KAKSION REMONTTI, OSA 12: Paljon remontti maksaa?

Kaupallinen yhteistyö: Fiksusti

paljon remontti maksaa

Vuosi sitten tein elämäni suurimmat kaupat: ostin ensimmäisen ikioman asunnon. Pienen, tyydyttäväkuntoisen kaksion Kalliosta, 60-luvun talosta. Kohde ei ollut suinkaan muuttovalmis vaan päinvastoin: ostin tarkoituksella remppakuntoisen asunnon ja jo näytössä tutkailin rakenteita ja seiniä uudistukset mielessä. Asuntoni oli siis neliöhinnaltaan ostohetkellä hiukan alueen muita samankokoisia kohteita edullisempi, mutta kunnoltaan myös köykäisempi.

Ennen kuin omaa asuntoa lähtee remppaamaan tai tekee tarjouksen remontoitavasta kämpästä, kannattaa miettä huolella, mihin omat rahkeet ja budjetti riittävät. Pitäisikö asunnossa laittaa kaikki totaalisen uusiksi vai riittääkö pieni pintaremppa? Pystytkö remontoimaan itse tai saisitko joltain läheiseltäsi apua? Itse tiesin, että oma osaamiseni riittäisi kyllä maalaustöihin ja pieniin, hyvin yksinkertaisiin remppahommiin, mutta päätin jo hyvin varhaisessa vaiheessa, että tämä työ on annettava ammattilaisen hoidettavaksi. Remontin toteuttajaksi valikoitui täyden palvelun remontteihin ja erityisesti sisäremontteihin erikoistunut Fiksusti Oy.

Remontin valmistumisesta on kulunut jo yli puoli vuotta ja viimeisimmätkin remppalaskutkin on jo maksettu, joten nyt olen valmis puhumaan varmasti kaikkia kiinnostavasta asiasta: kuinka paljon kaikki maksoi?

Huom! Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Fiksusti Oy:n kanssa. Maksoin remonttitöistä heille normaalisti ja yhteistyöpostauksesta sovittiin vasta remontin jälkeen. Kuvat asunnosta ennen vs. jälkeen.

paljon remontti maksaa

Kuinka laaja remontti kaksiossa toteutettiin?

Asunnossa laitettiin käytännössä kaikki uusiksi kaikissa huoneissa, kylpyhuonetta lukuunottamatta. Olohuoneen ja keittiön välinen seinä purettiin ja keittokomeron tilalle tuli avokeittiö saarekkeineen. Eteisestä purettiin kaapistot, tilalle asennettiin mittatilauskaappi ja kattoa laskettiin niin, että sähköasennukset ja valot saatiin siististi piiloon. Kaikkien huoneiden pinnat tasoitettiin ja maalattiin. Laattalattian ja laminaatin tilalle asennettiin parketti ja listat uusittiin. Vanhat ovet ja makuuhuoneen kaapistot kunnostettiin ja maalattiin ja vetimet vaihdettiin. Remontti vaati myös sähköasennuksia ja putkitöitä keittiössä.

Kylpyhuone oli asunnossani aika vasta toteutetun putkiremontin jäljiltä kunnossa, joten siihen ei tässä remontissa koskettu – hyvä niin, sillä kylppärin remontoiminen on kuulemma kaikkein kalleinta. Myöhemmin olen kyllä ajatellut tehdä kylpyhuoneeseen pientä freesausta.

 

 

Kuinka paljon kaksion remontti maksoi?

Asuntooni toteutetun remontin hinta oli yhteensä noin 28 000e.

Tästä 15k oli työn osuutta ja loput materiaaleja. Tämä laskelmani ei ole täysin tarkka etenkään materiaalien kohdalla, mutta kuitenkin suuntaa antava ja aika lähellä lopullista totuutta:

Urakkahinta sis. sähkö-ja putkityöt 17 000e (tästä n. 2000e materiaalikuluja)
Keittiö 5000e
Keittiön kodinkoneet 2000e
Parketti 2000e
Muut kulut (ovenkahvat, eteisen mittatilauskaappi, maalit yms) 2000e

(tähän on laskettu materiaalien arvioidut kustannukset. Tein jonkin verran eri toimijoiden kanssa yhteistöitä ja sain sitä kautta alennusta joistakin materiaaleista)

 

Mikä remontin hintaan vaikuttaa?

Yleensä suurin kustannus remontissa on työn osuus. Jos olet siis kätevä käsistäsi ja remontoit itse tai remonttitaitoinen sukulaisesi tulee apuun, saatat säästää pitkän pennin. Itse remontoiminen vaikkapa päivätyön ohella on kuitenkin helposti hyvin raskasta ja aikaavievää puuhaa, ja esimerkiksi sähkö-ja putkityöt on kuitenkin aina teetettävä ammattilaisella – ne ovat tunnetusti arvokasta puuhaa.

Jos palkkaat urakoitsijan, vaikuttaa hintaan paljon se, tehdäänkö remontti urakkana vai tuntityönä. Minun remonttini tehtiin urakkana ns. avaimet käteen-palveluna: Fiksusti Oy hoiti koko työn alusta loppuun saakka ns. avaimet käteen-palveluna ja vastasi siitä, että kaikki etukäteen sovitut asiat saatiin hoidettua. Heidän kauttaan hoituivat myös purku ja purkujätteen poisvienti, sähkö-ja putkityöt, asbestikartoitus ja esimerkiksi lupaprosessi taloyhtiön suuntaan. Itse valitsin vain materiaalit ja tein remonttisuunnitelman ja kävin säännöllisesti remonttityömaalla tarkastamassa, että hommat sujuvat kuten pitääkin.

Materiaalien hintaan voi taas paljon vaikuttaa itse. Viime vuosikymmenen alussa remppasimme pienen yksiön n. 3000e materiaalibudjetilla, mutta silloin lattiaksi valittiin hyvin edullinen laminaatti ja keittiö uudistettiin halvimmilla ovilla, tasoilla ja kodinkoneilla mitä Ikeasta löytyi. Nyt olin valmis sijoittamaan materiaaleihin hiukan enemmän, jotta kodistani tulisi juuri minun näköiseni ja tarpeitani palveleva. Mitä tiukemmat kriteerit on materiaalivalintojen suhteen, sitä korkeammalle remontin hinta todennäköisesti nousee.

Remontin lopullisiin kustannuksiin vaikuttaa myös muun muassa työn kesto: jos aikataulu on kiireinen, niin hintakin on yleensä kovempi. Toisaalta myös viivästynyt remontti voi tulla kalliiksi, jos asunnossa ei voi asua remontin ajan. Vastike ja lainanlyhennysten maksaminen samaan aikaan kun asuu vuokralla ei ole edullista sekään.

28k on aika paljon – mitä sillä saa?

Tiedän monen tuttavani remontoineen asuntoja halvemmalla kuin itse remontoin, mutta tiedän myös että halvalla ei aina saa hyvää. Olen kuullut kamalia kauhutarinoita siitä miten remontoidessa kaikki mahdollinen voi mennä pieleen: jollakulla urakoitsija ei vaan koskaan saapunut paikalle vaikka lupailikin ja toisella työn jälki oli luokattoman huonoa ja sitä jouduttiin itse jälkikäteen paikkailemaan. Jos jotain olen ymmärtänyt, niin hommansa sovitusti hoitava remontoitsija on kultaakin arvokkaampi löytö, josta kannattaa pitää kiinni. Siksi näin jälkikäteen tuntuu melkeinpä absurdilta, että omalla kohdallani kaikki sujui niin hyvin.

Remonttifirman valinnassa itselleni tärkein asia oli luotettavuus ja hyvä työnjälki. Fiksusti löytyi läheiseni suosituksen kautta ja referenssien ansiosta uskalsin luottaa, että remonttini hoidettaisiin huolellisesti. Meillä oli heti alusta saakka yhteinen hyvä ymmärrys siitä, miten muutostyöt hoidettaisiin ja yhteydenpito toimi loistavasti rempan alusta loppuun saakka. Remontoidessa ei kuitenkaan kaikki mene koskaan täydellisesti ja väärinymmärryksiä ja mokailuja sattuu – siksi olikin hienoa, että kommunikaatio toimi hyvin koko prosessin ajan. Kun joku seinä oli maalattu eri tavoin kuin itse olin toivonut, lähetin asiasta viestiä ja pian homma oli jo hoidossa. Kotiini sain aina hyväntuuliset ja mukavat tekijät, jotka tuntuivat pitävän hyvin tärkeänä sitä, että työn jälki olisi aina moitteetonta.

Maksoin remontista itseni kipeäksi, mutta sain sillä kodistani juuri sellaisen kuin toivoinkin. Markkinoilla olleet samankokoiset asunnot jotka olivat remontoituja ja hyväkuntoisia, olivat hintapyynniltään suunnilleen remppaan käyttämäni rahan verran arvokkaampia, mutta mikään niistä ei yleensä tyyliltään tai materiaalivalinnoiltaan tyydyttänyt minua täysin. Toisaalta remontin myötä asuntoni arvo on tietenkin myös noussut ja uskon että saan vielä omani pois. Ja vaikka jäisinkin hiukan miinukselle, niin laitan aika suuren arvon myös sille, että saan asua näin hyvin tehdyssä ja kauniissa kodissa. Näitä ennen vs. jälkeen-kuvia katsellessani en voi kuin todeta että kyllä todellakin kannatti – jokainen remonttiin käytetty penni tuo iloa nyt minulle joka päivä.

Kaksion remontti-sarjan aiemmat postaukset

Lähtötilanne
Osa 1: Seinät alas
Osa 2: Odottelua ja vaikeita valintoja
Osa 3: Lattian valinta
Osa 4: Vihreä makuuhuone ja kodin muut maalisävy
Osa 5: Kärsimättömyyttä ja takapakkeja
Osa 6: Keittiösuunnitelma pieneen kaksioon
Osa 7: Yksityiskohtia ja messinkirakkautta
Osa 8: Uuden keittiön esittely
Osa 9: Makuuhuone
Osa 10: Lattian esittely
Osa 11: Liesituuletin ja muita viimeistelyjä

2 comments on KAKSION REMONTTI, OSA 12: Paljon remontti maksaa?

  1. Nää sun remppapostaukset ovat olleet tosi kivoja, sillä mulla itsellä on hyvin samanlainen remppa alkamassa, tiistaina aletaan purkamaan keittiön ja olohuoneen välistä seinää. Mun ei pitänyt ostaa mitään remppakohdetta, mutta kun tämä nyt Kalliosta ostamani asunto sattui kohdalle, päätin, ehkä sittenkin. Yritän itse päästä vähän pienemmällä budjetilla, n. 15k€ kaikkinensa. Tarkoituksena purkaa keittiön ja olohuoneen välinen punatiiliseinä ja vanhat kiinteät kaapit, maalata (ja osittain tasoittaa) kaikki seinät sekä vaihtaa uusi laminaatti ja keittiökalusteet ja tietysti sähkötyöt päälle. Tällä kertaa keittiö tulee Ikeasta ja tosiaan lattiaan laminaattia – ehkä sitten seuraavaan remppaan raaskii laittaa vähän enemmän! En olisi uskonut kuinka stressaavaa jo pelkän laminaatin sävyn valitseminen on, ja itse en edes koe olevani mikään jahkailija! 😀 En malta odottaa, että remppa on ohi ja pääsen muuttamaan.

Comments are closed.