Uusi koti

minun uusi koti - iittalan sisustustuotteet

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Iittala

Minulla kävi älytön tuuri uuden asuntoni kanssa. Olin asettanut uudelle kodilleni muutaman kriteerin: sen pitäisi olla valoisa, sijaita mielellään minulle varsin rakkaaksi käyneellä Ullanlinna-Punavuori-akselilla, sopia budjettiini ja ennen kaikkea olla kaunis. Kotini on myös toimistoni ja vietän paljon aikaa kotona sekä yksin että ystävieni kera, joten olin valmis käyttämään aikaa uuden täydellisen asunnon löytämiseen. Sitä ei kuitenkaan tarvinnut, sillä jo toisella näytöllä tärppäsi. Harmaat lautalattiat, ikkunoista avautuva maisema kattojen ylle, sisään tulviva valo ja remontoitu siisti asunto. Minun uusi koti, paljon kauniimpi ja ihanampi mitä uskalsin toivoakaan.

iittala vakka iittala vakka

Uuden kodin sisustusta suunnitellessani olen iloinnut yhteistyöstäni Iittalan kanssa – sain valita suomalaiselta lempimerkiltäni juuri uuteen asuntooni sopivia astioita ja sisustusesineitä. Olen ihaillut jo pitkään Vakka-säilytysjärjestelmää, jossa yhdistyvät mielestäni sekä kauneus että käytännöllisyys, ja päätin että kokoan nyt itselleni yksi Vakka kerrallaan sellaisen tornin noista laatikoista. Puhdaslinjaisten vanerilaatikoiden sisään saa piilotettua paljon kaikenlaista tavaraa ja kansi toimii laskutilana ja tasona erilaisille asetelmille. Ruutu-maljakkokokoelmaanikin olen kasvattanut pikkuhiljaa: lohenpunaisen toin mukanani vanhasta kodista, kirkas matala ja korkea siniharmaa maljakko ovat uusia. Vaikka Ruudut ovat hyvin yksinkertaisen geometrisiä muodoltaan, niin jokainen niistä on suupuhallettu käsityönä Iittalassa, ei ole siis kahta samanlaista Ruutua.

minun uusi koti

Uudessa kodissani ihanaa on myös se, että monet vanhat kalusteeni sopivat tänne todella hyvin. Sisustuksen väreissä minua on jo niin pitkään viehättäneet samat asiat: valkoinen, harmaa, pastellisävyt ja vaalea puu. Vanerinen Plektra-jakkara toimi yöpöytänä myös edellisessä asunnossa, täällä se on hakenut vielä vähän rooliaan ja toiminut yöpöydän lisäksi sekä jakkaran että sivupöydän tehtävissä. Mukanani entisestä kodista ovat kulkeneet myös mm. kokoelma Nappula-kynttiläjalkoja ja kauneimmat kahvikuppini, valkoiset Sarjaton-lettimukit. Vanhat rakkaat astiat ja esineet tekevät uudesta kodista heti tutumman ja turvallisemman oloisen.

Sisustamisen suhteen moni asia täällä on vielä hyvin kesken, mutta tärkeintä on se, että tämä uusi paikka tuntuu jo ihan kodilta. Omalta kodilta, jonka saan tehdä ja sisustaa rauhassa täysin itseni näköiseksi.

10 comments on Uusi koti

  1. Kaikkea hyvää uusiin tuuliin elämässäsi. <3

    Uusi kotisi näyttää vallan ihanalta, miten valoisa ja freesi. Mistä olet mahtanut löytää tuon makuuhuoneen maton, todella kauniit sävyt. 🙂

    1. Kiitos Lora! <3

      Matto on ihan pikaostos h&m homesta. Tuntu että tänne tarvii jotain pientä edes lattian peitoksi, haaveissa olisi kyllä jokin vielä isompi matto olohuoneeseen 🙂

  2. Onpa kauniita kuvia 🙂 Mistä olet löytänyt tuon ihanan korin/ruukun peikonlehdelle?

    1. Se on muistaakseni Granitista. Samanlaisia on myös näkynyt Indiskassa ja Ikeassakin jossain vaiheessa.

Comments are closed.