Uuden kodin remonttipäivitys: missä mennään nyt?

Uuden kodin remonttipäivitys: missä mennään nyt?

Muutosta on vierähtänyt kuukausi ja uusi koti alkaa pikkuhiljaa tuntua oikeasti kodilta. Elämä on ollut tämän kuukauden ajan älyttömän hektistä niin töiden kuin opiskelunkin saralla, mutta niiden ohella olemme kuitenkin onnistuneet viimeistelemään keskeneräiset remonttityöt ja saaneet suurimman osan tavaroista oikeille paikoilleen. Nyt kodin sisätilat jäävät hetkeksi rauhaan, sillä pihatyöt ja puutarha houkuttelevat enemmän. Siksi nyt onkin hyvä hetki remonttikatsaukselle: missä mennään nyt, mitä on tehty ja mitä on tekemättä?

Keittiö on nyt valmis. Yksi kaapinovi pitää vielä vaihtaa kalustefirman virheen vuoksi ja ruokapöydän päälle pitää hankkia valaisin, mutta muuten kaikki on aikalailla valmista. Omat ajatukseni ovat vielä vähän hukassa sen suhteen, pitäisikö keittiön päätyseinää maalata vielä jollain sävyllä vai jättää valkoiseksi, mutta aion miettiä sitä enemmän myöhemmin. Keittiö on mielestäni ihana ja remontti todella onnistunut! Heti kun suinkin ehdin, aion kuvata ja kirjoittaa teille huolellisen keittiön esittelypostauksen. Toivottavasti maltatte odottaa!

Olohuone on ollut remontin kannalta kaikkein helpoin: siellä ainoastaan maalattiin seinät ja kannettiin kalusteet sisään. Isoin työ taisi olla String-hyllykön kiinnittäminen seinään, mutta lopputulos palkitsee. Kun tyhjään tilaan kantaa omat tutut kalusteet ja esineet, niin sillä tehdään jo älyttömän paljon, huone alkoi heti tuntua omalta. Olen tilannut olkkariin myös verhot ja verhokiskot koko seinän leveydelle Eurokankaasta, odotan jännityksellä niiden saapumista ja sitä, miten ne vaikuttavat huoneen ilmeeseen. Olen nykyisin verhojen suuri fani, verhoilla on todella suuri merkitys koko sisustuksen tunnelmaan!

Kodinhoitohuoneessa ja kylppäreissä on toistaiseksi toteutettu vain hyvin minimaalinen muutos: vaihdoimme kaappien vetimet moderneista harmaista perinteisiin messinkisiin lankavetimiin. Vaiva oli pieni mutta muutos iso! Tykkään jo nyt ihan älyttömästi tästä kodarin (eli kodinhoitohuoneen!) tunnelmasta. Messinki sopii hyvin yhteen kokovalkoisen kaapiston kanssa ja tilaan tuovat lämpöä ja raikkautta mm. bambukalusteet, juuttimatto ja viherkasvit. Messinkiset vetimet löytyivät Helakaupasta.

Kylppäreissä ja kodarissa pitäisi vielä maalailla seiniä ja tehdä pari ehkä isompaakin muutosta, mutta kiire ei niillä ole, joten katsotaan niitä hommia vaikka syksymmällä.

Yläkerran neljästä huoneesta on nyt remontoitu kaksi, makuuhuone ja sellohuone (=vierashuone). Työhuone toimii parhaillaan romuvarastona ja neljäs huone on se, mistä meillä on tarkoitus poistaa seinä ja yhdistää se yhdeksi samaksi tilaksi yläkerran aulan kanssa.

Sellohuoneesta tuli romanttinen “kesähuone”, kun päätin tapetoida yhden seinän siirtolapuutarhamökkiä varten ostetulla kukkatapetilla (*tapetti saatu Värisilmästä). Jonkun mielestä valinta voi olla hassu, mutta minä rakastan sitä, että eri huoneissa voi olla täysin erilaisia tunnelmia! Tänne huoneeseen aion linnottautua sadepäivinä tai muuten vain synkkinä hetkinä.

Makuuhuoneen sävymaailma on taas aika tyyni ja rauhallinen, seinissä on Tikkurilan Linna  -sävy. Makkariin on tarkoitus rakentaa vielä jonkinlainen sängynpääty ja lisäksi haluaisin löytää sinne käytettynä jonkun kauniin senkin tai lipaston. Meillä on vielä kesken myös makuuhuoneen oven tuunausprojekti, jonka ajattelin kyllä viimeistellä mahdollisimman pian.

Minulla on tarkoitus tehdä jokaisesta huoneesta oma esittelypostauksensa, mutta voi olla että kesän lähestyminen saattaa vähän viivästyttää asiaa ja seuraavien kuukausien aikana täällä keskitytään enemmän puutarha-ja pihahommiin. Mutta jos teillä tulee mieleen kysymyksiä tämän uuden kodin remontointiin tai sisustukseen liittyen, niin niitä saa ilomielin jättää vaikka tähän postaukseen – pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin sitten tulevissa julkaisuissa.

Lue myös:
Uusi kaupunki kutsuu
Uusi koti – pohjakuva ja remonttisuunnitelmat

Remontti etenee – kurkistus uuteen keittiöön ja makuuhuoneeseen