19. luukku: väriä jalkojen alle

Jo vuoden kestänyt projekti, eikä vieläkään valmis. Iisakinkirkko. Hullu idea alunperinkin, muutamasta erivärisestä huopapallerosta se lähti: “ei näitä tarvisi montakaan lisää, ja näistä sais jo pienen maton, silleen Hay-tyyliin“. Olisihan sen valmiin maton ostaminen ollut aivan liian helppoa.

Mutta oikeasti, huovuttaminen on aika rentouttavaa puuhaa, johon ei tarvita minkäänmoista aivotoimintaa. Olen myös toisinaan antanut neulan ja huopakasan kyläilijöiden käteen, joten kaikki pallot eivät ole itse tekemiäni. Toistaiseksi vasta osa palloista on kiinnitetty toisiinsa, ja voin laajentaa tuota pikkuruista mattoani sitä mukaa, kun huopapalloja syntyy lisää. Ehkä lomien aikana enemmänkin.


Related Post

10 comments on 19. luukku: väriä jalkojen alle

 1. Oon miettinyt samanlaisen tekoa, mutta taitais jäädä patalapun kokoiseksi. Tein joskus huopapalloja pesukoneessa. Kannattaa kokeilla.

 2. Voi miten ihana! Olen aina tykännyt Hay:n matosta ja viime aikoina on kutkutellut minuakin jonkinlaisen version toteuttaminen pallomatosta. Tykkään muuten siitä, että tätä voi jatkaa pikku hiljaa 🙂

 3. Hei wau! Paitsi ettei varmaan ihan halvaksi tule noinkaan (vrt.hay), kuluu varmaan aika paljon villaa? Miten ne saa toisiinsa kiinni? Kivan näköinen!

 4. Tiia, mutta patalappu samalla idealla on varmasti myös ihastuttava! 🙂 Mä oon itseasiassa tehnyt nämä pallot niin, että neulahuovutan ensin sopivan kokoiseksi palloksi ja käytän ne sitten pesukoneessa, tulee sileää jälkeä. Miten teit palloja pelkästään pesukoneessa?

  Niina, värikkäissä huopapalleroissa on jotain vastustamatonta, ehkä siksi se hay:n matto on niin ihana 🙂 Minunkin mielestä juuri tuo ajatus, että tätä voi jatkaa eteenpäin pikkuhiljaa, on kiva. Pienikin matto riittää alkuun, vuosien varrellahan siitä voi tulla vaikka kuin suuri 🙂

  anonyymi, jos aika on rahaa, niin tää tulee todella paljon kalliimmaksi mitä valmiin maton ostaminen 😉 Mutta materiaalit tulevat kyllä halvemmaksi, jos tilaa villaa netistä, esim. täältä (http://www.huovutusvilla.fi/epages/huovutusvilla.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20130215-11092-191288-1/Categories)

  Yhdestä 30g pussista olen saanut noin 5-6 palloa.

  Peeta, joo tuo on vähän reppana ja söpö 😉 Mä oon tehny tätä tosi laiskasti, mut silti se etenee. Kaikessa hulluudessaan hauska projekti 😉

  Anna, nyt vaan joululomalla huovuttamaan! 😀

 5. Sonja, kun tekee pikkuhiljaa niin ei huomaa sitäkään et kuinka paljon materiaalia tuohon menee 😉 Mä sain osan huovasta ihan ilmaiseksi, sen takia varmaan sain tuon käyntiin, netistä jos tilaa huovan niin ei tule niin kalliiksikaan 🙂

 6. Oikeasti ei todellakaan tule kalliiksi huopamaton värkkääminen itse. Jos tilaa netistä kehräämöistä isoja eriä, esim. 200g per väri, joka on huopaa jo tosi iso määrä, kun se on niin kevyttä.

  Minun huopapallomattotilanteesta löytyy päivitys täältä viime keväältä:
  http://tanjapetrell.fi/huopapallomattoedistyspaivitys/

  (Nykyään kylläkin blogini sijaitsee eri osoitteessa: http://arkiihana.blogspot.fi/)

  Pallojen huovuttaminen on iiiihanaa 🙂

 7. Tanja, aivan ihana tuo sinun mattoprojektisi! Sulla pallot on ihanan pieniä ja tasalaatuisia 🙂 rahallisesti ei tule kyllä kalliimmaksi itse tekeminen, mutta jos ajattelee että aika on rahaa, niin silloin todellakin tulee 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *