aamupalavinkki: take away-herkku


Jotkut aamut ovat kiireisempiä kuin toiset. Kiireisen aamun ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa aamupalan väliinjättämistä tai ärrän kahvia ja kolmioleipää. Jos tiedät jo etukäteen, että haluat aamulla nukkua hiukan pidempään kuin herätä aikaisin keittämään puuroa, niin tee illalla aamiainen jo valmiiksi. Tällaiseen purkkiin kasatun aamiaisherkun voi otta vaikka mukaan työmatkalle!

Periaatteessahan purkkiin voi laittaa ihan mitä haluaa: itse suosin erilaisia overnight oats-tyyppisiä puuroja ja chia-vanukkaita. Tästä kerrosherkusta tuli hyvin kookosmainen, tein pohjalle chia-kookosvanukkaan ja toiseen kerrokseen hyödynsin myös kookoskermavaahtoa, joka jäi yli vadelmakakkuleivonnasta. Kookoskermavaahto on sitä kookosmaidon paksua osaa, joka vatkataan kuohkeaksi – sekoitin vain kookoskermavaahtoon pari persimonhedelmää.

Pohjalle chia-kookosvanukas:
1/2 tlk kookosmaitoa
puolikas banaani
1/2 dl chia-siemeniä
halutessasi esim. marjajauhetta

blendaa kookosmaito ja banaani tehosekoittimessa. Sekoita joukkoon chia-siemenet. Voit lisätä halutessasi vaikka jotain marjajauhetta, niillä saa myös kivan värin vanukkaaseen (itse käytän Berryfectin marjajauheita). Laita jääkaappiin tekeytymään n. puoleksi tunniksi tai yön yli.

Kookos-persimon-kerros:

vatkaa loput kookosmaidosta kuohkeaksi “kermavaahdoksi”. Kuori persimonit ja pehmennä ne haarukan tai lusikan avulla hellävaraisesti vaahdon sekaan. Lisää kerros purkkiin chia-vanukkaan päälle.

Päälle voi laitaa hedelmiä ja marjoja oman makunsa mukaan, omaani tuli mangoa, tuoreita mustikoita ja vadelmia. Loput mangosta blendasin vielä appelsiinien ja inkiväärin kera mehuksi.

Virkistävää perjantaita ja alkavaa viikonloppua!

Related Post

one comment on aamupalavinkki: take away-herkku

  1. Ei vitsi, ihan super hyvä idea! Vähän tyhmä olo, kun ei itse oo tullut ajatelleeksi. Tuollaisen kun tekee illalla valmiiksi jääkaappiin, niin aamulla tehtäväksi jää enää napata purkki mukaan automatkalle! Iso kiitos tästä vinkistä 🙂 ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *