Viisi vinkkiä jäätelöjuhlien järjestämiseen

viisi vinkkia jaatelojuhlien jarjestamiseen

Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Ingman

Täytin eilen 29 vuotta. Yleensä olen järjestänyt aina syntymäpäiväni aikaan ystävilleni pienet juhlantapaiset, mutta tänä vuonna päätin aika ex tempore lähteä minilomalle Berliiniin. Synttäreideni kunniaksi pidin eilen lähes totaalista sometaukoa, kävin taidenäyttelyissä ja söin kivoissa rafloissa, joista en ottanut yhtään kuvaa. Tänään saan seurakseni tänne ystäväni Artun ja Antonin, luvassa on lisää kivoja ravintoloita ja kuppiloita, varmaan vähän kuvailua ja juhlimistakin. Juuri tällaista taukoa olen tarvinnutkin, ihanaa olla täällä nauttimassa keväästä.

Vaikka synttäriviikonloppu menee nyt ulkomailla, niin ajattelin silti järjestää piakkoin pienet juhlat kotonani ystävilleni, tuparitkin on vielä pitämättä. Viime aikoina olen ollut niin kiireinen töiden kanssa, että kaikenlaiset helpot ratkaisut juhlatarjoilujen suhteen ovat alkaneet kiinnostaa. Viime viikolla järjestimme Rootsissa Ingmanin uusien Choice-jäätelöiden lanseeraustilaisuuden, mihin suunnittelin stailauksen, ja tilaisuudessa päätähtenä oli jätskibuffa, jossa jokainen vieraista sai koota itse oman jädeannoksen. Siinäpä se – mikä olisikaan helpompaa kuin jäätelöbuffet? Kaikki pitävät jäätelöstä, ja Choicen vegaaniset ja gluteenittomat jätskit pitävät kaikista. Viime perjantain tilaisuuden pohjalta kokosin teillekin viisi vinkkiä täydellisien jätskibileiden järjestämiseen.


1. Jäätelöä, paljon jäätelöä.

Elä valitse vain omia suosikkimakujasi, sillä muiden ihmisten mieltymykset saattavat yllättää. Oma suosikkini on Choicen suklaa, mutta jäätelöbuffassa suosituiksi nousivat riisivanilja ja mantelimaitojäde kaakaokierteellä. Kotipakkausten lisäksi voit tarjoilla myös tuutteja tai jätskipuikkoja.



2. Koristele tila

Itse vannon kukkien nimeen – ne ovat kauniita ja saavat ihmiset aina hyvälle tuulelle. Kukkiin saa helposti uppoamaan rahaa, mutta pienelläkin budjetilla voi saada ihania kukka-asetelmia aikaiseksi: tee retki luontoon, kerää koivunoksia, mustikanvarpuja ja vaikkapa pajunoksia ja yhdistä löydöksesi marketin edullisen kukkakimpun kanssa rönsyileväksi taideteokseksi.

3. Valitse tarjoiltavat lisukkeet

Jätskien kanssa käyvät melkein kaikki herkut: marjat, hedelmät, pähkinät, keksimurut, vaahtokarkit.. ja tietenkin syötävät kukat, parasta ikinä. Jos ehdit panostaa, niin voit tehdä vaikutuksen vieraisiisi itsetehdyillä lisukkeilla. Rootsin tilaisuudessa tarjottiin jätskien kanssa vegaanista lemon curdia, brownieita ja kookoskinuskia, joihin löydät reseptit aiemmasta jäätelöpostauksestani.



4. Juomapuoli kuntoon

Vaikka jäätelöt olisivatkin pääosassa, niin juomapuolta ei saa unohtaa. Jos järjestät jätskibileet keskellä päivää, on kahvitarjoilu vallan mainio vaihtoehto, iltajuhlissa tarjoaisin skumppaa tai vaikkapa lehtikuohujuomaa. Kovin makeita juomia ei kannata tarjota, sillä jäätelöannokset ovat niin makeita itsessään.


5. Ystävät paikalle

En usko kovin monen kieltäytyvän  kutsusta jäätelöjuhliin. Nykypäivänä tuntuu usein että kaikki pienemmätkin illanistujaiset pitäisi sopia puoli vuotta aiemmin jotta kukaan pääsisi paikalle, mutta välillä on virkistävää järjestää pippalot spontaanisti vaikka samalle illalle. Pyydä siis paikalle ystäväsi ja nauttikaa jätskistä, lähestyvästä kesästä ja auringosta!


Kuvat Viena K & Jarkko Laine

one comment on Viisi vinkkiä jäätelöjuhlien järjestämiseen

Comments are closed.