Lumimyrsky

Toisaalta rakastan tällaista lumimyräkkää. Tulee sellainen lapsellisen innokas olo, tekee mieli lähteä pulkkamäkeen, tehdä lumienkeleitä ja kaivaa lumiluolia. Lisäksi sisällä on tosi tunnelmallista, kun ulkona pyryttää, voi keitellä teetä, valmistaa höyryävän kuuman keiton ja tuijotella ikkunasta lumisadetta. Tänään meillä kävi hormintarkastaja kurkistelemassa olohuoneen takkaan ja totesi ettei nuohouksen jälkeen ole mitään estettä tulisijan käyttämiselle – luvassa on siis pian ihanan tunnelmallisia hetkiä takkatulen äärellä!

Toisaalta, kun joutuu lähteä töihin kaksi tuntia etuajassa vain sen takia että varmasti ehtisi ajoissa. ja kun pienintäkin koiranulkoilutusta ja kauppareissua varten täytyy pukea vaatteita lähes puolen tunnin ajan, niin helposti tulee ajatelleeksi että voisihan sitä lunta tulla vähemmänkin. Mutta yritän ajatella positiivisesti, mietin mahdollisia hiihto-ja luisteluretkiä ja muita lumisen talven hyviä puolia.

Koti on palautunut joulun jälkeen raikkaampaan ilmeeseen, kuuset ja havukasvit on viety pois ja viherkasvit pääsevät näkyvämmille paikoille. Amaryllikset uppoutuivat sopivasti keväiseen kimppuun jaloleinikkien, tulppaanien ja neilikoiden seuraksi. Vaihtelun vuoksi käänsin ruokapöydän toisinpäin, avokeittiön ilme muuttui heti toisenlaiseksi. Parempia kuvia luvassa lisää pian, kunhan kaivan laajakulmalinssin käyttöön.

4 comments on Lumimyrsky

  1. Onhan lumipyry aika ihanaa – kunhan on siätilojen lämmössä tai sopivasti pukeutunut. Itseä aina naurattaa se, että Suomessa kaikki jatkuu ennallaan vaikka pölähtää tällaiset “ääriolosuhteet” niskaan. Lehtisaaren sillalla ei nähnyt eilen aamulla merta ensinkään, ei oikeastaan eteen sivulle tai taakseen lainkaan, mutta siellä porukka vaan iloisesti polki pyörällä töihin.

    http://thewildethings.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *