KAKSION REMONTTI, OSA 10: Lattian esittely

Kaupallinen yhteistyö: Tarkett

kaksion remontti lattia

Yksi hyvä puoli kesäloman loppumisessa on se, että remonttipostaukset alkavat taas täällä blogissa! Kesän aikana en ole ehtinyt juurikaan viettää aikaa uudessa kodissani, saati sitten miettiä remppahommia – yleensä kun olen ollut Helsingissä, olen ollut puutarhamökillä. Huomenna alkaa kuitenkin elokuu ja ensi viikolla työt, siispä on aika kääntää katseet taas kotipesään ja hoitaa viimeiset keskeneräiset asiat kuntoon: vielä on sähkötöitä, kaapin asennusta ja pientä maalaushommaa edessä.

Remonttisarjan kolmannessa osassa kirjoitin lattian valinnasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. En paljastanut silloin vielä lopullista lattiavalintaa, vaan lupasin paljastaa sen myöhemmin. Ja tadaa – nyt melkein 4 kuukautta myöhemmin on aika omistaa postaus pelkästään lattialle!

Parketti, johon lopulta päädyin, on Tarkettin Heritage-malliston Tammi Limestone. Ja se on aivan ihana! Halusin vaaleasävyisen, mutta kuitenkin puunvärisen lattian, jossa saisi näkyä puun oksat ja luonne – tässä lattiassa isot oksanjäljet ja värivaihtelut ovat syntyneet luonnon muovaamana. Kovavahaöljytyn Limestonen eläväinen pinta ja harjaus luovat vähän rustiikkisen vaikutelman, kuitenkin lattian yleisilme on mielestäni tarpeeksi minimalistinen, eikä liian maalaisromanttinen 60-luvun asuntoni tyyliin. Lattian väri sopii ihanasti asuntoni lämminsävyiseen, neutraaliin värimaailmaan.

Parin kuukauden kokemuksella uskaltaa jo onnitella itseään hyvästä valinnasta. Eläväpintaisessa lattiassa liat ja pölyt eivät näy läheskään niin helposti kuin valkoisessa tai vaaleanharmaassa lautalattiassa, millaiset edellisissä asunnoissani ovat olleet. Lattia tuntuu jalan alla mukavan pehmeältä ja lämpimältä, eikä se tunnu olevan erityisen naarmuherkkä. Tarvittaessa lattia voidaan hioa ja käsitellä uudestaan useammankin kerrann, joten uskon sen olevan varsin pitkäikäinen valinta.

Mitä tällainen parketti sitten maksaa? Tarkettin Heritage-malliston lattioiden neliöhinnat ovat 80-90e tuntumassa, eli tällaisen hiukan alle 40-neliöisen asunnon parketin hinnaksi tulee kolmisen tonnia. Jos ei itse osaa tai halua toimia asentajana, niin lisäksi päälle tulee tietysti asennuksen hinta, joka voi vaihdella paljonkin remonttifirmasta ja sopimuksesta riippuen. Tässä parketissa on liimaton 2 lock-lukitusjärkestelmä, jonka ansiosta käsistään kätevä tee se itse-ihminen voi hyvinkin selvitä asennuksesta itsekin.

Mitä mieltä olette lattiavalinnasta?

Kaksion remontti-sarjan aiemmat postaukset:

Lähtötilanne
Osa 1: Seinät alas
Osa 2: Odottelua ja vaikeita valintoja
Osa 3: Lattian valinta
Osa 4: Vihreä makuuhuone ja kodin muut maalisävyt
Osa 5: Kärsimättömyyttä ja takapakkeja
Osa 6: Keittiösuunnitelma pieneen kaksioon
Osa 7: Yksityiskohtia ja messinkirakkautta
Osa 8: Uuden keittiön esittely
Osa 9: Makuuhuone

8 comments on KAKSION REMONTTI, OSA 10: Lattian esittely

  1. Kaunis lattia! Itselläni ei ihan noin kalliiseen olisi varaa, onneksi oma alkuperäinen parkettini oli vielä sellaisessa kunnossa että pystyi hiomaan. Kyllä aito puulattia vaan on ihana.

    1. Jos remontoisin vanhaa asuntoa jossa on alkuperäinen vielä hyväkuntoinen lautalattia, niin pyrkisin ehdottomasti säilyttämään sen! Täällä ei ollut kuin laatat ja laminaatti ja niiden alla betoni. Ai että toivoinkin, että täällä olisi enemmän ollut ns. vanhaa säilytettävää, mutta valitettavasti lähes kaikki alkuperäisyys oli hävitetty vuosien varrella..

    1. Valitettavasti en ole tainnut koskaan käyttää ompelimon palveluja, koska mulla on itsellä ompelukone ja osaan sitä kohtalaisesti käyttää.. Lähtisin googlailemaan!

  2. Mistä tuo aivan ihana rottinkinen jakkara on, minkä päällä viherkasvi? 🙂 Lattia on täydellinen ja sopii just eikä melkein!

    1. Tiina, kiitos! Jakkara on mun vanhalta mökiltä peräisin, eli en osaa suositella ostopaikkaa tällä kertaa 🙂 Näitä vastaavia tulee kirppareilla aina joskus vastaan.

Comments are closed.