pieniä muutoksia kotona

Kesällä ei tule hirvästi kotoiltua. Pyykit saattavat roikkua viikkoja kuivaustelineessä, vaatekasoja kertyy sinne sun tänne, astiat unohtuvat tiskialtaaseen ja kokkikirjat pölyttyvät kaapissa. Useimmiten tulee syötyä ulkona, mutta jos joskus jaksaa tehdä itse ruokaa, niin ohjeet ja ainesosat ovat niin yksinkertaiset että ne osaisi unissanakin ulkoa.

Kaikki muuttuu kuitenkin, kun tulee pari viikkoa kestävä kylmä sadekausi. Kun ei voikaan viettää kaikkea aikaa ulkona leppoisasti hengailemassa, alkaa epäjärjestys ja sotkuisuus kummasti ärsyttää. Ehkä tälläiset sadeviikot on tehty sitä varten, että tällaiset laiskamadotkin saisivat joskus jotain aikaiseksi. Kuten siivottua varaston ja järjesteltyä vaatekaapin. Tehtyä pieniä muutoksia sisustukseen, sellaisia, jotka saavat ympäristön näyttämään ihanan raikkaalta ja valoisalta.

Yksi iso muutos oli keittiön pöytälevyn vaihtaminen. Vaaleaksi puuvahalla käsitelty vaneri tuntuu sopivan tähän tilaan paljon paremmin kuin vanha (ehkä hiukan lakkaamisen myötä kellastunut) laudoista koottu levy. Vein ylimääräisiä tuoleja varastoon, ja maalasin yhden ruskean tuolin valkoiseksi, ja onnenpotkuna löysin vielä täydellisen lampun ruokapöydän päälle: Bonderup & Thorin Semi-valaisimen 2ndhandina, Carolinan instagram-kirppiksen kautta. Tässä postauksessa näkyy vanha pöytälevy ja tuolit, fiilis on nyt aika eri edelliseen verrattuna – tykkään tästä uudesta valoisasta ja raikkaasta ilmeestä paljon! Ehkä syksymmällä sitä alkaa taas kaivata enemmän lämpöä ja sävyjä, mutta nyt näin on hyvä.


Ikkunalaudalla on ollut pitkään pastellisävyinen tunnelma, ja sama linja jatkuu. Ehkä tämän kesän viimeiset pionit kukkivat vielä hetken maljakossa. (pionien alla oleva kirjanen on muuten Drank, juomareseptivihko, jota en aio jättää kaappiin pölyttymään). 

En ole omistanut yöpöytää, mutta tein sellaisen itselleni kahdesta Hayn pahvilaatikosta. Päällä komeilee Muuton suloinen silent-vaasi ja sekalainen kukkakimppu. Pellavaiset vuodevaatteet ovat kaikki H&M homesta, sieltä löytyy budjettishoppailijan makuun parhaat kodin tekstiilit. Haaveissa olisi joskus hankkia Balmuirin pellavalakanat, mutta nyt mennään vielä hetki näillä.

Related Post

3 comments on pieniä muutoksia kotona

  1. Aivan ihana koti!<3 Tykkään ihan liikaa tosta ikkunalaudasta, kun oot aina sommitellut sen niin kivasti!:)

    -Sara

  2. Ollaan ostettu muinoin pellavalakanat ihan torilta. Venäläistä pellavaa, sitä paksua, hyvää laatua, joka vain paranee pesuissa. Hinta oli kyllä kallis, mutta veikkaisin että paljon alle Balmuirin hintojen.

  3. Sara, kiitos! Ihana kuulla 🙂

    anonyymi, kiitos vinkistä! Hyvä tietää aina näitä vaihtoehtoja noille ketjuliikkeille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *