KAKSION REMONTTI, OSA 11: Liesituuletin, peili ja muita viimeistelyjä

“Aika kodikkaaksi sä oot saanut tämän!”, ystäväni totesi käydessään kylässä kodissani pitkästä aikaa. Moni asia on täällä tosiaan mennyt eteenpäin, vaikka vielä yhdessä nurkassa eräs hylly odottelee kiinnittämistään ja muutamia pieniä viimeistelyjä on vielä tekemättä. Mutta kyllähän tämä on jo ihan koti! Tuntuu hassulta että remppa taitaa olla nyt  oikeasti valmis. Viimeisimpänä keittiöön asennettiin  liesituuletin ja eteiseen kauan odotettu peili. Sähkötarkastuskin on nyt tehty – voisiko vihdoin alkaa suunnitella tupareita?



En ollut etukäteen innoissani siitä, että liesitaso tulee saarekkeeseen, sillä inhoan lähtökohtaisesti kaikkia näkyvillä olevia teknisiä laitteita tai kodinkoneita (tarkoitan nyt juurikin liesituuletinta, liesi itsessään on ihan ok). Saareke oli kuitenkin tässä keittiössä ainoa järkevä paikka liedelle, ja oikeastaan sijainti ei nyt jälkikäteen mietittynä ole yhtään hassumpi – on ihanaa, kun kokatessa näkee muutakin kun seinän. Savon Kuutio oli  markkinoiden liesituulettimista eniten silmääni miellyttävä ja se kyllä sopii keittiööni hyvin. Se rajaa keittiötä omaksi tilakseen ja toimii myös tehokkaana valaisimena. Kuutio-liesituuletinta on saatavilla myös mustana ja se toimii aktiivihiilisuodattimella.

Kokovartalopeilin puuttuminen tuntui häiritsevän usein enemmän vieraitani kuin itseäni, sain aina kuulla siskoltani ja ystäviltäni, että eikö sulla OIKEASTI ole peiliä. Oli minulla, kylppärissä! Pärjäsin ihan hyvin ilmankin, mutta nyt kun peili on vihdoin asennettu eteiseen, olen silti iloinen. Se tuo kotiini lämmintä sävyä ja viimeisteltyä ilmettä. Peili on Muuton Framed hiekka-sävyssä – sen muotoilijoilla oli ajatus, että tämä peili olisi käyttöesineen lisäksi myös seinälle asetettava taideteos. Ja kuinkas sattuikaan, peilin kehykset ovat lähes täsmälleen samansävyiset keittiön kaapinovien kanssa. Mietin pitkään että raaskinko sijoittaa viisisataa pelkästään peiliin, mutta loppujen lopuksi se on tuntunut täysin oikealta valinnalta.



Kaksion remontti-sarjan aiemmat postaukset:

Lähtötilanne
Osa 1: Seinät alas
Osa 2: Odottelua ja vaikeita valintoja
Osa 3: Lattian valinta
Osa 4: Vihreä makuuhuone ja kodin muut maalisävyt
Osa 5: Kärsimättömyyttä ja takapakkeja
Osa 6: Keittiösuunnitelma pieneen kaksioon
Osa 7: Yksityiskohtia ja messinkirakkautta
Osa 8: Uuden keittiön esittely
Osa 9: Makuuhuone
Osa 10: Lattian esittely

one comment on KAKSION REMONTTI, OSA 11: Liesituuletin, peili ja muita viimeistelyjä

Comments are closed.