Ystävänpäivän vegaaninen vadelmatäytekakku

Ystävänpäivän vegaaninen vadelmatäytekakku
Vegaaninen vadelmatäytekakku – voisiko olla parempaa tapaa ilahduttaa ystäviään 14.2? Tämä kakku on ikään kuin vaalea versio tästä ihanasta suklaakakusta – pohjana on vegaaniliiton vaalean täytekakun ohje, täytteenä on ihanaa valkosuklaamoussea ja raikkaita vadelmia, mielellään tietysti tuoreina, mutta pakasteetkin käy. Jos oikein jaksaa nähdä vaivaa, niin koristelun voi vielä viimeistellä vegaanisella marenkimurulla.

Vegaaninen vadelmatäytekakku

Pohja:

3 dl sokeria
0,25 tl suolaa
1,5 dl rypsiöljy
2 dl omena-tai päärynäsosetta
0,5 tl vaniljajauhetta
1 rkl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
3 dl vichy-vettä / jotain muuta kivennäisvettä
vadelmamehua tai sitruunavettä kostutukseen

Valkosuklaamoussetäyte:

Tuoreita tai pakastettuja vadelmia
1 tlk vaahtoutuvaa soijavispiä
80-100g vegaanista valkosuklaata (esim.yksi  iChoc-levy)
1 rkl tomusokeria
0,25 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Kuorrute:

100g vegaanista margariinia
n. 350-500g tomusokeria
0,25tl vaniljajauhetta
2 rkl kasvimaitoa

Valmista ensin pohja. Vuoraa syvä uuninpelti leivinpaperilla ja laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa sokeri, suola, rypsiöljy, omenasose ja vaniljajauhe. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauho leivinjauhoihin.

Kaada ensin puolet jauhoista sokeriseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja kivennäisvesi ja sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi. Älä vatkaa, etteivät vissyn kuplat pääse karkaamaan.

Kaada taikina uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja paista uunissa n. 30 minuuttia. Kakkupohja on valmis, kun siihen työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.

Annan pohjan jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Pellillä tehdystä kakkupohjasta voit tehdä haluamasi muotoisen kakun: minä tein tällaisen pienehkön, pyören kolmekerroksisen kakun.

Valmista moussetäyte vaahdottamalla soijavispi kuohkeaksi. Sulata valkosuklaa hyvin varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sula valkosuklaa, tomusokeri, vaniljajauhe ja suola soijavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kostuta kakku kerroksittain vadelma-tai sitruunamehulla ja täytä valkosuklaamoussella ja vadelmilla. Muistathan, että jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, ne täytyy keittää ennen käyttöä. Kun kakku on täytetty, anna sen tekeytyä jääkaapissa noin puolisen tuntia ennen kuorrutusta.

Valmista kuorrute vaahdottamalla hieman pehmennyt margariini ja sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon n. puolet tomusokerista ja vaniljajauhe. Lisää lopuksi kasvimaito ja sekoita, lisää tomusokeria tarpeen mukaan niin paljon että kuorrute on jämäkkää, mutta hyvin levittyvää.

Jos haluat siistin lopputuloksen, levitä kuorrute kakun päälle kahdessa osassa – ensiksi puolet kuorrutteesta kakun päälle, sitten kakku puoleksi tunniksi jääkaappiin, sen jälkeen uusi, lopullinen kerros.

Koristele kakku vadelmilla ja vegaanisella marenkimurulla – ohje vegaaniseen marenkiin löytyy mm. täältä.

Huom! Itse tein vielä kakun päälle vielä tuollaisen valuvan extrakuorrutteen, joka syntyi yhdistämällä  vegaanista tuorejuustoa, sitruunamehua ja tomusokeria. Vaaleanpunainen väri tulee punaisesta vegaanisesta elintarvikeväristä. Tästä kuorrutteesta piti tulla alunperin se varsinainen kuorrute, mutta siitä tuli aivan liian valuvaa.


Ihania vaaleanpunaisia kakkuhetkiä!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *