aamupalavinkki: parempaa kahvia

Kahvi, tuo arkiaamujen pelastaja ja viikonloppujen hemmottelujuoma. Juon sitä vähän kaikissa muodoissaan, tilanteesta riippuen. Arkisin hörpin koulun kahvilan perussumppia, toisinaan haen kaffecentralenista edullisesti omaan mukiin cappucinon tai laten. Viikonloppuisin keittelen itse, yleensä pressopannulla, joskus harvemmin mutteripannulla. Haaveenani olisi chemex – niin kaunis keitin, ja niin hyvää kahvia.

En ole siis mikään kahvihifistelijä, mutta kahvinkeitossa noudatan muutamaa perussääntöä:

  • käytän aina tuoretta ja hyvälaatuista kahvia. Minulla on pieni, oikein oivallinen käsikäyttöinen kahvimylly, mutta harvoin jaksan papuja itse jauhaa. Ostan lähikaupasta yleensä kaffa roasteryn tai helsingin kahvipaahtomon papuja, jotka voi jauhattaa kaupassa karkeudeltaan sopivaksi.
  • puhdas kahvinkeitin. Pressopannuun jää aina kahvirasvaa, joten huolellinen puhdistus takaa paremman kahvinautinnon.
  • lämmitetty maito. Lämmitän pienen määrän maitoa ja vispaan sitä ihan tavallisella vispilällä hetken, tuloksena on ns. köyhän miehen maitovaahto. Kahvi maistuu sen kanssa paljon paremmalta kuin kylmän maidon kera.


Ihania kahvihetkiä viikonloppuunne!

Related Post

one comment on aamupalavinkki: parempaa kahvia

  1. Jeps, lämmitetty maito sen olla pitää! Ja Ikeasta ostin hieman päälle eurolla maidonvaahdottimen haha..se on ihana pieni “turhake” 😀 hih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *