Aamupalavinkki: lämpimäisiä

Yleensä haluan aamiaiseksi jotain raikasta ja kevyttä, kuten smoothien ja hedelmiä. Mutta toisinaan, kun herää harmaaseen ja tihkusateiseen päivään ja olo on hiukan nuhkainen ja lämpimän peiton alta poistuminen tuntuu vastemieliseltä, tekee mieli jotain syödä ja juoda jotain lämmittäävää. Tänään oli juuri sellainen aamu: halusin jotain uunituoretta nopeasti, joten päätin leipoa skonsseja, nehän valmistuvat alle puolessa tunnissa.

Syön itse skonsseja mielellään ihan sellaisenaan, mutta hillon ja kermavaahdon kanssa ne sopivat myös spesiaaleihin herkutteluhetkiin. Skonssien kaveriksi valmistin lämmintä mantelimaitojuomaa – lämmitin mantelimaidon kattilassa (ei saa kiehua), sekoitin sen blenderissä puolikkaan banaanin kanssa ja maustoin kanelilla.


Skonssit 8 kpl (alkuperäinen ohje täällä)

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
50 g voita
2 dl piimää tai maitoa
kuivattuja karpaloita (tai rusinoita, pähkinöitä tms, makusi mukaan)

voiteluun 1 keltuainen ja 1/2 dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kylmä voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä piimä tai maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikinasta n. 3cm paksuisia pyöreitä leivonnaisia. Voitele skonssit keltuais-maito-seoksella ja paista 200-asteisessa uunissa n. 15min.

Nauti tuoreena ja lämpimänä hillon, kermavaahdon ja höyryävän teekupillisen tai mantelimaitojuoman kera.

Related Post

2 comments on Aamupalavinkki: lämpimäisiä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *