Vastuullisemmat unet: tyynyt ja peitot muovipulloista

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Finlayson

Vastuullisemmat unet: tyynyt ja peitot muovipulloista
Kun muutin kuukausi sitten väliaikaisesti poikaystäväni kämppään, jouduin luopumaan monista tavaroistani. Lähes koko omaisuuteni säilöminen 4m2 varastoon pakotti huolelliseen konmaritukseen ja samalla muuttaminen tarjosi hyvän mahdollisuuden päästä eroon kaikesta nurkkiin kertyneestä turhasta tavarasta. Oikeastaan oli aika puhdistavaa karsia tavaroista pois kaikki ylimääräinen – kun uuden kotini remontti on valmis ja pääsen muuttamaan sinne, tuon mukanani vain ehdottoman tarpeelliset asiat.

Muuton yhteydessä laitoin pois myös vanhaksi käyneet kodin tekstiilit, kuten peitot ja tyynyt. Tajusin, etten edes muistanut milloin olin viimeksi vaihtanut petivaatteet – tiesitkö, että tyynyt olisi hyvä vaihtaa maksimissaan 2 vuoden välein ja peitot 4 vuoden välein? Vanhat ja kuluneet vuodevaatteet voi lahjoittaa esimerkiksi löytöeläinkoteihin, joissa niitä käytetään eläinten alustoina.

Vastuullisemmat unet: tyynyt ja peitot muovipulloista

Sain uudet peitot ja tyynyt uutta kotia varten Finlaysonilta. Tyynyt ovat ihanan napakoita ja peitto täydellisen hengittävä, mutta parasta näissä petivaatteissa on kuitenkin se, että ne on valmistettu mahdollisimman ekologisesti: täytteenä on käytetty 100 % kierrätettyä polyesterikuitua, joka on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista. Ajatelkaapas tätä: yhden tyynyn täytteeseen on käytetty n. 20 muovipulloa, peittoon 30. Laadussa nämä eivät häviä tavalliseen tapaan valmistetulle kuidulle tippaakaan, mutta vastuullisuudessa kierrätetty on aina uutta rutkasti parempi. Myös Milo hyväksyi nämä muovipullopeitot heti – hän rakastaa muutenkin sängyn petaushetkiä yli kaiken, sillä petivaatteissa möyhiminen on parasta mitä pieni karvapallero tietää.

Tyynyjen ja peittojen päällinen on 100% luomupuuvillaa ja kuosina on Finlaysonin iki-ihana klassikko, Aini Vaarin 60 vuotta sitten suunnittelema Coronna.


Mulle on henkilökohtaisesti tärkeää, että voin tehdä vastuullisia valintoja mahdollisimman monella elämän osa-alueella. Kulutuksen vähentäminen on tärkeää, mutta monet kodin hankinnat ovat oikeastaan pakollisia, kuten vaikkapa juuri peitot ja tyynyt. Siksi onkin mahtavaa, että markkinoille tulee kokoajan lisää tällaisia tuotteita, joissa on otettu ympäristönäkökulma huomioon. Muistan kun kuulin vuosia sitten ensimmäisen kerran muovipulloista tehdyistä tekstiileistä ja ajattelin että mahtavaa, mutta tuokin on varmaan niin erikoinen juttu, että se unohtuu ja jää marginaaliin. Mutta näin ei käynyt! Nyt nukun yöni muovipullojen kanssa onnellisesti ja ehkä tulevaisuudessa yhä useammat kotini tuotteet ovat tehty kierrätysmateriaaleista.


Koodilla VIENA20 saat -20% alennusta normaalihintaisista Finlaysonin peitoista ja tyynyistä. Koodi on voimassa 12.3. asti.