Vegaaninen naked cake eli nakukakku

vegaaninen naked cake eli nakukakku

Ystäväni lähetti mulle viime viikolla viestin:

“Viena osaisitko tehdä vegaanisen nakukakun, tarvittais kakku häihin!”

Joo, leivoin kyllä kakkuja, mutta lähinnä omakseni ja vieraideni iloksi, en HÄIHIN! Haistan itsetehdyssä potentiaalisen hääkriisin, kun morsian itkee pilalle mennyttä kakkua. Tottakai sitä auttaa mielellään kaikessa valmisteluissa, mutta kakku on aika iso riski – lupasin siis olla apuna minkä voin, mutta suosittelin kuitenkin leipomoa ensisijaisena vaihtoehtona. Sain silti heti inspiraation kokeilla, miten vegaanisen, monikerroksisen nakukakun leipominen onnistuisi.

Aiemmat nakukakkuni ovat olleet sellaisia rennon rustiikkisia kaksikerroksia pläjäyksiä, joissa on kermavaahtoa välissä ja paljon marjoja. Nyt tavoitteena oli saada aikaiseksi jotain hiukan fiinimpää ja salonkikelpoisempaa, haasteena oli vain oikeanlaisen pohjan löytäminen. Yummy Baker-blogista löytyikin toimivan oloinen pohja, johon ei tule aquafabaa eikä vichyä / omenasosetta, jotain minulle uutta siis vegaanisella täytekakkurintamalla! Täytteeksi kehittelin aivan taivaallisen mustikkacurdin, jota voisi syödä ihan sellaisenaan.

Tämän nakukakun ehtii vielä valmistaa vaikka huomiselle vappubrunssille, monista vaiheista huolimatta kokonaisuus on aika simppeli!

vegaaninen nakukakku
Vegaaninen naked cake eli nakukakku

Pohja:

Tarvitset pohjaa varten kaksi samankokoista pyöreää irtopohjavuokaa (15-18cm)

3,5 dl kasvimaitoa
2 tl omenaviinietikkaa
ripaus aitovaniljajauhetta
2,5 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl maizenaa
3/4 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
Laita uuni lämpenemään 175 °C:seen.

Sekoita omenaviinietikka ja kasvimaito ja anna tekeytyä hetken. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kaikki kuivat aineet paitsi sokeri.

Lisää maitoseokseen vaniljajauhe, sokeri ja rypsiöljy. Sekoita tasaiseksi. Siivilöi joukkoon myös jauhoseos, sekoita tasaisesti. Älä vatkaa.

Jaa kakkutaikina kahteen voideltuun irtopohjavuokaan.Paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia, kakut ovat kypsiä kun niihin upotettuun puutikkuun ei enää tartu taikinaa.

Jäähdytä kakku ennen leikkaamista ja täyttämistä.

Mustikkacurd:200g pakastemustikoita
3 dl sokeria

ripaus suolaa
2 rkl kookosmaitoa
2 rkl maizena-maissitärkkelystä
3 rkl vettä
2 rkl vegaanista margariiniaKiehauta pakastemustikat kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Keitä keskilämmöllä hetken aikaa. Lisää joukkoon ensin kookosmaito ja sitten veteen sekoitettu maizena ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lopuksi lisää vielä margariini ja jatka keittämistä.

Mustikkacurd on valmista, kun se on jämäkkää ja puuromaista. Sekoita tahna sileäksi tehosekoittimella – itse kyllä jätin curdiin sopivasti myös mustikkasattumia. Säilytä tiiviissä purkissa jääkaapissa.

Tuorejuustotäyte:

150g kaura-tai soijatuorejuustoa (maustamaton)
2 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
puolikkaan sitruunan raastettu kuori

Notkista tuorejuusto haarukalla. Sekoita joukkoon tomusokeri, sitruunamehu ja raastettu sitruunan kuori.

Sitruunakreemi:

100g vegaanista margariinia
0,75-1 pkt tomusokeria
ripaus vaniljajauhetta
2 rkl sitruunamehua

Vatkaa margariini vaahdoksi. Lisää joukkoon puolet tomusokeripaketista, vaniljajauhe ja sitruunamehu ja jatka vatkaamista. Lisää vähitellen tomusokeria, kunnes kreemi on jämäkkää.

Kakun täyttäminen:

Leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen osaan. Kostuta jokainen pohja huolella ennen täyttämistä vedellä laimennetulla sitruunamehulla.

Levitä pohjalle ensin tuorejuustotäyte ja sitten mustikkacurd, lisää sitten uusi kerros. Jätä pohjakerros päällimmäiseksi, että kakun pinnasta tulee sileä. Kun kakku on täytetty, se kuorrutetaan kreemillä – nakukakun ideana on, että pohja saavat näkyä kuorrutteen läpi. Mustikkacurd värjää valkoista kreemitäytettä ihanan vaaleanpunaiseksi. Koristele mustikoilla.

Muita vegaanisia kakkuideoita kevään juhliin::

Vadelma-valkosuklaatäytekakku
Raikas mansikkakakku
Juustokakku tuoreiden marjojen kera

Ihanaa vappua, ystävät!

Huom! Ranunculukset eli jaloleinikit ovat myrkyllisiä, joten jos koristelet niillä kakun, käytä välissä kelmua.

2 comments on Vegaaninen naked cake eli nakukakku

  1. Herkullisen näköinen kakku! Tarkoituksena olisi testata tällä viikolla syntymäpäiväjuhliin. Mietin vain sokerin määrää mustikkacurdissa kun kuulostaa hurjalta, tuleeko kuinka makeaa? Sitruunainen tuorejuustotäyte vaarmaan toki hieman tasapainottaa.

  2. Ihanaa,vegaaninen nakukakku, tätä on pakko kokeilla! En oo mikään leipojamestari, joten ehkä monelle itsestäänselvä asia kysymyksenäni: kuinka monen hengen kakku tämä suurinpiirtein on?

Comments are closed.