takkirakkautta


Samujinhan se takki oli, kuten joku heti arvasikin. Joskus sitä onnistaa: iskin silmäni tähän pörröiseen saunatakkimalliin kuvien perusteella jo hyvissä ajoin ennen syysmalliston ilmestymistä kauppoihin. Normaalihintaisena en olisi kuitenkaan voinut unissakaan kuvitella tätä ostavani, mutta kun joulun jälkeisissä alennusmyynneissä hinta tippui puoleen, alkoi takin ostaminen todella houkuttaa. Jäin kuitenkin vielä harkitsemaan, mikä tällä kertaa koitui minun onnekseni ja hain takin kotiin -70% aleista. Ei hassumpaa. Takki on mohairvillasekoitetta ja yllättävän lämmin ollakseen unelmanievyt. Tuulta se ei kuitenkaan pidä kovin hyvin, mutta onneksi alle mahtuu paksumpikin villapaita.

Onko kellään teistä muuten kokemuksia noista karhun albatross-lenkkareista? Pidän mallista hurjasti, minulla on niitä kahdet: nuo nahkaiset ja toiset kankaiset. Molemmat ovat hajonneet alle vuodessa, tosin ovat olleet myös hyvin ahkerassa käytössä. Näihin nahkaisiinkin kului reikä yllättävän nopeasti, oletin että ne olisivat kestäneet hiukan pidempään. Toki käytän niitä edelleen, mutta kohta joudun ostamaan uudet. Onkohan mahdotonta löytää siistejä arkikäyttölenkkareita, jotka voisivat oikeasti kestää ehjänä käytössä yli vuotta?takki ja villapaita Samuji // lenkkarit Karhu // farkut Topshop // aurinkolasit Monki

kuvat: Jenni Rotonen / Pupulandia

10 comments on takkirakkautta

 1. Kuten tiedät, minulla on kolmet Karhun lenkkarit ja ensimmäiset meni puhki 3kk:n käytön jälkeen. Otin lenkkareista kuvat, lähetin valmistajalle ja asiaan luvattiin palata. Noh, koskaan ei palattu.

  Ostin silti vielä kahdet Karhut lisää (tällä kertaa alennusmyynnistä ettei harmittaisi niin paljon jos menee rikki). Noita myös sinulla olevia nahkalenkkareita olen käyttänyt todella, todella paljon, ja ne ovat olleet nyt toista vuotta ehjinä. Olen ottanut ne jo käyttöön tälle keväälle ja tällä viikolla hieman kostealla säällä töihin kävellessäni huomasin että vasemman jalan sukat kastui heti likomäriksi. Silmällä en erota vielä reikää, mutta joku sauma siellä taas falskaa. Todella ärsyttävää.

  Haluan käyttää kotimaisia lenkkareita, mutta kohta on vaihdettava brändiä sillä en halua käyttää yhden vuoden kestäviä kenkiä. Balleriinoissa ja espadrilloissa sallin nopean kulumisen, sillä balleriinoissa on niin ohut pohja ja espadrillot on juuttipohjalla, mutta lenkkareissa kaipaisin kyllä parempaa laatua.

 2. tuovi, sä et kyllä varmaan käytä niitä yhtä paljon kuin mä oon käyttänyt noita karhuja (joka päivä) 😀 mutta lähinnä oon halunnut valita jonkun suomalaisen merkin, mutta ehkä seuraavaksi ostan new balancet, niket tms.

  Nina, jep, varmaan brändin vaihdos mullakin edessä. Oisko mitään muita kivoja suomalaisia vaihtoehtoja? Mulla oman haasteensa tietenkin tuo vaivaisenluut, jotka kuluttavat kenkää hiukan nopeammin, koska nahka/kangas venyy siltä kohdalta. Tosin reikä ei koskaan ole tullut vaivaisenluun kohdalle, vaan johonkin saumaan.. Tosi harmillista kyllä, ja itsekin toivoisin lenkkareilta vähän pidempää käyttöaikaa.

  ina, kiitos! Tuo viimeinen kuva on sellainen perinteinen “pelleilykuva”, jostain syystä on aina pakko ilmeillä kameralle aina välillä 😉 Joskus niistä tulee ihan hauskoja!

  anonyymi, eli laatu ei vaan yksinkertaisesti ole kovin hyvää..

 3. Just olin tulossa pelkkien kuvien perusteella kommentoimaan, että vissiin pakko saada Karhun lenkkarit tulevaksi kesäksi. Mutta ehkä ei sittenkään. :/

 4. Sama täällä! En montaa kertaa ehtinyt pitää kun huomasin reikiä molemmilla puolilla nauhoja. Ja toisen kengän liimaus on jotenkin vinossa kun kengän menee “linkkuun” astuessa sisäsyrjän kohdalta. Todella ärsyttävää kun laatu on niin huonoa!

 5. anonyymi, sinullakin noin ikävä kokemus, voi harmi! Pitäisi varmaan jättää reklamaatio, jos vaikka tekisivät asialle joskus jotain. Toisaalta oma fiilis on tällä hetkellä sellainen, että yksinkertaisesti ostan lenkkarini muualta.

 6. Mä olin kanssa haaveillut Karhun lenkkareista kesäksi, mutta ehkä skippaan kuitenkin. Kyllä kengän pitäisi käytössä kestää pidempään kuin vuosi tai puoli. Varsinkin jos sitä ei käytetä ihan koko ajan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *