12: itsetehty glögi

Lisää glögiasiaa, tällä kertaa siitä itse tehdystä. Kannattaa kokeilla glögin itse tekemistä, se ei ole kovin vaikeaa ja sitä keitellessä koko asunto alkaa tuoksua ihanan jouluiselle. Oma ohjeeni on hyvin yksinkertainen ja pelkistetty, ja sitä voi muokata oman mielensä mukaan. Tällä kertaa tein omenaista glögiä, mutta pohjana voi käyttää melkein mitä tahansa haluamaansa nestettä / mehua.

1 litra luomuomenamehua
1-2 kanelitankoa
n. 10 neilikkaa
appelsiinin, pomeranssin tai sitruunan kuorta
haluamiasi mausteita, kuten pala inkivääriä, tähtianista ja kardemumman siemeniä

Lämmitä mehu kattilassa. Lisää kaikki mausteet, lisäksi voit pilkkoa omenanpaloja mukaan mehun sekaan. Anna makujen uutua juomaan matalalla lämmöllä 15-30 minuutin ajan tai jopa kauemmin. Itse en kaipaa tähän lisämakeutusta, mutta halutessasi voit makeuttaa vaikka hunajalla. Siivilöi mausteet pois ennen tarjoilua.

Related Post

3 comments on 12: itsetehty glögi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *