Vapaus kukkia – vinkkejä kukka-asetelmien tekoon

Vapaus kukkia - vinkkejä kukka-asetelmien tekoonKaupallinen yhteistyö, Asennemedia ja Iittala

Minulta kysytään usein, että voisinko joskus jakaa vinkkejä kukka-asetelmien tekoon ja kertoa salaisuuteni kauniiden kimppujen takaa. Mitään salaisuutta ei varsinaisesti ole, sillä olen kaiken kukista oppinut ihan vain kokeilemalla, kysymällä ja yhdistelemällä. Viikko sitten olin elämäni ensimmäistä kertaa oikeassa kukkatyöpajassa, ja nautin ihan älyttömästi, kun sain kerrankin oikean ammattilaisen vinkkejä kukkien kanssa työskentelyyn (ohjaajana oli instagramista tuttu, upea @kreettakreetta – kannattaa käydä katsomassa hänen kukkataidettaan!).

Nyt kokosin teille siis tuon työpajan ja aiemman kokemukseni pohjalta vinkkejä kukka-asetelmien tekoon. Postauksen lopusta löytyy myös ihana maljakko-arvonta!

Monet maljakot ovat kauniita sellaisenaankin, mutta kukkien kanssa ne vasta heräävät eloon. Kukat tuovat iloa, herättävät mielihyvää ja kaunistavat ympäristöä. Minulta löytyy kotoa lähes aina tuoreita leikkokukkia, ne eivät ole minulle edes mitään luksusta, vaan melkein välttämättömyys. En kukkia ostaessani ajattele koskaan, että niihin käytetyt rahat menisivät hukkaan, sillä kukat ovat suoraa panostusta hyvinvointiini. Suosittelen kukka-asetelmien tekemistä ihan kaikille, sillä se tekee onnelliseksi, eikä vääriä lopputuloksia ole.

Vinkki nro 1: Pura valmiskimppu moneen eri maljakkoon. Teen itse näin usein lahjakimpuille tai kaupasta ostetuille kympin valmiskimpuille. Yksi kimppu jakaantuu moneen osaan ja voi tuoda iloa kotona moneen eri nurkkaukseen tai huoneeseen.

Vinkki nro 2: yhdistele rohkeasti eri värejä. Värit voivat olla hankalia, on yleensä helmpompaa ostaa vain yhdenväristä kukkaa tai kasvia sateenkaaripläjäyksen sijaan. Itse olen kuitenkin luonut upeimmat kimppuni juuri silloin, kun olen uskaltautunut kokeilemaan rohkeasti erisävyisiä-ja värisiä kukkia keskenään. Kukissa uskallan kokeilla sellaisiakin värejä, joista en yleensä vaikkapa pukeutumisessa tai sisustuksessa niin välitä, kuten keltaista ja oranssia.

Aalto-maljakko on ikiklassikko ja kaunotar, johon sopivat hyvin monenlaiset kukat ja asetelmat. Aaltoon on helppo asetella vain muutama kukkanen tai vaihtoehtoisesti runsaammatkin kimput. Rakastan sitä, miten kukat asettuvat Aalto-maljakon mutkiin.

Vinkki nro 3: leikkaa samaan maljakkoon tulevat kukat eri mittaisiksi. Näin saat asetelmaan mielenkiintoa ja kerroksellisuutta.

Ruutu-maljakot ovat olleet oma suosikkini jo monen vuoden ajan, lempivärini niistä ovat  sininen ja sammaleenvihreä. Ruutu on mielestäni parhaimmillaan useamman maljakon sommitelmissa, ja yleensä laitan yhteen maljakkoon vain yhden tai pari kukkaa – se ei silti tarkoita, etteivätkö runsaammatkin kimput sopisi yhteen ruudun kanssa. Ruutu-maljakot ovat suomalaisen lasipuhaltamisen taidonnäyte siinä missä Aaltokin: yhden maljakon valmistamiseen tarvitaan 7 käsityöläistä ja 24-30 työtuntia.

Vinkki nro 4: poista kukista aina lehdet veteen menevästä osasta. Vesi pysyy raikkaampana pidempään ja kukat säilyvät pidempään. Huomioi myös, millaista vettä kukkasi tarvitsee ja leikkaa niihin uusi imupinta säännöllisesti – esimerkiksi syreenit tarvitsevat lähes kuuman veden ja uuden imupinnan päivittäin, jos ne haluaa pitää hengissä.

Vinkki nro 5: kokeile näyttävän kukka-asetelman tekemistä kanaverkon avulla. Tämä tekniikka sopii maljakoihin, joista oksat eivät näy läpi ja joka mielellään levenee ylöspäin – siispä esimerkiksi tummanvihreä Kastehelmi-maljakko on tällaiseen kimppuun loistava valinta. Kanaverkosta siis muotoillaan simppeli kehikko, joka asetellaan maljakon sisään, jonka jälkeen maljakko täytetään vedellä. Kukat ja oksat leikataan yksi kerrallaan sopivan mittaisiksi ja asetellaan maljaan oman mielen mukaan. Kannattaa olla rohkea, asetelma saa vaikka roikkua vähän tai nousta huimiin korkeuksiin, jos siltä tuntuu. Mitä rönsyilevämpi ja hullumpi, sen parempi, ainakin jos minulta kysytään.

Vinkki nro 6: Säästä rahaa huomioimalla sesongit ja yhdistämällä luonnonmateriaaleja kukkakaupan löytöihin. Kukat voivat olla tosi kalliita, kukkakauppaan saa helposti uppoamaan monta kymppiä pieneenkin kimppuun. Kannattaa siis huomioida kukkien sesongit, sillä esimerkiksi pionit ovat nyt vielä tosi kalliita, mutta kesän lähestyessä niitä voi saada jo tosi edullisesti lähikaupoistakin. Itse yhdistän myös mielelläni metsien, niittyjen ja mökkipihan löytöjä kukka-asetelmiini – juuri nyt ihan paras idea on poimia maljakkoon vaikka muutama koivunoksa ja odotella hiirenkorvien ilmestymistä oksiin.

Arvonta!

Millaisia kukka-asetelmia sinä tykkäät tehdä, millainen on lempimaljakkosi?

Kommentoi tähän postaukseen 29.4.2018 mennessä, niin voit voittaa ihanan Ruutu-maljakon(koko 205x180mm). Kerro myös minkävärisen maljakon haluaisit: kirkas, sade vai sammaleenvihreä? Vastaajien kesken arvotaan yhteensä kaksi maljakkoa.


Jos kaipaat vielä konkreettisempia vinkkejä kukkien yhdistelyyn ja kimppujen tekoon, niin olen toukokuussa Helsingin Iittalan pisteillä tekemässä kukka-asetelmia seuraavasti:

Sokoksella 18.5 klo 15-19
Stockmannilla 19.5. klo 11-15

Tervetuloa moikkaamaan ja juttelemaan lisää kukista!

222 comments on Vapaus kukkia – vinkkejä kukka-asetelmien tekoon

  1. Sammalenvihreää minulla on jo maljakoissa, mutta lisää kaipaan asetelmiin. Juuri niin, että kimppu hajoaa useaan.

  2. Sammaleenvihreä Ruutu sopisi täydellisesti runsaisiin, rönsyileviin sommitelmiin, ja uuden olohuoneemme Vuonolla maalattuun seinään ja vihreään samettisohvaan 🙂

  3. Mulla on ruutua pienempänä pinkeröisenä joten kirkas olisi loistava kombo siihe !

  4. Kirkas Ruutu näyttäisi kauniilta asetelmassa pienempien värillisten maljakoideni kanssa!

  5. Pidän kovasti vintage-henkisistä ja vähän boheemeista kukka-asetelmista. Lempi kukkia ovat jaloleinikit ja pionit ja lempi maljakkoni( myös ainoa, jonka omistan) on isotädin ruman kaunis kristallivaasi.
    Sammaleenvihreä Ruutu-maljakko toisi toivottua vaihtelua kukka-asetelmiini. 😊

  6. Kukat ovat kyllä parhautta! Tykkään yhdistelmä värimaailmaltaan erilaisia ja ulkomuodoltaan sellaisia, jotka eivät ensisilmäyksellä näytä sopivan yhteen. Usein niistä tulee ihan hauskoja kimppuja. Kirkas maljakko on upea!

  7. Pidän eniten luonnonkukka-asetelmista. Parhaat maljakot ovat taidekeramiikkaa. Jos voitan arvonnassa, valitsen väriksi sateen.

  8. Tykkään tehdä erityisesti kesäisin mökin luonnonkukista ja heinistä erilaisia asetelmia – niiden kanssa uskaltaa hullutella. Kirkas maljakko sopisi kaikkiin kukkiin!

  9. Perinteinen kirkas Aalto-maljakko on iki-suosikki, mutta eräs kirpputorilta löydetty ihanuus uhkaa kiiriä edelle! Rakastan luonnollisia, roikkuvia asetelmia ja sellainen sopisi mainiosti sammalenvihreään Ruutuun.

  10. Ahh niin kauniita kukkia ja maljakoita! Pitänee lähteä kukkaostoksille. Kirkas Ruutu olisi näin alkuun huoneeseeni sopiva.

  11. Sammaleenvihreä ois kyllä aivan ihana ! 😍
    Tällä hetkellä suosikkimaljakot on kirkas Aalto-maljakko ja pyöreä lasimaljakko. Tykkään paljon rönsyilevistä kimpuista.

  12. Usein laitan kimpun vanhaan kannuun tai itse tehtyihin keramiikkamaljakoihin. Ja teemana useinmiten runsaus;)
    Sade on mun valinta, jos voitan arvonnassa.

  13. Sammaleenvihreä olisi ihana 😍 tykkään yleensä laittaa kukkia irrallaan maljakkoon, mutta kimppujen teko on kyllä mukavaa puuhaa.

  14. Mulla on usein tulppaaneja vanhassa Riihimäen lasipurkissa, mitä villimmän näköiset sen parempi. Etenkin ranskalaiset tulppaanit ja papukaijalajike on suosikkeja. Sateen värisessä ruutumaljakossa näyttäisi muutama tulppaani oikeen kivalta 😊

  15. Kirkas Ruutu-maljakko sopisi hyvin luonnonkukka-asetelmiin, joita on ihana tehdä kesällä

  16. Sammaleenvihreä! Ai että. Se on ihana. Olen siitä haaveillut useampaan otteeseen. Ihana postaus ja miten kauniita kukka-asetelmia! <3

  17. En juuri itte tee kukka-asetelmia, mutta tykkään juurikin sellaisista luonnollisista ja vähän rönsyilevistä, joissa voi olla väriäkin. Toisaalta ihan yksinkertaisetkin asetelmat, vaikka vaan pari oksaa, on kivoja 🙂 Sammaleenvihreä maljakko kiinnostaisi!

  18. Tykkään värikkäistä luonnonkukkakimpuista eniten. Kirkas Ruutu-maljakko sopisi meille. 😊

  19. Mä tykkään isoista asetelmista, jossa on muutamaa erilaista ja sellaisessa kirkkaassa karahvin tyyppisessä maljakossa. Jos onni suosii ja maljakko osuu kohdalle niin haluaisin kirkkaan maljakon 🙂

  20. Tykkään tehdä asetelmia kaupan valmiskimpuista Aalto-maljakoihin – Ruutuja olen ihastellut, mutta niitä ei itseltäni vielä löydy! Sade-värinen olisi ihana.

  21. Sammaleenvihreä täälläkin kiehtoo eniten. Kotona (lähes) aina tuoreita kukkia ja maljakoina toimivat tällä hetkellä oluttuopit, eli todella olisi iloa 😀

  22. Tätä maljakkoa minulla ei olekaan, joten olisi enemmän kuin tervetullut 🙂 kirkas väri miellyttää eniten silmääni! Tykkään eniten yksinkertaisista asetelmista, pari kaunista kukkaa/lehteä maljakossa.

  23. Sade, lempivärini. Siihen sopisivat monenlaiset kukat ja kukka-asetelmat ja viehättäisi vielä monen vuoden päästä.

  24. Sammaleenvihreän valitsisin. Yksi kukka tai oksa on simppeliä ja kaunista 🙂

  25. Ostan usein normi kaupasta muutaman kimpun ja yhdistelen niitä maljakoihin + niinkuin kirjoititkin, luonnosta löytyy kivoja juttuja asetelmiin. Kirkas Ruutu sopisi meille parhaiten!

  26. Voi, haluaisin niin tuon sinisen Ruutu-maljakon! Lempikukkiani ovat pionit ja leinikit, miten kaunis asetelma niistä tulisikaan siniseen maljakkoon.

  27. Sammaleenvihreä 😍

    Omia suosikkikukkiani ovat neilikat ja pionit ja helpoin tapa tuoda iloa kotiin onkin mielestäni ostaa markettineilikoita ja ripotella niitä pieniin vaaseihin ympäri kotia 😊 varsinaiseen kukkakauppaan on opiskelijabudjetilla harvoin asiaa mutta onneksi nättejä leikkokukkia saa lähikaupastakin ja ah luonnonkukat, pian on taas niiden aika!

  28. Lemppari kukka-asetelmat on ehdottomasti tunteella ja fiiliksen mukaan ostetut kukat sekä rento ja spontaani asettelu Marimekon urna vaasissa. Sammaleenvihreä on ehdoton lemppari❤️

  29. Voi, ideana ja kuvina kukka-asetelmat on niin ihania, mutta itse olen perinteinen: kukkakaupassa kauppiaan apu kukkien valintaan ja kotona sellaisenaan suoraan maljakkoon – Aaltoon tottakai 🙂
    Sateen värinen Ruutu olisi upea vaihtoehto!

  30. Tällä hetkellä lemppari on marimekon flower ja tykkään tehdä minimalistia, simppeleitä asetelmia. Valitsisin kirkkaan maljakon!

  31. Sammalenvihreä. Tykkään rennoista ja runsaista tai sitten yhdestä näyttävästä oksasta kuten hortensia. 🙂 maljakoita on jokunen

  32. Tykkään yksinkertaisista asetelmista 🙂
    Lempimaljakkoni tällä hetkellä on vanha lasinen karahvi. Sammaleenvihreä Ruutu olisi ihana!

  33. Tykkään tehdä rentoja kukka-asetelmia, joissa on värejä ja kerroksellisuutta. Kirkas Ruutu-maljakko olisi mieleinen!

  34. Oi, miten kauniita kimppuja! Tuli suuri inspiraatio tästä postauksesta. Sammaleenvihreä Ruutu olisi suosikkini.

  35. Voisipa kotona aina olla leikkokukkia! Lempivaaseilleni yhteistä on pyöreä muoto ja kimppuni ovat usein yksinkertaisia. Toivoisinkin oppivani valitsemaan runsaampia kimppuja. Tuo sateen värinen ja kulmikas Ruutu-maljakko olisi kyllä oikein oiva lisä kotini muutamien maljakoiden joukkoon.

  36. Tykkään rennosti ”sitaistusta” kimpusta. Haaveilen juuri kirkkaasta Ruutu-maljakosta mökille.

  37. Kukat on ihan parasta mitä on eli aivan ihana postaus! Mua odotti tänään kotona mielenkiintoinen tulppaanipommi kun 30 tulppaaniani olivat päivän aikana auenneet ihan miten sattuu ja sojottivat kaikkiin ilmansuuntiin. Ei ehkä asetelma, jonka olisin itse tehnyt, mutta nauratti 🙂

  38. Yksinkertaiset ja simppelit kimput ovat mieleeni, mutta kukat piristävät kyllä aina!
    Kirkas maljakko olisi ihana!

  39. Yleensä yhdistelen kahta eri väristä kukkaa mutta usein kukka yksinään on kaikkein kaunein erityisesti esim. kukkaa korkeammassa sylinteri tai neliö maljakossa ( joita yleensä tykkään käyttää), jolloin kukka häviää maljakon sisään ja kukka näkyy lasin läpi.

    1. Niin siis sateen värinen maljakko olisi mieluisin mutta onhan nuo kaikki upeita

  40. Suosikkini on mökkitien varrelta poimittu suuri ja rönsyilevä, mutta väreiltään niin hehkuvan kaunis Koiranputkimppu, joka on asetettu maitopeilariin. Kotona laitan kimput Aalto-maljakkoon ja sen kaveriksi sopisi kauniisti sammalenvihreä Ruutu.

  41. En oikeastaan ole hirveästi tehnyt kukka-asetelmia. Kaverin häihin tein pikkukimppuja valkoisista ruusuista ja varvuista/oksista, joissa oli valkoisia marjan näköisiä juttuja (kukkatietämys huipussaan :D). Ehkä tänä kesänä pitää tsempata luonnon antimien kanssa.

    Ottaisin kirkkaan ruudun.

  42. Oi Kirkas! Tuomaan valoa vieläkin enemmän tuleviin kesän ihanaisiin hetkiin. Kukat luovat iloa niin nuorelle kuin vanhemmallekin. Isotädille, muorille, äidille, siskolle tai kummitytölle kukat kertovat välittämisen eri muodoista kauniisti.

  43. Näteimmät kimput ovat luonnollisia ja rentoja! Tykkään että kimpuissa on myös vähän kontrastia. Esimerkiksi oksat tuovat sopivasti rouheutta hempeiden kukkien joukkoon. Lempparikukkiani ovat leinikit ja pionit! Haaveilen Marimekon Urna maljakosta.
    Sammalenvihreä maljakko olisi ihana 😍

  44. Lempimaljakkoni on se aalto! Sain sen mieheltäni lahjaksi yhtenä jouluna ja tuli ihan puun takaa. Olin siitä kyllä haaveillut jo. Ruutua olen paljon katsellut ja kirkas olisi kotiini oiva. Vaikka ne punertavatkin ovat ihania! Lempi kukkani on sireeni sillä lapsuudenkotini piha on niitä täynnä joten tykkään hakea niitä omaan kotiini maljakkoon.

  45. Pidän isoista ja näyttävistä kukista, kuten pioni ja hortensia. Usein yksikin kukka riittää tuomaan väriä sisustukseen. Tämän hetken suosikki maljakko on Marimekon flower puuterin värisenä. Näistä ruutu-maljakoista sammaleenvihreä olisi ihana!

  46. Aina kukkia! Erityisesti yöpöydällä – minä herään heihin. Olen hieman rakastunut nuppuisiin. Ja heihin heleisiin, jotka tipauttavat lehtiä, heissä on myös taikansa. Aikansa. Kaunista.
    Sammalviher, ah!

  47. Suosikkeihini kuuluu ehdottomasti neilikat, varsinkin värisekotuksena! Kirkkaassa maljakossa ne pääsisivät varmasti loistamaan 🙂

  48. Lemppareita on muiden tekemät asetelmat, kun itseltä eioikein luonnistu muu kuin siirtää kukat omaan maljakko on 😂 mutta pinkki ruutu ois täydellinen 😊

  49. Kukkien kanssa kotini hengittää! Niiden tuomat värit ja muodot vievät ajatukset hetkellisesti muualle arkisista asioista. Sammaleenvihreä olisi valintani, jos arvonnassa onni osuu kohdalle.

  50. Löysin vasta blogisi ja olen selaillut vanhoja juttuja taaksepäin. Jos voittaisin valitsisin sade-värisen maljakon.

  51. Tykkään yksinkertaisista lipuista ja ostan usein valkoisia kukkia. Lempimaljakkoni on aalto vaasi, tosin vähän tavallista korkeampi versio. Ruutu maljakkoa minulla ei vielä ole, sininen sopisi ihanasti iuteen kotiini!

  52. Sammaleenvihreä!
    Itse tykkään käyttää maljakoiden lisäksi erikokoisia ja värisiä lasipulloja, joihin laitan yksittäisiä kukkia.🌸

  53. Tykkään rennoista ja rönsyilevistä ja värikkäistä asetelmista. Jäykissä ja tiukasti sidotuissa kimpuissa kukkien luontainen kauneus menee mielestäni vähän hukkaan. Sammaleenvihreä Ruutu-maljakko olisi ihana! Panin kuvistasikin merkille, että tummassa maljakossa kukat pääsevät kauniisti esiin.

  54. Kirkas maljakko olisi kaunis ikkunalaudallani, jota koristaisi kauniit luonnonkukat kesällä!

  55. Värilliset maljakot ovat ehdottomia lemppareita! Ne muodostavat auringon valon kanssa niin kauniita heijastuksia. Kukka-asetelmat ovat mielestäni parhaimmillaan rönsyileviä ja värikkäitä. Ruutu-maljakoista sammaleenvihreä olisi ihana.

  56. Teen mieluiten asetelmia erilaisista luonnonkukista, havuista, oksista ja heinistä.
    Sammaleenvihreä maljakko olisi ihana! 🙂

  57. Laitan mielelläni erivärisiä tulppaaneita Aalto maljakkoon. Pidä värikkäistä kukka-asetelmista ja ruutu maljakko olisi kiva saada muiden maljakoiden joukkoon!

  58. Jaloleinikit on suosikkeja! Ja sama, leikkokukkiin menevä raha vastaa terapiaan menevää rahaa 🙂
    Sininen Ruutu, jos onni potkaisee!

  59. Tykkään luonnonkukkakimpuista, jossa on suloinen sekamelska eri värejä, muotoja ja runsautta. En omista yhtään varsinaista maljakkoa, joten tarpeen vaatiessa maljakon virkaa toimittaa roskalavoilta löydetyt lasipurkit ja -pullot. Lempimaljakkoni olisi sammaleenvihreä Ruutu 😍

  60. Ihania vinkkejä Viena <3 kiitos, jos minäkin rohkaistuisin kokeilemaan enemmän. Sammaleen vihreä sykähdytti!

  61. Sammaleenvihreä! Tykkään erivärisistä neilikoista ja niihin yhdistelen kaikkea mitä mieleen tulee.

  62. Kirkas ruutu sopisi hyvin lisäksi muuten hieman heikohkoon kirkkaiden maljakoiden kokoelmaani.

  63. Kiitos ihanista vinkeistä.
    Sade-väri olisi minun värimaailmaani sopivin 😊

  64. Tykkään pyöreistä maljakoista ja yleensä ostan vain kaupan valmiskimppuja, esim. tulppaaneja tai neilikoita. Joskus olisi kyllä ihana ostaa tuommoinen rönsyilevämpikin kimppu! Sammaleenvihreä ruutu-maljakko kiinnostaa!

  65. Kaikki värit ovat ihania, mutta ensimmäinen ruutu voisi olla sammalenvihreä, näyttävät varmasti hurmaavilta ryhmänä! Jostain se on aloitettava. Kiitos hyvistä vinkeistä!

  66. Sateenkaaren värinen tulppaanikimppu toimii aina ja sen saa usein mukaan ihan vaan lähikaupasta. Sade, olisi maljakoisa upein!

  67. Tykkään yksinkertaisista asetelmista ja oksista. Varmaan lempparimaljakko korkea aalto-vaasi. Sammaleenvihreä olisi ruutumaljakoista suosikkiväri.

  68. Sammaleenvihreä. Tykkään eri vuodenajan kukista ja erilaisia kukkia on kiva yhdistää esim. Pääsiäiskimpussa hyasintit oli kivoja.

  69. Luonnonkukista tehty asetelma on ihana. Pionit ja jaloleinikit ovat upeita. Kirkkaan maljakon haluaisin.

  70. Tykkään yksinkertaisista, lähes yksivärisistä asetelmista!
    Sammalenvihreä olis niiiin ihku!

  71. Lemppari maljakkoni on kotoa löytyvä Iittalan harmaa kartio maljakko korkeana ja siinä yksinkertainen kukka ja jokin oksa.

    Kirkas ruutu-maljakko täydentäis pienempää maljakko vajetta.

  72. Oiii, sammaleenvihreä olisi ihana. Omistan todella vähän maljakoita ja tämä tulisi tarpeeseen. 🙂

  73. Tykkään tehdä siroja ja värisävynä vaaleita kukkakimppuja. Pidän erityisesti kirkkaista aalto-maljakoista, niihin helppo tehdä nättejä asetelmia. Kirkas maljakko siis olisi minun valinta!

  74. Tästä postauksesta tuli ihanan keväinen olo, vaikka täällä näkyy ulkona vielä paikoitellen pieniä kinoksia – kiitos! Kirkas maljakko olisi super kaunis 🙂

  75. Lempimaljakkoni on Marimekon flower-vaasi. Vaaleanpunaiset ja valkeat herkät kukat on lemppareitani asetelmissa, ja lisäksi vaikka eucalyptuksen oksia rönsyilevästi.

    Kirkas maljakko on suosikkini väreistä.

  76. Rönsyilevät kimput on munkin lemppareita, paljon eri värejä ja muotoja. Maljakoista valitsisin sateen värisen.

  77. Rakastan luonnonkukkakimppuja. Maljakkoja tarvii erilaisia erilaisille kimpuille, Ruutu sade olisi ihana ja sopivan kokoinen. Arpaonnea toivoen!

  78. Upeita asetelmia! Olen samaa mieltä, että leikkokukat lisäävät hyvinvointia. Minun toiveissa olisi sammaleenvihreä maljakko.

  79. Tämäpä sattui: juuri tänään tein kukka-asetelmaa. Sammaleen vihreään tekisin mieluusti myös toisen ja monennen.

  80. Ruutu-maljakko sateen värisenä näyttäisi varmasti kivalta sammaleenvihreän Aalto-maljakon rinnalla.

  81. Ite tykkään aika monipuolisesti erilaisista kukka-asetelmista. Kirkas ruutumaljakko olis kyllä kiva! 🙂

  82. Rönsyilevät suuret kimput ovat mieleeni. Valitsisin kirkkaan maljakon.

  83. Kauniita asetelmia. Hetki vielä täytyy odotella, että puutarha puhkeaa kukkaloistoon. Syreenit ja pionit sopisivat kauniisti sade-väriseen maljakkoon.

  84. Tykkään yksinkertaisista ja moderneista asetelmista. Parhaiten näihin sopisi kirkas ruutu-maljakko

  85. Ihana blogi sinulla! 🙂 kukkamaljakoista sammalenvihreä, mikäli arpaonni sattuu osumaan kohdalle.

  86. Oon todella usein ihaillut sinun tekemiäsi kimppuja! Ne ovat niin kauniin ränsyileviä. Tykkään juuri sellaisista kimpuista, jotka näyttävät siltä ettei ole niin tarkoin aseteltu.
    Ruutu-maljakosta olen haaveillut pitkään, hinta on vain kirpaissut. Sammaleenvihreä maljakko olisi erityisen kaunis 🙂

  87. Tykkään kerätä kesällä erilaisia luonnonkukkia maljakkoon. Mitä runsaampi ja enemmän erilaisia kukkia, sen parempi. Valitsisin kirkkaan maljakon.

  88. Kirkas! Kiitos hyvistä vinkeistä! Asetelmat ovat olleet itselle aina kiusallisia tehdä.

  89. Rakastan värillisiä vaaseja ja oma lempimaljakkoni on Tynellin Pala laventelin sinisenä. Parasta aikaa siinä törröttävät harsokukat. Ruutu maljakko sammalenvihreänä olisi ihana yllätys!

  90. Sateen värinen maljakko! Ruutu sarja on niin kaunis ja eri kuvakulmista eri veistoksellinen. Maljakko ilman kukkia olohuoneen sivupöydällä on mun visio.

  91. Rennot luonnolliet kimput lemppareita. Monia maljakkohaaveita on, esim. Aalto-maljakko. Sammaleen vihreänä haluaisin arvottavan kaunokaisen.

  92. Kirkas olisi mun valinta ehdottomasti! Iittalan lasiesineet- ja maljakot ovat sydäntä lähellä, ja kotoa löytyy jo yksi pieni Ruutu-maljakko kuparin värisenä. Tämä sopisi se kaveriksi paremmin kuin hyvin <3

  93. Tykkään yksinkertaisita kimpuista! Eukalyptuksyn oksat ja pionit on ehdottomasti lemppareita. Ja mulle ottaisin sammaleenvihreän!

  94. Värikkäät ja runsaat kimput ovat omaan mieleen! Lempi maljakko on aaltomaljakko, ja ruutumaljakosta valitsisin kirkkaan.

  95. Korkea Aalto-maljakko ja neilikat ovat tämän hetken lempparini. Myös kirkas ruutu olisi ihana <3

    1. Viesti lähti kesken.. Ennen pidin eniten kokovalkoisista kimpuista, nykyisen olen alkanut ostamaan värikkäämpiä valmiskimppuja ja järjestelemään pienempiin maljakoihin

  96. Rakastan hemmotella itseäni kukilla, ja aina niitä ostaessa tuleekin mietittyä miksei sitä tee (vielä!) useammin! Suosikkikimppuni ovat värikkäitä ja rentoja, myös useampaan eri vieretysten olevaan maljakkoon aseteltuja. Ruutu-maljakosta ottaisin vihreän!

  97. Simppelit kimput on mun juttu. Yksikin pioni riittää eikä joudu jakamaan huomiota. Sateen värinen maljakko olisi hieno lisä kirkkaiden kavereidensa seuraan!

  98. Sade on suosikkini! Se olisi hyvä lisä perus pyöreiden kartiomaljakoiden ja Aalto-vaasin seuraan. Nään jo, kuinka ihanasti lempikukkani leinikki asettuisi Ruutu-maljakkoon.

  99. Tykkään yhdistellä luonnonkukkia, sireenejä, pioneita ja lupiineja. Paljon ihania kirkkaita värejä ja sekalaisuutta! Sammaleenvihreä maljakko olisi ihana 😍

  100. Talvella esimerkiksi meriheinät korkeassa, pyöreässä lasivaasissa on todella kaunis näky, kesällä luonnonkukat täyttävät kotini joka sopukat! Neilikat on kanssa yhtiä lemppareita, samoin pionit ja harsokukat. Kauneimmat kimput ovat juurikin suuria ja rönsyileviä, tai sitten aivan pieniä, yhden tai muutaman kukan asetelmia. Kirkkaan ottaisin mieluiten!

  101. Lemppari maljakko on smaragdin vihreä aalto maljakko ja siihen sopisi vireen mainiosti kirkas ruutu maljakko 😍 Useimmiten tykkään tulppaaneista, mitä ostan kerralla paljon ja laitan eri makkaroihin monelle pöydälle katseltavaksi.

  102. Tykkään eniten luonnonkukkakimpuista ja rennoista asetelmista. Sammaleenvihreä sopis meille 🙂

  103. Pitäisi rohkeammin kokeilla erilaisia kimppuja. Usein tulee ostettua tulppaaneja ja jaettua niitä pariin maljakkoon tai leikattua eri korkuisiksi. Tykkään myös vihreän sävyisistä kukista ja parista eri kimpusta saa yhdistämällä kivan ison asetelman. Maljakoista miellyttää eniten sammaleenvihreä.

  104. Luonnon kukista tykkään kesäisin tehdä erilaisia comboja! Niihin saa sillon helposti vielä näyttävyyttä kun pistää vanhoihin maitotonkkiin. Ruutu-maljakoista ottaisin itse ehkä sateen värisen.

  105. Tykkään tehdä monenlaisia asetelmia ja pitää ihan vain yksittäisiäkin kukkia erilaisissa kauniissa maljakoissa. Tällä hetkellä ehjät maljakot ovat vähissä kotonani. Ilahtuisin valtavasti saadessani sateen sävyisen ruutu-maljakon.

  106. Sade maljakko ❤️❤️. Leikkokukka rakkaus pahenee koko ajan. Siksi olisi ihana saada upea maljakko.

  107. Mun lempikukkia on kyllä ehdottomasti neilikat! Ne on niin helppohoitoisia ja kestää pitkään 🙂 Ihania nuo ruutu maljakot! Sammaleen vihreä on mun suosikki.

  108. Kirkas on ajaton ja helppo yhdistellä muihin!
    Lemppari on ehdottomasti kesän ensimmäiset syreenin oksat maljakossa. Tykkään myös luonnonkukkakimppuja kerätä kesällä, jolloin kimpuista saa ihanan värikkäitä ja moninuotoisia.

  109. En pidä sidotuista kukka-asetelmista, vaan kukkien pitää olla irrallaan. Rakastan luonnonkukkia. Väriä on kyllä vaikea valita, mutta ehkä valitsisin klassisen kirkkaan maljakon 😊

  110. Rakastan laittaa kukat juurikin harvakseltaan ja ripotella maljakoita ympäriinsä! Lempimaljakko on vanhempieni häälahjaksi saama maljakko, joka majailee nyt minulla (: jos voittaisin, valitsisin kirkkaan!

  111. Tuon usein oksia sisälle maljakkoon ja kesällä.oman puutarhan kukkia. Yhden kukan maljakot ovat viime aikoina olleet suosikkeja, mutta onhan kimppu tulppaaneja tai krysanteemeja kaunis. Sammaleenvihreän maljakon haluaisin.

  112. Kirkas maljakko on mun suosikki. Yksinkertaiset kimput ja kukat jee! Neilikat yleensä kestää 😊

  113. Vaikea valinta – upeita värejä kaikki! Sammaleenvihreään varmaan päätyisin, jos arvonnassa voittaisin.

  114. Hyviä vinkkejä asetelmien tekoon, kiitos niistä! Itse omistan vain yhden maljakon, joten kukka-asetelmat ovat jääneet harmillisen vähäiselle. Rakastan kuitenkin erilaisia luonnonkukkia ja niistä tehtyjä runsaita kimppuja. Myös yksittäiset leikkokukat ovat erittäin kauniita ja pieni piristys arjen keskellä.

    Maljakon värivalinta olisi ihana sade!

  115. Suosikkiasetelmani on klassinen aaltovaasi & rennot tulppaanit! Toivoisin sammaleenvihreää Ruutu-maljakkoa 🙂

  116. Rennon näköiset kukkakimput suurilla kukilla sytyttävät eniten. Kirkkaaseen maljakkoon passaa kaikki, joten sellaisen haluaisin.

  117. Kirkas olisi upea! Leikkokukat ovat kyllä varsinkin kevään pelastus tunnelman luomisessa!

  118. Yksinkertaisia yhdistelmiä yhdistelemällä eukalyptyksenlehtiä esim. ruusjen tai neilikoiden kanssa. Väritoive Sade.

  119. Luonnonkukkia keräilen mahdollisuuksien mukaan ja asettelen maljakoihin leikkokukkien kaveriksi. Suosikkikukkani ovat pioni ja tulppaani. Sammalenvihreä maljakko olisi upea!

  120. Useimmiten tulee napattua se neilikkakimppu ruokakaupasta mutta joskus vielä kokeilen itsekkin tehdä omannäköisiä kimppuja 🙂 Paljon vihreää!

    Sammaleen vihreä on suosikkini.

  121. Yleensä tykkään kirkkaasta lasista, mutta tuo sade on kyllä upea! Valitsisin siis tällä kertaa sateen:)

  122. Juuri nyt odottelen että tuo jutussa mainitsemasi hiirenkorvatemppu tekisi taikansa puutarhasta poimimaani omenapuunoksaan <3 Minulla on vain kirkkaita maljakoita, joten sammaleenvihreä Ruutu toisi kivaa särmää ja vaihtelua maljakkokokoelmaani.

  123. Pidän siitä, että kukkakimppuni on runsas tai sitten maljakossa on yksittäinen kaunis kukka.

    Ja valitsisin sammaleenvihreän maljakon, jos arpaonnea minulla sattuisi olemaan.

  124. Moi Viena! 🙂 Eipä oo kauaa siitä kun mietin kotonani että olispa yksi maljakko lisää, kun synttärivieraat toivat niin paljon kukkia.

    Kirkas maljakko voisi sopia tänne hyvin! Kiitos sulle!

  125. Sade-maljakossa on kaunis sävy, se on valintani. Ihanaa, että tulee taas kesä ja kukkien aika!

  126. Rakastan boheemeja kimppuja, joihin on sidottu runsaasti eri kukkia eri väreissä. Sammaleenvihreä maljakko olisi ihana!

  127. Karua, mutta mun suosikkimaljakko on omenahillopurkki! Teen useimmiten asetelmat luonnonkukista ja muutaman kerran vuodessa intoudun ostamaan neilikkakimpun, jonka yritän parhaani mukaan asetella siihen hillopurkkiin. Tykkään kirkkaista, simppeleistä maljakoista, jotka ei vie liikaa huomiota itse kukilta. Siksi toi kirkas Ruutu-maljakko onkin ihan supernätti!

  128. Sade on superkaunis! Ostan usein pari erilaista kimppua lähikaupasta ja jaan niitä useampaan maljakkoon jokaiseen huoneeseen.

  129. Sammalenvihreä😊Kirkkaita ja värillisiä maljakoita on mukava sekoittaa keskenään.

  130. Jos vielä kerkeän mukaan arvontaan niin tulisin hurjan onnelliseksi voidessani kerätä kesäkukkia kirkkaaseen Ruutu -maljakkooon <3

  131. Kauniit kukka-asetelmat ovat aina viehättäneet ja tuovat tietynlaista raikkautta kotiin! Ruutu-maljakko sateen värisenä olisi ihana 🙂

  132. Sateen värinen ruutu-maljakko sopisi muuten hyvin vaaleaan sisustukseen. Minulla ei taida vielä olla lempimaljakkoa, mutta aalto-ja ruutu-maljakot ovat todella kauniita! Itse pidän eniten hyvin yksinkertaisista, mutta kauniista kukka-asetelmista.

  133. Sade-värinen maljakko ois ihana 🙂
    Yksinkertaiset kukka-asetelmat aalto-maljakossa on lemppreita 🙂

  134. Kauniita asetelmia. Hyvän maljakon löytäminen ei olekaan ihan helppoa. Sammaleenvihreä minulle 🙂

  135. Wau! Olet todellinen monitaituri!! Luovuutta niin moneen asiaan! Jälleen huokaillen katson kauniita kuvia kauniista asetelmistasi ja vielä saat niiden tekemisen kuulostamaan niin helpolta !
    Itse tykkään tehdä romanttisen rosoisia asetelmia ja kirkas ruutumaljakko olisi ihana <3

  136. Pitkään jo haaveillut sammaleenvihreästä maljakosta. Kirkkaita, valkeita ja mustia maljakoita löytyykin jo … Niin upeita nämä sinun kukkakuvat ja ehdottomasti pitää ottaa käyttöön tuo kanaverkon käyttö kun tekee itse asetelmia. =)

  137. Tykkään yhdistellä värejä ja tehdä kerroksellisia asetelmia. Luonnonmateriaalien asetelmissa käyttäminen on super ihanaa, esimerkiksi näin keväällä pajunkissat ovat päässeet moneen kimppuun ! kirkas maljakko olisi ihana😍🌷

  138. Sateen värinen maljakko.
    Olisi lahja minulta minulle kolmannesta tyttärestä, joka syntyi viime vuoden lokakuussa. Syyssateiden aikaan.

  139. Jo hieman maljakossa nuupahtaneista valmiskimpuista teen usein uuden sommitelman oman mielen mukaan – uuden imupinnan leikkaamalla kukat heräävät vielä hetkeksi uudelleen kukkimaan ja viimeisetkin nuput aukeavat! Näissä “kierrätyssommitelmissa” on hauskinta se, että uusi asetelma ei koskaan ole jäljitelmä vanhasta ja usein villi yhdistelmä on hauskempi katsella kuin valmiiksi viimeistelty.

    Sammalenvihreä maljakko olisi ihana!

  140. Kaipaisin piristystä yksiööni. Kirkas maljakko ja sinne värikkäitä kukkia.

  141. Tykkään kaikenlaisista asetelmista niin runsaista kuin japanilaisista tarkkaan harkituista symmetrisistä. Aaltomaljakko on suosikkini

  142. Kukkakimppu piristää aina mieltä, ostan yleensä kimpun kun olen siivonnut kotona. Uurastuksen jälkeen on ihana käydä kukkakaupassa hakemassa sen päivän tunnelmien mukainen kimppu. Myyjä osaa aina kuunnella toiveitani, ja saan aina ihanan kimpun. Minulla matala valkoinen aalto maljakko, johon kukat asettuvat kauniisti. Vihreä Ruutu maljakko olisi kaunis.

Comments are closed.