KAKSION REMONTTI, OSA 6: Keittiösuunnitelma pieneen kaksioon

Kaupallinen yhteistyö: A.S.Helsingö

KAKSION REMONTTI, OSA 6: Keittiösuunnitelma pieneen kaksioon

Kun ostin asuntoni, ajattelin ensiksi optimisesti että ehkä nykyisen keittiön voisi päivittää pienellä budjetilla, vaikkapa ovet ja työtason vaihtamalla. Jouduin kuitenkin hylkäämään kevyet kaapinvaihtosuunnitelmat hyvin pian sen jälkeen, kun aloin ymmärtää kuinka pahasti vanhassa keittiössä kaikki oli pielessä – sen hiukan tunkkainen ulkonäkö oli lopulta ongelmista pienin, isompana haasteena oli aktiivisen kokkailijan kannalta toiminnalliset puutteet. Ongelmina olivat mm. yleinen ahtaus,  pienuus ja huono sijoittelu nurkkaan, kunnollisen työtasotilan puute ja uunin sijoittaminen ikkunan viereen niin, ettei ikkuna päässyt avautumaan. Lisäksi halusin purkaa  keittiön olohuoneen vastaisen seinän niin, että koko tilasta tulisi avarampi ja valoisampi. Edessä oli siis täydellinen keittiöremontti, joka tulisi olemaan isoin ja arvokkain muutos koko asunnossani.

Minulle oli aikalailla alusta lähtien selvää, mistä hankkisin keittiöni: A.S.Helsingöltä.  Olen ihaillut A.S.Helsingön rauhallisen tunnelman keittiöitä ja kaapistoja jo pitkään ja haaveillut siitä, että jos joskus remontoisin keittiön, haluaisin sen nimenomaan heiltä. Jos et ole aiemmin kuullut A.S.Helsingöstä, niin kyseessä on yritys, joka tarjoaa laadukkaita ja kauniita keittiöitä ja säilytysratkaisuja Ikean kaappirunkoihin. Heidän kautta on mahdollista saada yksilöllinen ja ainutlaatuinen keittiö kohtuulliseen hintaan.


Näin keittiön suunnitteluprosessi on kohdallani edennyt:

Ihan ensiksi otin keittiöstä tarkat mitat ja tein alustavan suunnitelman yhdessä remonttimiehen kanssa. Kävimme läpi asunnon pohjan tuomat rajoitukset ja omat toiveeni niihin suhteutettuna. Haasteena oli pieni tila ja vanhan talon mitat, jotka pakottivat tekemään kompromissejä: olisin halunnut kaapistojen täyttävän koko hanaseinän, mutta halusin myös mahdollisuuden avata keittiön ikkunan. Unelmissani oli myös yläkaapiton keittiö, mutta pieni asunto tarvitsee kaiken mahdollisen säilytystilan. En erityisesti pidä saarekeliesituulettimista, mutta tähän keittiöön tulee sellainen. Suurimman kompromissin tein jääkapin suhteen, sillä uusi jääkaappi tulee olemaan pieni, tason alle sijoittuva. Toisaalta, samankokoinen oli myös edellisessä asunnossani ja hyvin sillä pärjättiin, joten eiköhän pärjätä nytkin.


Tein ensimmäisen keittiösuunnitelmaversion itse Ikean suunnitteluohjelmalla, jonka jälkeen kävimme suunnitelman läpi ja teimme tarvittavat muutokset Ikea-tavaratalossa keittiömyyjän kanssa. Kun suunnitelma oli kasassa, varasin henkilökohtaisen ajan A.S.Helsingön Showroomille. Showroom, josta myös tämän postauksen kuvat on otettu, on itsessään ihanan inspiroiva paikka kelle tahansa sisustusinspiraatiota etsivälle tai uudesta keittiöstä tai kaapistoista haaveilevalle. Kakkukirjani julkkarit pidettiin aikoinaan samaisessa paikassa!

A.S.Helsingön Showroomilla kävimme läpi eri ovimallien ja värien lisäksi hanoja, altaita, vetimiä ja työtasoja. Niin monta vaikeaa valintaa tehtävänä! Tulisiko keittiöstä vihreä vai kenties vaaleanpunainen? Lähtisinkö rohkeasti värittelemään väreillä vai luottaisinko yksinkertaisempaan ja klassisempaan tyyliin? Lähdin showroomilta kotiin mukanani värimallilaatikko mukanani ja pää niin monista kauniista vaihtoehdoista pyörällä. Viikon ajan pyörittelin värimalleja ja kyselin kaikilta ystäviltäni ja perheenjäseniltäni ja instagram-tutuiltani mielipidettä, kunnes olin valmis päättämään. Keittiööni tulisi harmaanruskeat, kauniin Linen Brown-sävyiset INGARÖ-ovet, messinkiset yksityiskohdat ja vaaleasävyinen kvartsitaso.


A.S.Helsingön ovet valmistetaan tilauksesta Suomessa ja keittiötilauksen tekeminen onnistui helposti netissä A.S.Helsingön ostoapupalvelun avulla, jonne lähetin valmiin IKEA-suunnitelmani ja tuotevalintani. Omat oveni, hana ja allas toimitettiin kotiini kolmen viikon päästä tilauksen lähettämisestä. Rungot hain ihan itse Ikeasta, ne mahtuivat juuri ja juuri laina-Subarun takakonttiin. Nyt keittiössäni on se tilanne, että kaapit, ovet ja peitelevyt on asennettu, työtasot mitattu ja tilanne näyttää suurin piirtein tältä:

KAKSION REMONTTI, OSA 6: Keittiösuunnitelma pieneen kaksioon

Aijai. Enpä malttaisi millään odottaa, että koko homma on saatu valmiiksi ja pääsen esittelemän teillekin lopputulosta. Jostain syystä mulla on sellainen kutina, että tässä keittiössä tullaan viettämään ihania hetkiä.

Aiemmat Kaksion remontti-postaukseni:

Lähtötilanne
Osa 1: Seinät alas
Osa 2: Odottelua ja vaikeita valintoja
Osa 3: Lattian valinta
Osa 4: Vihreä makuuhuone ja kodin muut maalisävyt
Osa 5: Kärsimättömyyttä ja takapakkeja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *