kaakeliuuni

Takka kerrostalossa on aika harvinaista luksusta, ja moni varmasti haaveilee vanhasta asunnosta alkuperäisen kaakeliuunin kera. Meiltäpä sellainen löytyy, ja aika hauska tapaus löytyykin. Tuo vihreä takka herättää keskustelua ja monenlaisia mielipiteitä lähes joka kerta, kun meillä käy vieraita.

Onhan se vähän erikoinen vihreäsävyineen ja koivu-ja liekki-kuvioineen. Mutta itse olen alusta asti nähnyt sen hauskana ja mielenkiintoisena yksityiskohtana, joka tuo piristystä sisustukseen. Oli kiinnostavaa huomata, etteivät läheskään kaikki näe sitä samalla tavalla, vain melkeimpä päinvastoin.


Tällä hetkellä taloyhtiössämme on käynnissä kattoremontti, ja tulisijojen käyttö on kielletty kokonaan, mutta ehkä joskus tuossa saisi pitää ihan oikeaa tulta? Unelma takkatulen ääressä lämmittelystä kylmänä talvi-iltana elää.

ps. Minus Tion lehtiteline on aseteltu takan päälle vain väliaikaisesti, se kun ei ole vielä löytänyt lopullista paikkaansa…

Related Post

10 comments on kaakeliuuni

 1. Ihanaa että se on säilytetty! Niin monessa vanhassa talossa vanhat tulisijat on joskus purettu. Taidatte asua jugend-kivitalossa? Ainakin kaakeliuunin koristeaiheet ja värit viittaavat siihen, ja olen törmännyt samantapaisiin tapauksiin juuri jugend-taloissa 🙂 Ne ovat aina aika hauskoja ja juurikin mielipiteitä jakavia.

  Hamittaa niin hirvittävästi kun täällä oli joskus jokaisessa asunnossa puulämmitteinen uuni ja hella (asun 1920-luvun lopun kerrostalossa) mutta ainakin meidän asunnosta se on purettu. En sitten tiedä miten muissa asunnoissa, enkä tiedä saisiko sitä edes käyttää. Olisihan se silti hienon näköinen!

 2. Minusta tuo on mahtava. Olisi sääli, jos se olisi purettu, lähtisi pala historiaa ja talon tunnelmaa. Meillä on myös hassu, harmaanvihreä kaakeliuuni, joka harmiksemme ei ole toiminnassa, mutta kivaa silti, että on säilytetty!

 3. Isa, olen samaa mieltä, on todella harmi kun näitä vanhoja tulisijoja on purettu niin paljon, ja hienoa kun muuten kauttaaltaan rempatussa asunnossamme on tuollainen hieno pala historiaa 🙂 Ja kyllä, asumme 1900-luvun alussa rakennetussa jugend-kivitalossa 🙂

  Tuollainen puulämmittäinen uuni + hella olisi ihan unelma, en tiedä tosin millaiset hormisysteemit se kerrostalossa vaatisi, että saisi käyttää 🙂 Mä olen ainakin joskus nähnyt Helsingissä asuntoilmoituksen, jossa myös oli tuollainen puulämmitteinen hella.

  Saija, se teidän kaakeliuuni on aivan ihana (olen lukenut blogiasi), harmi ettei ole tosiaan toiminnassa, enkä tiedä saadaanko me koskaan tätä omaamme toimintaan, mutta toivo elää. Tämä olisi kyllä paljon tylsempi asunto ilman tuota vihreää piristystä 🙂

 4. AIvan mahtava uuni. Todellakin ihana yksityiskohta kodissa ja nuo koivukuvioinnit on niin hienot! 😀 Jopa tälläiselle mustavalkoisen ystävälle.. Tykkään!

 5. Piia, hauskaa tuossa on juuri se, että itse en valitsisi koskaan varmaan mitään tuon väristä / tyylistä jne. asiaa kotiini. Aina ne omat valinnat eivät siis välttämättä olisi edes parhaita 🙂

 6. no voi sun miten mahtava takka! Aivan rakastuin, kyllä nyt kateus iskee ;)! Hauskalta näyttää myös sisustustyylisi tuollaiseen takkaan yhdistettynä, ei varmaan sitä tyyppillisintä…
  Harvoin kommentoin mitään (tännekään), vaikka luen blogiasi ahkerasti.
  Ihanaa loppusyksyä sinulle Wikke!
  toivoo Vilma/ neiti Paperinukke

 7. Valtavan hieno uuni. Aksali Gallen_Kallela olisi pyörtynyt kateudesta. Jollei kyseinen uuni satu olemaan hänen suunnittelemansa. Tyyli näyttää tutulta.
  Ota vastaan kateelliset onnitteluni uunistasi.

 8. Vilma, voi miten kiva oli saada sulta kommentti ja tietää et seurailet vielä mukana 🙂 Mustakin toi takka on ihan superhauska, kyse on varmaan myös vähän siitä miten haluaa asiat nähdä, minusta kaikilla asioilla on kaunis puolensa 🙂 Ihanaa syksyä sullekin Vilma, toivottavasti törmäillään joskus jossain!

  anonyymi, jotenkin olin aistivani pientä sarkasmia tässä kommentissa 😉 Voi olla myös että olin väärässä. Aika moni on kyllä ihan suoraan sanonut että tuo on heidän mielestään todella ruma, ja ymmärrän kyllä senkin näkemyksen, vaikka itse ajattelinkin toisin 🙂

 9. Minä muutin vuosi sitten uuteen kotiin eron myötä, ja toimiva kaakeliuuni oli ehdoton kriteeri. Ei ollut sittten kovin helppo löytää!!!
  Asun ylimmässä kerroksessa, ja nuohooja löysi uunissta kolme säkillistä roskia, kiviä, tiiliäyms.
  Oli käytetty kattoroskiksena 🙂
  Nyt se toimii loistavasti. Klapien raahaamisessa on kyllä oma hommansa, tulen katselusta täytyy
  jonkun verran tykätä…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *