to eat – viisi vinkkiä New Yorkiin

viisi vinkkia new yorkiin

Kuukauden takaisella New Yorkin matkalla syöminen oli isossa osassa – kaupungin mieletön ravintola-ja kahvilatarjonta voi laittaa tällaisen pienen herkkusuun ihan sekaisin. Tietenkin selasin etukäteen kaikki nyc-aiheiset blogit ja sivustot: esimerkiksi Isyyspakkaus-ja Issues-blogeista löytää paljon loistavia ravintolavinkkejä Nyciin.

Tässä omia suosikkejani: kolme ravintolaa, yksi ruokakauppa ja yksi leipomo. Vinkiksi nälkäisille New Yorkin matkaajille.

viisi vinkkia new yorkiinviisi vinkkia new yorkiin

5 leaves, Brooklyn

Herkullinen brunssi brooklynissa: mukava tunnelma, kiva palvelu ja maukasta ruokaa. Paikka oli todella suosittu, jouduimme itsekin jonottamaan puoli tuntia ennen kuin saimme pöydän. Tilasin ricotta-pannukakkuja, joka näytti olevan ainakin sinä aamuna ravintolan suosituin annos. Eikä syyttä, jättikokoinen pannukakkukasa vei todella kielen mennessään.

viisi vinkkia new yorkiinviisi vinkkia new yorkiin

The Egg Shop, Nolita

Jokaiseen annokseen liittyy kanamuna ja munat ovat tietenkin luomuja ja lähellä tuotettuja. Suloinen paikka ja ihana sisustus, myös tilaamamme sandwichit olivat varsin maukkaita. Aamupäivällä ravintolassa oli vain muutama asiakas, saimme nauttia brunssimme varsin rauhaisissa tunnelmissa.

viisi vinkkia new yorkiin

Jack’s Wife Freda, SoHo

Etenkin matkaseuralaiseni piti tästä paikasta niin paljon, että kävimme siellä brunssilla jopa kahteen kertaan – tätä edesautti myös se, että ravintola sijaitsi lähellä majapaikkaamme. Eipä minullakaan ollut mitään valittamista, Jack’s Wife Fredassa oli loistava tunnelma ja palvelu oli mukavaa. Paikka oli aika pieni ja molemmilla käyntikerroillamme ihan täynnä, saimme silti aina heti pöydän. Kaikki ruoka oli hyvää, mutta herkkusuun suosikki oli tietenkin Rosewater waffles – jättimäinen vohveli, marjoja ja ruusuvettä. Namsk.

viisi vinkkia new yorkiin

Dean & Deluca, SoHo

Nycissä kesäpäivänä kaikki kävelivät jääkahvi kädessään. Olisi kiva vinkata suloisista kahviloista joissa reissun aikana kävimme, mutta totuuden nimissä emme juuri kahviloissa istuskelleet, sillä helteillä ei itselleni kuuma kahvi maistu. Yleensä haimme jostain take away-kahvit ja nautimme ne varjoisassa paikassa. Paras jäälatte löytyi mielestäni Dean & Delucasta, joka ei ole kahvila vaan ruokakauppa, mutta niin ihana sellainen, etten voi olla mainitsematta tätä. Ostin suurimman osan kotiinviemisistä ja tuliaisista täältä, hurjat valikoimat ihania suklaalevyjä, kahvia, teetä.. Ja ihan ruokaakin ja kaikenlaisia herkkuja. Herkkusuun paratiisi.

viisi vinkkia new yorkiin

Magnolia Bakery, Greenwich Village

Olin kuullut hehkutusta Magnolia Bakerysta ja sen kuppikakuista, joten halusin tietenkin testata oliko huhuilla perää. Kävimme viimeisenä iltana kävelyllä Greenwich villagessa ja poikkesimme samalla sympaattisessa pikku leipomossa. Sain maistiaiseksi jotain omenapiirakan tapaista, joka oli niin hyvää, että meinasin itkeä – eikä ostamani mansikkacupcake yhtään huono ollut sekään, päinvastoin.

Related Post

3 comments on to eat – viisi vinkkiä New Yorkiin

  1. Magnolia bakery is simply a “must”! Egg shop and Jack's Wife Freda are one of the best newcomers in the past couple of years, but some of my absolute favourites in NYC are also : Cipriani downtown, Blue Ribbon sushi, MariVanna and Il Cortile.

  2. Olen nauttinut kovasti Nykin kuvistasi ja vinkit päätyvät talteen, jospa pääsisin itse merkkipäivän merkeissä sinne ensi vuonna.
    Kaunis blogisi on ehdoton suosikkini, ihanaa kesän jatkoa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *