimmasta päästä ja liotettuna ne muusaantuvat helpommin. Liotus ei ole siis ihan välttämätöntä, mutta ne voi laittaa vaikka samaan aikaan liottumana kun cashew-pähkinät 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *