DIY: salmiakkiclutch

Saatuani valmiiksi sen nahkapussukan, uhosin tekeväni toisenkin – ja teinkin! Tällä kertaa mustasta nahkapalasta, jonka ostin kauan sitten kierrätyskeskuksen käsityötarvikepuolelta. Ei ollut sopivan kokoista vetoketjua toista pussukkaa varten, joten tein kiinnityksen nepparisysteemillä, jonka leikkasin irti vanhasta kulahtaneesta tekonahkalaukusta.

Sisäpuolelta ainakin huomaa, että laukku on itse tehty…

Kierrätyskeskuksen käsityötarvikepuolelta löytyi aikoinaan myös tuollaisia puisia vinoneliöpaloja, joista päätin askarella joskus jotain. Nyt niiden aika sitten koitti, ja laukku sai kylkeensä salmiakkikuviota. Maalasin puupaloja eri värisiksi ja ompelin tuollaiset rautalankaväkäset kiinni laukkuun, jotta värejä voi vaihdella eri fiilinkien mukaan vaikka päivittäin. Näin minäkin voin ottaa osaa kevään pastellivärihuumaan…


Kiinnostaako ketään ohjeet näihin itsetekemiini väkerryksiin? Voisin yrittää tehdä selkokielisiä ohjeita ja koota niitä vähitellen tänne blogiin omalle sivulle.

5 comments on DIY: salmiakkiclutch

  1. Ehottomasti kiinnostaa ohjeet, minua ainakin. Vaikkei samanalaista tekisikään, saa niistä ideoita ja ne tulee helpommin toteutettua, jos on selkeät ohjeet. 🙂

  2. ehhehehee, mäkin olen kantanut kotiin joskus noita samoja vinoneliöitä turun spr-kirppikseltä :):) yks projekti niistä oli jo kehitteillä, mutta yllätys yllätys se on edelleen ajatustasolla. tästä sun ponnistuksesta innostuneena voisin ehkä ainakin hankkia ne maalit, niin jos sitten kesällä vaikka tulisi jotain valmistakin.

  3. Anna, mä yritän tehdä sellaset selkeät teko-ohjeet, ihan itseänikin varten 🙂 Kun selkeys ei kuvaa näitä mun projekteja yleensä millään lailla, niin ohjeiden teko toisi ehkä jotain järjestelmällisyyttä mun tuunauskaaokseen 🙂

    hanna, joo mäkin oon nähny noita usemmalla kirpputoireilla myynnissä ja tosiaan eri kierrätyskeskuksien käsityötarvikeosastoilla. Odotan innolla kyllä mitä olet noista keksinyt.. 🙂

  4. Niin magee! Ja hei, mahtava idea maalata nuo kasarisalmiakit, taidankin laittaa henkilökohtaisen puuseppäni, eli siis isäni tulevana viikonloppuna hommiin, lehtisahan varteen 😀

  5. Salka, noita salmiakkipuupaloja löytyy tälläkin hetkellä esim. lönnrotinkadun kierrätyskeskuksen käsityötarvike-puolelta edulliseen 20e/kg hintaan 🙂 Mulla on niitä enemmänkin, ja on montakin ajatusta mitä niistä voisi tehdä, pitäisi vain valita parhaat ideat toteutukseen asti 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *