Sesongin kauneimmat kukat

Kevättä on tosiaan ilmassa. Tänään rilluttelin ullanlinnan kaduilla kärpäsenä aurinkolasit päässä, hullaannuin kukkakaupassa ja kannoin ison puskan erilaisia kukkia kotiin. Pian on käsillä yksi eniten rakastamistani vuodenajoista, se vuodenaika jolloin aurinko alkaa paistaa, ihmiset kaivautuvat pikkuhiljaa koloistaan ja luonto herää. Tuohon viimeisimpään on tietenkin näillä leveysasteilla vielä kovin pitkä aika, mutta onneksi kukkakaupoista voi tuoda palan sitä heräävää luontoa kotiinsa jo näin helmikuussa. Jos haluat vaihtelua tulppaanikimpulle, niin kokeile jotain näistä:

Jaloleinikit. Nyt on jaloleinikin, eli ranunculuksen paras sesonkiaika. Jaloleinikki muistuttaa vähän pionia, se on vain pienempi ja jotenkin herkempi, ja juuri siksi niin kaunis. Olen erityisen onnellinen noista kahdesta ylläolevan kuvan yksilöstä, ostin ne jo pari viikkoa sitten, kukkivat edelleen.

Magnolia. Veistoksellinen ja viehättävä. Magnoliasta mieleeni tulee monet kevätreissut Keski-Eurooppaan, mangoliaa näkee vähemmän täällä suomessa luonnonvaraisena. Yksittäinen oksa ei maksa paljoa, mutta on näyttävä ilmestys sellaisenaan ja siitä riittää iloa pitkään – oksa on jo kaunis tällaisena, mutta odottakaapa vain, kun kukat puhkeavat.

Kirsikan-ja omenankukat. Nippu kirsikkapuun oksia tuo kevään kotiin ja aiheuttaa matkakuumeen – vielä joskus matkustan japaniin kirsikankukka-aikaan. Oksia ostaessa kannattaa olla tarkkana, olen muutaman kerran ostanut kimpun joista yksikään nuppu ei auennut kukaksi. Jos oksissa on vain vihreät silmut, niin kannattaa varmistaa kukkakauppiaalta, että niihin tulee todella kukat.

Mikä on sinun suosikkikukkasi juuri nyt?

Related Post

8 comments on Sesongin kauneimmat kukat

 1. Ihania kukkia. Ihan harmittaa, kun niitä tulee ostettua kotiin niin harvoin. Pidän myös tuosta Iittalan maljakosta, se on yksinkertainen ja niin kaunis.

 2. Mulla on sellainen perinne, että ostan itselleni aina lauantaisin kukkia. Joskus lähikaupan tulppaani-tai neilikkakimpun, joskus arvokkaamman kimpun kukkakaupasta. Kukista on niin paljon iloa mulle joka päivä, että oon valmis käyttämään niiihin vähän rahaa. 🙂

  1. Suosikkikukkakauppojani:
   Wild things erottajalla
   Inbloom Uudenmaankadulla
   Kukkakauppa Ölander korkevuorenkadulla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *