viikonlopun brunssitunnelmia

Bloggaajat brunssilla, aikamoinen klisee. Mutta kun sain pitkästä aikaa ihanan Jennin kylään, niin pitihän sitä vähän panostaa. Ja oikeastikin aika vähän, koska tämä brunssikattaus syntyi todella nopeasti ja vaivattomasti. Jotkut ihmiset varmaan alkavat suunnitella kutsujen tai illallisten ruokalistaa jo viikkoja etukäteen, mutta itselleni käy valitettavan usein niin, että tajuan edellisenä iltana että aamulla on tulossa vieraita eikä jääkapissa ole mitään järkevää tarjottavaa. Aamulla siis kauppaan ja tarjoilut määräytyvät sen mukaan, mikä on helposti ja nopeasti valmistettavissa.

Tässä pari omaa vinkkiäni helppoihin brunssitarjoiluihin:

Mini smoothie bowl – smoothiekulhot ovat ihania brunssipöydän kaunistajia, miniversiot syntyvät suhteellisen nopeasti useammallekin vieraalle. Koristeluun voi tietenkin käyttää loputtomiin aikaa, mutta monesti sellaiset taiteelliset keot ovat yhtä hienoja kuin tarkkaan asetellut rivit. Itse käytän koristeluun yleensä marjoja, hedelmiä, kookoslastuja, chia-siemeniä, pähkinöitä ja toisinaan myös syötäviä kukkia.

Avokadoleipäset – Ruisleivälle pieni loraus oliiviöljyä ja avokadoja siivuina, mausteeksi pippuria ja suolaa myllystä. Päälle voi vielä paistaa tai keittää kananmunat.

Paniikkitortut – eli kun aika ei meinaa riittää, mutta pakko saada jotain makeaa leivonnaista tarjolle. Tarvitset vain valmisvoitaikinalevyjä, maustettua vaniljarahkaa, omenoita ja kanelia. Voitaikinalevyt puoliksi, jokaisen palan päälle ruokalusikallinen rahkaa ja omenaviipaleita ladottuna. Paistetaan 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Lisäksi – tietenkin kahvia ja teetä, tuoreita hedelmiä, marjoja ja ehkä croissantteja. Älä myöskään unohda tuoreita kukkia!

Onko teillä omia spesiaaleja, nopeasti valmistuvia brunssiherkkuja? Saa jakaa ideoita!

Related Post

one comment on viikonlopun brunssitunnelmia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *