Vegaaniset cashew-karpaloskonssit

vegaaniset cashew-karpaloskonssit

Kaupallinen yhteistyö, Earth Control & Asennemedia

Ikävöin aina säännöllisin väliajoin aikoja, jolloin hain viikonloppuisin aina lähileipomosta tuoreita, meheviä skonsseja. Skonssit ovat mielestäni täydellinen kahviseuralainen: maukkaita, muttei liian makeita, herkullisia sellaisenaan ja vielä herkullisempia kermavaahdon ja hillon kera. Valitettavasti ne leipomon ihanat ja mehevät skonssit sisältävät voita ja piimää, siksi en ole tullut ostaneeksi niitä pitkään aikaan. En tiedä, miksi meni reilu vuosi, ennen kuin keksin että skonsseja voi tosiaan leipoa itsekin, vanhan toimivan reseptin eläinperäiset ainesosat voi helposti korvata vegaanisilla versioilla. Tänään pääsin siis vihdoin nauttimaan jokaaamuisen sänkykahvini (snapchat-ja instagram-seuraajille tuttu konsepti) tuoreiden skonssien kera. Ah!



Tämä resepti on sellainen, että itse pohja on todella yksinkertainen, mutta sitä on helppo vähän muokata oman maun mukaan kiinnostavammaksi. Lisäsin itse skonsseihin pari kourallista Earth Controlin cashew-karpalosekoitusta, ja lopputuloksesta tuli yllättävän hauska ja toimiva: cashew-pähkinät tuovat skonsseihin kivaa suutuntumaa sattumien muodossa ja kuivatut karpalot makeutta. Minulta löytyy kotoa kaapista aina Earth Controlin erilaisia pähkinä-ja siemenpusseja, koska rakastan tuunailla niillä simppeleitä reseptejä ja ruokia. Cashew-karpalosekoitus sopii älyttömän hyvin mm. salaatteihin ja erilaisiin raakakakkupohjiin, mutta itse silti melkein mieluiten syön niitä sellaisenaan – miten yksi tuollainen pussi voikin hävitä suuhun niin nopeasti? Onneksi pähkinöiden ja kuivattujen hedelmien napostelusta ei tule samaa huonoa oloa tai omatuntoa kuten vaikkapa karkeista.

Vegaaniset cashew-karpaloskonssit

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
50g vegaanista margariinia
2 dl maustamatonta soijajogurttia
2 kourallista Earth Control cashew-karpalosekoitusta

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Pilko cashewpähkinöitä ja karpaloita veitsellä hiukan pienemmiksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja sokeri kulhossa ja nypi pehmentynyt margariini jauhoseokseen pieniksi murusiksi. Lisää soijajugurtti, kuivatut karpalot ja cashewt. Sekoita taikina nopeasti.

Painele skonssitaikinasta jauhotetulle pöydälle n. 2-3cm paksuinen levy. Leikkaa pyöreällä muotilla (itse käytin kuoharilasia) taikinasta ympyrän muotoisia paloja, asettele leivinpaperilla päällystetylle pellille.

Paista skonsseja uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai esimerksi kauratuorejuuston ja mansikoiden kera.

Lisää herkullisia reseptejä löytyy Earth Controlin FB-sivulta. Ihania leipomishetkiä!