diy: leather clutch tutorial

Erilaisten nahkalaukkujen tekoon on kysytty usein ohjeita, tässä vihdoin yksi. Lopputuloksena pitäisi olla yksinkertainen vetoketjullinen ja vuorillinen, hiukan A4:sta pienempi nahkapussukkainen. Tämä tutorial on siitä loistava, että pienillä lisäyksillä ja muokkauksilla siitä voi saada hyvinkin erilaisia variaatioita, olkalaukkua, clutchia – mitä vain. Olen tehnyt näitä jo muutamia erilaisia, lupaan esitellä erillisessä postauksessa eri tuunausvaihtoehtoja.

Tarvitset:

Kaksi 21x30cm nahkapalaa
Samankokoiset palat vuorikangasta
vetoketju 21cm
ompelukone, lankaa, sakset

Minulla ei ole erityistä ompelukonetta nahan ompeluun, eikä edes nahkaneulaa. Käytän sen verran pehmeää nahkaa, että perusompelukoneella selviää hienosti. Nahka on peräisin kirpputorilta ostetusta nahkahameesta, vuorikangas kierrätyskeskuksesta ja mintunvihreä vetoketju etsystä 🙂

1. Aseta ensimmäinen nahkapala oikea puoli ylöspäin, vetoketju sen päälle yläreunaan vetopuoli alaspäin, ja vuorikangas päällimmäiseksi, oikea puoli alaspäin. Ompele kuvan mukaisesti. Käytin kiinnityksessä apuna maalarinteippiä, nuppineulat jättävät nahkaan ikäviä reikiä.

Lopputuloksen pitäisi näyttää tältä, vuori on siis kiinni tuolla vetoketjun alapuolella.

2. Aseta nyt ompelematon nahkapala oikea puoli ylöspäin, ja vetoketjun ompelematon reuna oikea puoli alaspäin samalla tavalla kuin kohdassa yksi, ja vuori päällimmäiseksi oikea puoli alaspäin. Eli toistetaan kohta 1 toiselle nahkapalalle, aiemmin ommeltu nahkapala ja vuori ns. “roikkuvat mukana”.

Oikeinpäin käännettynä pitäisi näyttää tältä:

3. Ompele vetoketju vielä päältä päin kiinni, alla olevan kuvan mukaisesti:

4. Ompele sivusaumat, ja nahkapalan päätysauma. Jätä vuorikankaan päätysauma, tai ainakin puolet päätysaumasta avoimeksi. Avaa vetoketju ennen ompelua vähintään puoleenväliin. Tässä kohdassa kannattaa olla tarkka, että nahkapalat kohdistuvat oikein. Käytin taas maalarinteippiä kiinnitysapuna.

huom! tässä vaiheessa voi lisätä esimerkiksi lenkit hihnaa yms. varten. Lisäsin itse juuri tähän laukkuun pienet nahkalenksut noiden keskimmäisten maalarinteippimerkkien kohdille, ompelin ne kiinni sivusaumojen ompelun yhteydessä.

5. Käännä pussukka oikeinpäin. Ompele vuorikankaan pääty umpeen.

6. Laita vuorikangas nahkapussukan sisään. tadaa, valmista on!


Selkeiden tutorial-ohjeiden tekeminen on muuten hirveän vaikeaa! En osaa oikeita termejä ja on vaikea selittää, miten on minkäkin vaiheen tehnyt. Toivottavasti tästä ohjeesta oli jollekin iloa, laitan pian parempia kuvia lopputuloksesta!

Related Post

one comment on diy: leather clutch tutorial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *