Siskon luona kylässä

Kaupallinen yhteistyö, Iittala & Asennemedia

Rakastan asua kaupungin keskustassa, mutta aina välillä mietin, että olisiko jossain muualla kuitenkin parempi. Etenkin silloin, kun kyläilen siskoni luona idyllisessä puutalolähiössä – ei tarvitse lähteä kuitenkaan kovin kauaksi keskustasta, kun ympäristö alkaakin olla jo paljon vehreämpää. Miltä se tuntuisikaan, kun olisi oma (tai muutaman naapurin kanssa jaettava) piha, jossa voisi pitää kasvimaata ja jonka omenapuusta riittäisi satoa vaikka sataan piirakkaan? Varmasti ihan mahtavalta. Onneksi minulla on mökki, vaikka se onkin vähän eri asia.

Saatan olla hiukan puolueellinen, mutta mielestäni siskoni koti on aivan älyttömän ihana. Alkuperäiset keittiönkaapit, puulattiat, vihreä-ja sinisävyiset seinät ja vintagekalusteet. Kaikki tuntuu sopivan saumattoman kauniisti yhteen, mutta mikään ei ole liian aseteltua tai harkittua. Selkeys tai modernius eivät puhu täällä, mutta kotoisuus ja lämminhenkisyys ovat vahvasti läsnä. Olen muutenkin jo hetken aikaa sitten kyllästynyt sellaiseen vaalean minimalistiseen korostavaan sisustustyyliin, joka on ollut muodissa jo pidemmän aikaa. Valkoisuus on niin helppoa, värien monipuolinen käyttö taas vaatii silmää ja taitoa.

Siskoni kotona suurin osa kalusteista on hankittu käytettynä. Tyyliin sopii myös harkitut design-esineet, kuten Tapio Wirkkalan Ultimate Thule-tarjoiluvati ja pieni ruusukultainen Aalto-kulho.

Kahvipöytään katetaan Iittalan Sarjaton-astiastoa ja kirpputoreilta ja kierrätyksestä löydettyjä sekalaisia astioita. Kuvissa näkyvän puoloffee-piiraan resepti löytyy täältä. 


Kiitos siskolle, että sain tulla kuvailemaan! <3

Related Post

13 comments on Siskon luona kylässä

 1. Kaunis ja viihtyisä koti. Juuri minun tyyliäni. Sarjatonkin vielä… siskollasi on hyvä maku 😉

  1. Samaa mieltä! Ehkä hyvä maku on periytynyt isosiskolta.. 😉 Toisaalta tuntuu että siskolla on vielä paljon enemmän visuaalista silmää kuin itselläni.

 2. Onpa kaunis ja kutsuva koti! Saanko kysyä, onko sisaresi maalannut tapetteja esim. seinä, joka on pianon takana? Vai onko tumma väri tapetista alkuperäinen?

  1. Kiitos Maija! Saa kysyä, seinät on maalattuja, tässä joku tikkurilan sävy jota en kyllä nyt muista.

 3. Tuo ois jo pieni unelma! Ja ihania kuvia, aistii kodin tunnelman.
  Toivottavasti löydän keväällä asunnon johon saan itse tehdä remonttia, nykyään omaan silmään näyttää värit paljon paremmalta kuin se ikuinen valkoinen.

  1. Kiitos! Olisi kyllä ihanaa, jos olisi ihkaoma koti, jota saisi rempata. Toisaalta, olen saanut nykyisessä vuokrakämpässänikin maaalata seiniä, ja sekin riittää toistaiseksi..Mutta ehkä vielä joskus 🙂

 4. Ihana.
  Jotenkin tulee mieleen mummola.
  Itsekin tykkään kalusteista ja astioista, joilla on tarina.

  Ja kyllä teillä molemmilla on sisustajan silmää.

  Kiitos, kun jaoit pikkutarinan ja kuvat siskosi luota.

  Satu

  1. Kiitos Satu! Mummola on mielestäni aina hyvä mielleyhtymä kun sisustusta miettii, kun ainakin itselleni mummolasta tulee mieleen hyvä, kotoisa ja tunnelmallinen paikka. Sellainen lämminhenkinen.

   Ihanaa talven odotusta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *